ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δίκη Φιλόπουλου: Ενόχους 3 κατηγορούμενους βλέπει η εισαγγελέας

δίκη-φιλόπουλου-ενόχους-3-κατηγορούμε-261820
Στην αγριότητα με την οποία αφαιρέθηκε η ζωή του 26χρονου φιλάθλου του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, στις 29 Μαρτίου 2007, κατά τη διάρκεια επεισοδίων με οπαδούς του Ολυμπιακού στη Λ. Λαυρίου, στάθηκε η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας προτείνοντας την ενοχή των τριών εκ των τεσσάρων κατηγορούμενων που κάθονται στο εδώλιο.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση των Χρήστου Σακάτη και Βασίλη Ρουμπέτη και για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία του Βασίλη Ψυκάκου.

Αντίθετα, πρότεινε την απαλλαγή για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία του Νίκου Βαγιόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό, ο Χρήστος Σακάτης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ, στους Βασίλη Ψυκάκο και Νίκο Βαγιόπουλο είχαν επιβληθεί ποινές δεκαετούς καθείρξεως. Ο τέταρτος κατηγορούμενος, Βασίλης Ρουμπέτης, είχε αθωωθεί πρωτοδίκως από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αλλά μετά από έφεση του εισαγγελέα βρέθηκε ξανά στο εδώλιο.

Στην αγόρευση της, η εισαγγελέας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Βασίλης Ρουμπέτης, ήταν στο σημείο και συμμετείχε στη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, παρά τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι την ημέρα και την ώρα της δολοφονίας, δούλευε ως οδηγός ταξί.

«Όσοι συμμετέχουν σε τέτοια επεισόδια, δεν είναι φίλαθλοι, είναι οπαδοί, οι οποίοι, έχουν την νοοτροπία ότι όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εχθρός μας και πρέπει να εξοντωθεί», τόνισε στο κλείσιμο της αγόρευσης της εισαγγελέας.

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη 21 Ιουνίου και τη Δευτέρα 24 Ιουνίου με αγορεύσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ, η ετυμηγορία του δικαστηρίου, αναμένεται μέχρι τα τέλη του μήνα.

onsports.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου