ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παράπονα Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς για τη διαιτησία

παράπονα-ομπράντοβιτς-και-ίβκοβιτς-γ-287909

Συμφώνησαν στο βαθμό δυσκολίας του αγώνα, διαφώνησαν όμως για τον «ευνοημένο» των διαιτητικών αποφάσεων οι Ζέλιμρ Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς.

«Η διαιτησία δεν ήταν στο επίπεδο του τελικού. Ο κ. Τανατζής έκανε προειδοποίηση στους παίκτες του Παναθηναϊκού να μην παίζουν με τα χέρια. Ο Μπατίστ έκανε επιθετικό φάουλ και ο Διαμαντίδης πάτησε γραμμή. Τα κριτήρια δεν ήταν τα ίδια, ήταν εναντίον της ομάδας μου. Δείτε το βίντεο και θα τα πούμε μετά», ξεκίνησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού για να απαντήσει ο κουμπάρος και επιστήθιος φίλος του, προπονητής του Παναθηναϊκού: «Για να μιλήσουμε για τα κριτήρια, είναι εύκολο να δει κανείς πως ο Ολυμπιακός έφτασε στο μπόνους των βολών μετά από δύο λεπτά στην τελευταία περίοδο και εμείς δεν πήγαμε ποτέ στο μπόνους, έχοντας τρία φάουλ στο δεκάλεπτο αυτό».

Στην αναφορά του για την αναμέτρηση που βρήκε νικήτρια την ομάδα του, ο κ. Ομπράντοβιτς επισήμανε ότι «στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν μαχητικοί, αλλά στα πλέι οφ μετρά η μαχητικότητα των παικτών. Η τρίτη περίοδος μάς έδωσε ένα πλεονέκτημα, που τελικά έκρινε και το ματς. Κάποιοι παίκτες ήταν πολύ κουρασμένοι. Ξέρουμε τι διακυβεύεται σε αυτά τα ματς. Οι παίκτες δεν χρειάζονται έξτρα κίνητρο, αφού ξέρουν όλοι τη σημασία τους».

Από την πλευρά του ο Ντούσαν Ίβκοβιτς εστίασε στο «μπλακ άουτ» της τρίτης περιόδου, σημείο που αποδείχθηκε καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα, αφού η διαφορά πήρε μεγάλες διαστάσεις υπέρ του Παναθηναϊκού. «Είχαμε λίγα λάθη στο πρώτο ημίχρονο και παίξαμε καλή άμυνα. Χάσαμε όμως τον έλεγχο στην αρχή της τρίτης περιόδου και φάγαμε 28 πόντους. Παρ’ όλα αυτά επιστρέψαμε και είχαμε ευκαιρίες στο τέλος. Πρέπει να μάθουμε πολλά. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ της νεότερης ομάδας».

Για τον απόντα σε ακόμη έναν αγώνα Εϊσι Λο, υπογράμμισε ότι ίσως να τον έχει στη διάθεσή του την Κυριακή, στην τρίτη αναμέτρηση: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για τους γκαρντ. Ο Μάντζαρης πήγε καλά σε αρκετά σημεία. Η ομάδα χρειάζεται να έχει τον έμπειρο γκαρντ στις τάξεις της. Ο Λο είναι πολύ καλύτερα και υπάρχει περίπτωση να παίξει την Κυριακή».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου