ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Μάκος γίνεται «αντι-Καραγκούνης»

ο-μάκος-γίνεται-αντι-καραγκούνης-261618

Ο Γρηγόρης Μάκος είναι το φαβορί για να αντικαταστήσει τον Καραγκούνη στην ενδεκάδα του αγώνα με τη Γερμανία

Μεταξύ τριών υποψηφίων αμφιταλαντεύεται ο Φερνάντο Σάντος για τον παίχτη που θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Καραγκούνη στον αγώνα για την προημιτελική φάση του Euro.

Ο «κάπτεν» βρίσκεται στο ποινολόγιο (όπως και ο Χολέμπας) και ο Πορτογάλος τεχνικός κάνει διάφορες σκέψεις για τον «αντι-Καραγκούνη». Με δεδομένες τις επιθετικές? τάσεις της Γερμανίας, το επικρατέστερο σενάριο θέλει τον Μάκο να παίρνει θέση στο αρχικό σχήμα, πλαισιώνοντας στη μεσαία γραμμή τους Μανιάτη και Κατσουράνη. Δηλαδή, ένας ακόμα ανασταλτικός μέσος, με τον «Κατσούρ» να γίνεται… Καραγκούνης.

«Ολα τα παιδιά έχουν δείξει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να προσφέρουν στο 100%. Για παράδειγμα, και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο τον αντικαταστήσαμε επάξια. Αν εγώ κληθώ να παίξω αντί του Καραγκούνη, ελπίζω ότι θα κάνω ό,τι καλύτερο και θα βοηθήσω την ομάδα μου να προκριθεί» δήλωσε χθες χαρακτηριστικά ο Μάκος.

Αν όμως ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποφασίσει να ρισκάρει, χρησιμοποιώντας έναν περισσότερο επιθετικογενή ποδοσφαιριστή, θα κοιτάξει προς το μέρος των Φωτάκη και Νίνη.

Οι προθέσεις

Χθες, κατά τη διάρκεια της (χαλαρής) προπόνησης, ο Φερνάντο Σάντος δεν αποκάλυψε τίποτα αναφορικά με τις προθέσεις του, καθώς το οικογενειακό δίτερμα έγινε μεταξύ των παιχτών που δεν έπαιξαν το Σαββάτο κόντρα στη Ρωσία. Οπότε είναι πολύ πιθανό σήμερα να έχουμε ένα πιο σαφές δείγμα για το τι προτίθεται να κάνει στην αναμέτρηση με τη Γερμανία, για την οποία ο Βασίλης Πλιάτσικας, ο οποίος από το 2009 παίζει στα γερμανικά γήπεδα, θεωρεί ότι Νο1 κίνδυνος είναι ο Οζίλ: «Αν τον σταματήσουμε, η Εθνική Γερμανίας θα κοπεί στη μέση».

Επίσης, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Γρηγόρης Μάκος τόνισε, αναφερόμενος στους Γερμανούς, ότι θα τους κοιτάξουμε στα μάτια και θα παλέψουμε», ενώ ο Γιάννης Μανιάτης επισήμανε:

«Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε». Ο μέσος του Ολυμπιακού συμπλήρωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι και με τη Ρωσία, που δεν το περίμενε κανείς. Θα υπερβάλουμε εαυτούς κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, που είναι φαβορί στο μεταξύ μας ματς. Η προϊστορία δεν μετράει. Και τη Ρωσία είχαμε να την κερδίσουμε 19 χρόνια».

Από την πλευρά του ο ανασταλτικός μέσος της ΑΕΚ επισήμανε ότι οι διεθνείς αντλούν πληροφορίες για τη Γερμανία από τους συμπαίχτες τους που αγωνίζονται στην Μπουντεσλίγκα και πρόσθεσε: «Στόχος είναι να μπορέσουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Και το 2004 κανείς δεν πίστεψε στα παιδιά, όμως τα κατάφεραν». Στο τέλος διαδραματίστηκε ένα περιστατικό που προκάλεσε γέλιο. Ο Μανιάτης έχει προγραμματίσει τον γάμο του για την 1η Ιουλίου και ρωτήθηκε τι θα γίνει αν η Εθνική ομάδα φτάσει μέχρι τον τελικό. Ομως, τον λόγο πήρε ο Μάκος που είπε: «Το πολύ πολύ να παντρευτούν εδώ. Θα κάνω εγώ τον παπά. Τα μούσια τι τα έχουμε;».

Στο μεταξύ τα 4.000 εισιτήρια που είχε η ΕΠΟ στη διάθεσή της φαίνεται πως τελικά δεν θα φτάσουν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των Ελλήνων φιλάθλων. Από αυτά τα «κομμάτια» πήραν αρκετά οι χορηγοί, που θα τα εξαντλήσουν σίγουρα, και από τα υπόλοιπα έχουν μείνει απούλητα σχεδόν 500. Εγινε προσπάθεια με έγγραφο προς την ΟΥΕΦΑ να εξασφαλιστούν μερικά ακόμα, ωστόσο μοιάζει απίθανο, τη στιγμή που στο γήπεδο του Γκντανσκ θα βρεθούν περισσότεροι από 15.000 Γερμανοί?

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου