ΜΠΑΣΚΕΤ

Στον τελικό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ η Ανόρθωση

στον-τελικό-του-φάιναλ-φορ-του-κυπέλλο-884583

Στον τελικό του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ για την περίοδο 2020-21 που γίνεται στη μνήμη του Παναγιώτη Καραγκούνη στο ΕΑΚ Βόλου προκρίθηκε με άνεση η Ανόρθωση, καθώς νίκησε στο μοναδικό σαββατιάτικο ημιτελικό τον Ιωνα με 73-54.

Τώρα η ομάδα του Μιχάλη Καπουρνιώτη θα αντιμετωπίσει σήμερα Κυριακή στις 18.30 τον Α.Ο. Σοφάδων, ο οποίος λόγω της αποχώρησης του Α.Ο. Τρίκαλα προκρίθηκε στον τελικό χωρίς αγώνα.

Ο Ίωνας του Στέλιου Τσαβέ, που έδειξε αρκετά καλά στοιχεία, παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται μία κατηγορία χαμηλότερα, με τρομερά ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 11-23 στο 1ο δεκάλεπτο, βάζοντας δύσκολα στην Ανόρθωση.

Στη συνέχεια οι έμπειροι παίκτες της Ανόρθωσης ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και με όμορφες συνεργασίες όχι μόνο κάλυψαν το -12, αλλά με επιμέρους σκορ 30-13 στο 2ο δεκάλεπτο πέρασαν μπροστά με 41-36 στο ημίχρονο.

Ακολούθως η ομάδα του Μιχάλη Καπουρνιώτη αύξανε συνεχώς τη διαφορά και σημειώνοντας 32 πόντους στην επανάληψη και δεχόμενη 18 έφτασε χωρίς πρόβλημα στο τελικό +19 (73-54).

Οι νικητές επέβαλαν την ανωτερότητά τους από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, παρότι στερήθηκαν για τρία δεκάλεπτά τις υπηρεσίες του Δημήτρη Μπόγδανου, ο οποίος αποβλήθηκε ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη της 1ης περιόδου με δεύτερη τεχνική ποινή, αφού διαμαρτυρήθηκε για φάουλ που δεν του δόθηκε. Ετσι, χρησιμοποιήθηκε αναγκαστικά ο ανέτοιμος Φιλίππου, που αρχικά δεν ήταν στα σχέδια του Μιχάλη Καπουρνιώτη.

Στα αξιοσημείωτα η παρουσία πολλών μελών του ΔΣ της ΕΣΚΑΘ, για να τιμήσουν τη μνήμη του Παναγιώτη Καραγκούνη αλλά και οι αρκετοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΕΑΚ και απόλαυσαν ένα όμορφο παιχνίδι.

Δεκάλεπτα: 11-23, 41-36, 61-49, 73-54

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Καπουρνιώτης-Ντάκης): Καραγεώργος 16(4), Αγκρής, Γκοντόπουλος 17(2), Ίλτσογλου 8(2), Ακριβόπουλος, Μπόγδανος, Μπέας, Τζούμας, Σιμάκης 10, Σκαμάγκας 6(2), Φιλίππου 8, Παρασκευάς 8.

ΙΩΝΑΣ (Τσαβές): Χριστάκης, καλογερόπουλος 26(6), Κορτέσης, παλάσκας 4, Γενιτσαρίδης, Διγενής 7(1), Χρηστομάνος, Τζήμας 7(1), Χατζόπουλος, Γιανιώτης 3(1), Αγάλου 3(1), Παππάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου