ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε το 1ο σκακιστικό πρωτάθλημα ραπίντ Μαγνησίας

ολοκληρώθηκε-το-1ο-σκακιστικό-πρωτάθλ-887372

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής το 1ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ράπιντ Μαγνησίας. Το τουρνουά, που διοργάνωσε στον Βόλο, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτισμού Επιστημών «Αριστοτέλειο», όπου και εδρεύει, η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου, με την υποστήριξη του Α.Ο. Αγριάς Μαγνησίας «ΑΘΛΟΣ»/Τμήμα Σκακιού «Το Πιονάκι», σημείωσε μεγάλη επιτυχία τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά.

Ίσως για πρώτη φορά στον Βόλο συγκεντρώθηκαν σε ένα τουρνουά ράπιντ τόσοι πολλοί σκακιστές και σκακίστριες και στα δύο γκρουπ, από διάφορους συλλόγους της Θεσσαλίας, αλλά και άλλους συλλόγους της Ελληνικής Επικράτειας.

Συνολικά 73 σκακιστές και σκακίστριες (41 στο Α’ γκρουπ και 32 στο Β’ γκρουπ) έδωσαν ενδιαφέρουσες μάχες επάνω στη σκακιέρα, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία παρτίδα και αποδεικνύοντας πόσο έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια το σκάκι στη Θεσσαλία, κυρίως στις νεαρές ηλικίες.

Ο χρόνος σκέψης σε κάθε παρτίδα του τουρνουά ήταν 10’ για κάθε παίκτη συν 5’’ για κάθε κίνηση.

Στο Α’ Γκρουπ, όπου αγωνίστηκαν αρκετοί αξιόλογοι σκακιστές και σκακίστριες διάφορων ηλικιών, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Λαρισαίος Δριστέλλας Νεοκλής, που ανήκει στην Ευβοϊκή Ε.Σ., με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, ο οποίος βραβεύτηκε με κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο 60 ευρώ.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Τζαμτζής Κώστας της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου με 7 βαθμούς, ο οποίος βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο 30 ευρώ, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Κωνσταντέλιας Κώστας του Συλλόγου Σκακιστών Λάρισας με 6,5 βαθμούς, οποίος βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο 20 ευρώ.

Πρώτο αγόρι στην κατηγορία Κ18 βγήκε ο Τσελέπης Ιωάννης του Συλλόγου Σκακιστών Λάρισας με 6,5 βαθμούς και πρώτο κορίτσι Κ18 η Φαρσαλινή Αγγελακοπούλου Ιωάννα του Συλλόγου Σκακιστών Λάρισας με 5,5 βαθμούς.

Πολύ καλές εμφανίσεις όσον αφορά τους σκακιστές και τις σκακίστριες από τους συλλόγους της Μαγνησίας έκαναν επίσης, από την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου οι Λαγάρας Στέλιος 5ος με 6,5 βαθμούς, Ραφτόπουλος Εμμανουήλ 10ος με 5,5 βαθμούς, Ρούμπος Ιωάννης 12ος με 5 βαθμούς, Μίνγκο Μάριο 15ος με 5 βαθμούς και Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα 17η (2η στα κορίτσια) με 5 βαθμούς και από τη Σκακιστική Ένωση Βόλου οι Κορώνας Βασίλης 8ος με 6 βαθμούς, Καραχρήστος Γιώργος 9ος με 6 βαθμούς και Βλάχος Θεόφιλος 16ος με 5 βαθμούς.

Στο Β’ Γκρουπ, στο οποίο έγιναν 5 γύροι και αγωνίστηκαν σκακιστές και σκακίστριες χωρίς δελτίο ή χωρίς ELO, τις 3 πρώτες θέσεις, κατά σειρά, κατέκτησαν στα αγόρια οι Καραγιαννάκης Δημήτρης με 5 βαθμούς, Καραγιάννης Στέλιος με 4 βαθμούς και Pasha Angjelo με 4 βαθμούς και στα κορίτσια οι Σημαιάκη Σοφία με 4 βαθμούς, Μπουγά Άρτεμις με 3 βαθμούς και Χαμορούσου Αγορίτσα με 3 βαθμούς.

Διευθύντρια των αγώνων ήταν η Κάππα Έλσα, διαιτητές οι Σουλικιάς Αντώνης και Δερέκας Δήμος και υπεύθυνος κληρώσεων ο κ. Σουλικιάς Αντώνης.

Οι απονομές στο Β γκρουπ

Αντίπαλοι στο τουρνουά βρέθηκαν σκακιστές διάφορων ηλικιών

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου