ΜΠΑΣΚΕΤ

Συνεχίζει και στη Γ’ Εθνική με την Ανόρθωση ο Μπόγδανος 

συνεχίζει-και-στη-γ-εθνική-με-την-ανό-887370

Και φέτος θα αγωνίζεται με τα «κυανέρυθρα» της νεοφώτιστης στις εθνικές κατηγορίες Ανόρθωσης ο Δημήτρης Μπόγδανος.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του βολιώτικου συλλόγου: «Με την παρουσία αυτού του τεράστιου Βολιώτη ΑΘΛΗΤΗ η ομάδα του ΒΟΛΟΥ στοχεύει όχι μόνο στην άνοδο του αντρικού τμήματος στη Β’ Εθνική αλλά και να αποτελέσει ένα φωτεινό ΠΡΟΤΥΠΟ για τους μικρούς αθλητές της ακαδημίας, όπου δίνεται μεγάλη βάση και βαρύτητα και ήδη αριθμεί 140 μικρούς αθλητές και αθλήτριες.

Ο Δημήτρης Μπόγδανος είναι ένας εκ των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών του Βόλου, το βιογραφικό του πλούσιο και οι αριθμοί από τα κατορθώματά του «τρομάζουν». Πέρυσι βοήθησε τα μέγιστα στην ιστορική άνοδο της Ανόρθωσης του κόουτς Καπουρνιώτη, όντας ένας από τους κορυφαίους του πρωταθλήματος, όπου αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ της κατηγορίας, πετυχαίνοντας 536 πόντους (μ.ο. 23.3 ανά αγώνα).

Ο Βολιώτης αθλητής είναι πολύ γνωστός στο μπασκετικό στερέωμα, αγωνίζεται για περίπου 25 χρόνια στις εθνικές κατηγορίες και διακρίνεται για το δυναμικό του παίξιμο, για το καλό του σουτ, για την ευχέρεια στο σκοράρισμα αλλά και για το ήθος του.

Έχει αγωνιστεί για 6 σεζόν στην Α1 Εθνική κατηγορία (Ιωνικός Νέας Φιλαδέφειας, Γ.Σ. Λάρσας, Ολύμπια, Τρίκαλα 2000), για 4 σεζόν στην Α2 (Γ.Σ. Λάρισας, Τρίκαλα), για 6 σεζόν στη Β’ Εθνική (Μεταμόρφωση, Πανόραμα, Ηράκλειο, Νίκη Βόλου, Ολυμπιακό Βόλου), 7 σεζόν στη Γ’ Εθνική (Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου), ενώ έχει αγωνιστεί μόλις 3 σεζόν στο τοπικό πρωτάθλημα (το 2016 με τη Νίκη Βόλου, το 2018 με τον Ολυμπιακό Βόλου και το 2021 με την Ανόρθωση). Και με τις τρεις ομάδες του ΒΟΛΟΥ πέτυχε ισάριθμες ανόδους.

Μετά τις τρεις συνεχόμενους ανόδους που έχει καταφέρει η νεοϊδρυθείσα ομάδα του ΒΟΛΟΥ και φέτος βάζει ψηλά τον πήχη, αφού εκτός του Μπόγδανου, έχουν προηγηθεί οι αποκτήσεις των έμπειρων Γκοντόπουλου, Παρασκευά, Ίλτσογλου, Σιμάκη, Αγκρή, Σκαμάγκα, ενώ ανανέωσαν ο μπόμπερ Καραγεώργος και οι ταλαντούχοι Φιλίππου, Καραθανάσης, Παπαιωάννου και Ακριβόπουλος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου