ΣΤΙΒΟΣ

Πρώτος στη Μαγνησία ο στίβος της Νίκης Βόλου

πρώτος-στη-μαγνησία-ο-στίβος-της-νίκης-887408

Την 32η θέση, την υψηλότερη από την ημέρα λειτουργίας του, κατέλαβε το τμήμα στίβου του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ», σύμφωνα με την ανεπίσημη αξιολόγηση των σωματείων του ΣΕΓΑΣ για το 2022.

Σε επίπεδο Μαγνησίας, το τμήμα στίβου της Νίκης Βόλου είναι πρώτο και δεύτερο σε επίπεδο Θεσσαλίας.

Οι προπονητές της αγωνιστικής ομάδας, Παύλος Παρασκευόπουλος και Αποστόλης Βλαχάβας, δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για την κατάταξη του τμήματος και τις επιδόσεις των αθλητών.

Σε δηλώσεις του ο Παύλος Παρασκευόπουλος ανέφερε: «Είναι η πρώτη φορά που ο σύλλογός μας βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Για εμάς αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση κι επιτυχία ο σύλλογος να καταφέρνει να βρίσκεται στα πρώτα σωματεία σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο χάρτης των σωματείων που πρωταγωνιστούν έχει διαφοροποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Παραδοσιακά σωματεία έχουν δώσει τη θέση τους σε συλλόγους από την περιφέρεια και αυτό δείχνει τη βαρύτητα που δίνεται στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στον στίβο αλλά και την απήχηση που έχει στη νεολαία ο στίβος».

Επίσης, αναφέρθηκε και στις καταστάσεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν την περίοδο της πανδημίας οι σύλλογοι. Όπως δήλωσε: «Προσπαθούμε να κάνουμε πιο μεθοδικά κι επιστημονικά τη δουλειά μας, όσο μας το επιτρέπουν εξωγενείς παράγοντες, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία και στην υλικοτεχνική υποδομή».

Από την πλευρά του ο Αποστόλης Βλαχάβας έκανε λόγο για ρεκόρ κατάταξης: «Πέρυσι ήμασταν ενθουσιασμένοι που είχαμε μπει στην 50άδα. Φέτος ανεβήκαμε ακόμη πιο ψηλά, ανάμεσα σε σωματεία που έχουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό αθλητών κι αθλητριών. Αυτό σίγουρα είναι ένα αποτέλεσμα που ξεκινά από την ακαδημία και αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς που γίνεται από όλους στον Σύλλογο, από τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και τους ίδιους τους αθλητές και τις αθλήτριες σε μία απαιτητική διαδικασία, όπως αυτή του πρωταθλητισμού».

Να σημειωθεί ότι καθοριστική ήταν και η συμβολή της προπονήτριας Ηλιάνας Σταυρουλάκη, υπεύθυνης για τα αθλήματα ρίψεων.

Ο υπεύθυνος του τμήματος στίβου Γιώργος Τάκης δεν έκρυψε κι αυτός με τη σειρά του την ικανοποίησή του για την κατάταξη του τμήματος. Όπως δήλωσε: «Το αποτέλεσμα αυτό έρχεται ως επιβράβευση των κόπων μας, των προσπαθειών μας και των ενισχυτικών κινήσεων στις οποίες προχωρήσαμε με νέους και πολλά υποσχόμενους αθλητές κι αθλήτριες που έχουμε ενσωματώσει στην οικογένειά μας. Μέσα από καθημερινή δουλειά αλλά και ημερίδες διαπαιδαγωγούμε αθλητές με ήθος, αρχές, ψυχική δύναμη και αγωνιστικό πείσμα. Είναι η καλύτερη στιγμή του τμήματός μας, μέχρι την επόμενη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου