ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με «υπογραφή» Ρονάλντο, η Πορτογαλία στους «8» του Euro 2012

με-υπογραφή-ρονάλντο-η-πορτογαλία-σ-262897

Πανηγυρική πρόκριση στην προημιτελική φάση του EURO 2012, όπου θα αντιμετωπίσει την Τσεχία (1η Α’ ομίλου, στις 21/6), πήρε η Πορτογαλία μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Ολλανδίας, σε αγώνα για την 3η και τελευταία ημέρα του Β’ ομίλου.

Ο Φαν Ντερ Φάαρτ άνοιξε στο 11’ το σκορ για την Ολλανδία στο «Metalist Stadium», ενώ ο Ρονάλντο ισοφάρισε αρχικά στο 28’ και εν συνεχεία σφράγισε τη νίκη στο 74’ για να χαρίσει στην ομάδα του τη 2η θέση του Β’ ομίλου.

O προπονητής της ομάδας, Πάουλο Μπέντο, μετά το 2-1 επί της Ολλανδίας χαρακτήρισε πανάξια την πρόκριση της Πορτογαλίας στα προημιτελικά του Euro 2012

«Δεν αρχίσαμε καλά το ματς, αλλά αντιδράσαμε φανταστικά μετά το γκολ που δεχτήκαμε. Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί ακόμη και πριν το ημίχρονο. Η νίκη μας ήταν δίκαια, όπως και η πρόκριση στα προημιτελικά. Οι παίκτες μου δούλεψαν σκληρά και δεν έχασαν την πίστη τους παρότι αρχίσαμε με ήττα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο, αλλά τώρα ο επόμενος είναι η πρόκριση στα ημιτελικά. Θα μελετήσουμε καλά την Τσεχία και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Είναι μία καλή ομάδα, που όπως κι εμείς έχασε το πρώτο της παιχνίδι αλλά έδειξε ψυχικά αποθέματα κι έφτασε στα προημιτελικά».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου