ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η υπουργός Αθλητισμού της Πολωνίας ζήτησε την παραίτηση Λάτο

η-υπουργός-αθλητισμού-της-πολωνίας-ζή-263158

Η υπουργός Αθλητισμού της Πολωνίας, Τζοάνα Μούχα, δήλωσε την Δευτέρα ότι αναμένει την υποβολή παραίτησης από τη θέση του προέδρου της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Γκρεγκόρζ Λάτο, ως επακόλουθο του αποκλεισμού της εθνικής ομάδας της χώρας στην πρώτη φάση του EURO 2012 που συνδιοργανώνει η Πολωνία μαζί με την Ουκρανία.

Ο Λάτο υπήρξε ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς της ηπείρου μας τη δεκαετία του ΄70, ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης στο Μόναχο το 1972 και τρίτος στο μουντιάλ του 1974, όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ. Στα 62 του χρόνια πλέον, εξελέγη το 2008 πρόεδρος της πολωνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα.

Ο πρόεδρος Λάτο δήλωσε πριν από λίγο καιρό ότι σε περίπτωση αποτυχίας της εθνικής ομάδας θα υπέβαλλε την παραίτησή του. Ελπίζω ότι θα κρατήσει το λόγο του», είπε η υπουργός Αθλητισμού και πρόσθεσε: «Χρειάζονται αλλαγές και είναι πραγματικά απαραίτητες. Θέλω να ελπίζω ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν».

Το χορό των αποχωρήσεων έχει ήδη ανοίξει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φράντισεκ Σμούντα ο οποίος παραιτήθηκε αμέσως μετά την ήττα με 1-0 το Σάββατο από την Τσεχία που σήμανε και τον αποκλεισμό των Πολωνών από τη διοργάνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου