ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός Β., 3-1 τον Διγενή (photos)

κυρίαρχος-ο-ολυμπιακός-β-3-1-τον-διγενή-photos-860510

O Ολυμπιακός Βόλου με επιθετικό ποδόσφαιρο και με κυριαρχική νοοτροπία στο παιχνίδι του επικράτησε χθες στην Άλλη Μεριά στο έβδομο φιλικό του με σκορ 3-1 του Διγενή Νεοχωρίου, ικανοποιώντας με την απόδοσή του και δείχνοντας όλο και πιο έτοιμος.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Τα γκολ για τους ερυθρόλευκους, που έδειξαν να είναι πιο φρέσκοι και πιο «απελευθερωμένοι», σημείωσαν οι Σκοπελίτης (38’), Κόλα (54’) και Κατσαγεωργίου (73’), ενώ είχε ισοφαρίσει ο Παναγιώτου (51’). Καλύτερος συνολικά παίκτης της βολιώτικης ομάδας ήταν ο Διαμαντόπουλος.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Καβουσάκης ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό Βόλου κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Λάμπος, Θεοδωρόπουλος (πλάγιοι μπακ), Γαλανόπουλος, Παπαϊωάννου (στόπερ) ήταν στην άμυνα. Ψιάνος, Καμπέρης, Κόλα αποτέλεσαν την τριάδα του κεντρικού άξονα, οι Διαμαντόπουλος, Σκοπελίτης τοποθετήθηκαν στα άκρα και συνέκλιναν, ενώ ο Ντινιωτάκης, όπως και στο φιλικό της Θήβας με τον Α.Ο. Υπάτου, είχε ρόλο σέντερ φορ.

Για τον Διγενή Νεοχωρίου ο Κουτσόπουλος ήταν ο τερματοφύλακας, Μιλερός, Σταμέκος, Μαχαίρας η τριάδα στην άμυνα, ενώ οι Μετούσι, Μαλάκος έπαιζαν όλη την πλευρά (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Ο Μπασιάκας ήταν ο κλασικός αμυντικός μέσος, οι Αυγέρης, Γεωργίου έπαιζαν μπροστά του ως εσωτερικοί μέσοι, ενώ πιο κοντά στον φορ Παναγιώτου αγωνίστηκε ο Χατζηχαραλάμπους, που είχε ρόλο δεκαριού στο 3-6-1 των Τρικαλινών.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Το ματς ξεκίνησε με καθυστέρηση 22 λεπτών και στο πρώτο του μέρος ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν πολύ ανώτερος, περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο τον αντίπαλό του.

Ωστόσο, παρά τη σωστή κυκλοφορία και την επιθετικότητά του, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να φτάσουν σε «καθαρές» ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο, ενώ στο 18’ που σκόραραν σε τετ-α-τετ με τον Κόλα μετά την κάθετη του Λάμπου, ο πρώτος βοηθός Σαμαράς σήκωσε τη σημαία του και ο Κούστας ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ.

Από κει και πέρα η κυριαρχία του Ολυμπιακού Βόλου μεταφράστηκε και σε απειλές προς την αντίπαλη εστία.

Στο 24’ ο Διαμαντόπουλος, έχοντας συγκλίνει στον άξονα, πήγε να κρεμάσει από μακριά τον Κουτσόπουλο, ο οποίος έκανε βήματα προς τα πίσω, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει, αφού η μπάλα έφυγε, λίγο μεν, αλλά πάνω από τα δοκάρια.

Στο 27’ όμως ο πολύπειρος τερματοφύλακας έδειξε γιατί αγωνίζεται ακόμη στα 44 του, αφού εκτινάχθηκε και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το πλασαριστό σουτ του Σκοπελίτη λόγω έξω από την περιοχή. Η φάση ξεκίνησε από ωραία μπαλιά του Ψιάνου στον Ντινιωτάκη, που είχε τραβηχτεί δεξιά, αυτός γύρισε στον άξονα, με τον Διαμαντόπουλο να αφήνει για τον Σκοπελίτη.

Στο 29’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους του Βόλου. Ο Κόλα ανέλαβε να εκτελέσει φάουλ από θέση μέσα αριστερά, ο Λάμπος έδωσε με το κεφάλι για τον Ψιάνο κι αυτός με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήθελε το γκολ και πίεζε αφόρητα τον αντίπαλό του και μετά το σουτ του Διαμαντόπουλου πίσω από το ημικύκλιο της περιοχής, που έφυγε πάνω από την εστία, ήρθε το 1-0 στο 38’. Ο Σκοπελίτης ήταν αυτός που βρήκε ελεύθερο πεδίο μπροστά του και σούταρε με το αριστερό μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει στο πόδι του Σταμέκου και να αλλάζει ελαφρώς πορεία, ξεγελώντας τον Κουτσόπουλο, ο οποίος δεν μπόρεσε να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του.

Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν επικίνδυνοι για πρώτη φορά στο ματς στο 45’, όταν ο κατά τα άλλα θετικότατος Ψιάνος έκανε λάθος στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με συνέπεια ο Διγενής να βγει στην κόντρα, με τον Παναγιώτου να σουτάρει με το αριστερό, αλλά ο Παπαϊωάννου του έβαλε την κόντρα και η μπάλα πέρασε κόρνερ.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, μπήκαν δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα. Αρχικά, σκόραρε κόντρα στη ροή του αγώνα ο Διγενής Νεοχωρίου. Από σέντρα του Μετούσι από τα δεξιά στο πρώτο δοκάρι, ο Καβουσάκης δεν κατόρθωσε να μπλοκάρει και έδωσε την ευκαιρία στον Παναγιώτου να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από απόσταση αναπνοής και σε κενή εστία για το 1-1 στο 51’.

Το σκορ αυτό δεν έμεινε για πολύ, αφού στο 54’ ο Κόλα τροφοδοτήθηκε από τον Ντινιωτάκη και χωρίς να μαρκάρεται μέσα στην περιοχή νίκησε με σουτ τον Κουτσόπουλο για το 2-1.

Στο 59’ ο Ολυμπιακός Βόλου θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα δύο γκολ, όταν το σουτ του Σκοπελίτη από κοντά και με την μπάλα να έχει περάσει από τον τερματοφύλακα μετά την παράλληλη πάσα του Διαμαντόπουλου αποκρούστηκε με το πόδι από τον Σταμέκο σωτήρια.

Τελικά το 3-1 έγινε στο 73’. Ο Καρατσόλης άφησε στ’ αριστερά για τον Διαμαντόπουλο και αυτός σέντραρε στο πίσω δοκάρι για τον Κατσαγεωργίου, που είχε όλη την άνεση να κατεβάσει την μπάλα και να εκτελέσει από κοντά, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία.

Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να είναι η καλύτερη ομάδα, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει σε άλλο γκολ, παρότι συνέχισε να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, ενώ ο Διγενής είχε μία καλή φάση στο 76’ με τον Βαρναβίδη, που είδε τον Καβουσάκη να αποκρούει το σουτ που έκανε με τα πόδια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καβουσάκης, Λάμπος (60’ Καρατσόλης), Θεοδωρόπουλος (68’ Κατσαγεωργίου), Γαλανόπουλος (51’ Σιουμουρέκης), Παπαϊωάννου (74’ Κόφφας), Ψιάνος (85’ Ακριβόπουλος), Καμπέρης (46’ Αναστασίου), Κόλα (80’ Σταμπουλής), Διαμαντόπουλος (87’ Σκούρας), Σκοπελίτης, Ντινιωτάκης (77’ Μυλωνάς)

ΔΙΓΕΝΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ: Κουτσόπουλος, Μιλερός, Σταμέκος, Μαχαίρας, Μετούσι, Μαλάκος, Μπασιάκας, Αυγέρης, Γεωργίου, Χατζηχαραλάμπους, Παναγιώτου

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι: Βαρναβίδης, Νίτας, Κοταρέλος, Γόρδιος, Χονδρογεωργόπουλος.

Μονομαχία Λάμπου με παίκτη του Διγενή

Ο Γαλανόπουλος προσπαθεί να μαρκάρει αντίπαλό του

Και πάλι σέντερ φορ αγωνίστηκε ο Ντινιωτάκης

Ο Διαμαντόπουλος διεκδικεί την μπάλα στον αέρα

Ο Κουτσόπουλος μπλοκάρει

Ετοιμος να κάνει τη μεγάλη μπαλιά ο Ψιάνος

Συρτή σέντρα του Κόλα που θα περάσει ανεκμετάλλευτη

Ικανοποιημένος ο Σάκης Θεοδοσιάδης από την παρουσία των παικτών του

Ο Σκοπελίτης έτοιμος να υποδεχθεί την μπάλα

Ο Διαμαντόπουλος προσπαθεί να τροφοδοτήσει συμπαίκτη του

Το ξεκίνημα της φάσης που ακυρώθηκε το γκολ του Κόλα για οφσάιντ

Στιγμιότυπο από μία από τις πολλές επιθέσεις του Ολυμπιακού Β.

Ο Διαμαντόπουλος μπαίνει δυνατά σε διεκδίκηση κοντά στη γραμμή του πλάγιου άουτ

Ο Σκοπελίτης έχει σκοράρει και … στέλνει φιλιά

Οι πανηγυρισμοί στο 1-0

Η φάση με τον Παναγιώτου του Διγενή στο τέλος του πρώτου μέρους

Ο Κόλα περιμένει την μπάλα, έχοντας μπροστά του τον Μιλερό

Διαμαντόπουλος και Μαλάκος σε μία από τις πολλές μονομαχίες τους

Η ενδεκάδα του Διγενή

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού Βόλου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου