Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Κρατήθηκε «ζεστός» σε … πολεμικό φιλικό ο Βόλος

κρατήθηκε-ζεστός-σε-πολεμικό-φιλι-860968

Αν δεν ήταν ο σοβαρός κατά τις πρώτες ενδείξεις τραυματισμός του 16χρονου Τσελεμπάκη στον ώμο, δείγμα της σκληρότητας με την οποία αντιμετώπισε η ΑΕΛ τον Βόλο στο προχθεσινό φιλικό του Αλκαζάρ, τότε δεν θα ενοχλούσε σε τίποτα τους κυανέρυθρους της Μαγνησίας το πραγματικά πολεμικό κλίμα που συνάντησαν στη Λάρισα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Αντίθετα, ήθελαν ένα φιλικό σε δύσκολες συνθήκες, για να διατηρηθεί η αγωνιστική ετοιμότητα και να κρατηθούν ζεστοί οι παίκτες στη διακοπή ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο Πανθεσσαλικό την ερχόμενη Κυριακή στις 19.30 με τον Αρη.

Το τελικό 1-0 (με ένα γρήγορο γκολ του Κ. Παπαγεωργίου στο 6’) υπέρ των «βυσσινί», που αντιμετώπισαν με … διθυράμβους τη φιλική επιτυχία, είναι το τελευταίο που μέτρησε, αν και ο Κώστας Μπράτσος δεν μπορεί να έμεινε ικανοποιημένος από κάποια πρόσωπα και πράγματα, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν έδειξε αδιαφορία και έλλειψη αγωνιστικότητας.

Σίγουρα, υπάρχει η βάσιμη δικαιολογία ότι στη Λάρισα αγωνίστηκε μία ενδεκάδα που δεν είχε χημεία μεταξύ της, με τους παίκτες να παρουσιάζονται ασύνδετοι και αποσυντονισμένοι ειδικά στα πρώτα λεπτά, όταν και δέχθηκαν το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Οσο περνούσε ο χρόνος πάντως και ειδικά στο δεύτερο μέρος που μπήκαν κάποιοι βασικοί, όπως ο Πάολο Φερνάντες και ο Μπαριέντος, ο Βόλος είχε τον απόλυτο έλεγχο και η ΑΕΛ ενδιαφερόταν σχεδόν αποκλειστικά για την άμυνά της.

Σίγουρα, όπως ειπώθηκε, αυτό που στεναχώρησε περισσότερο απ’ όλα ήταν ο τραυματισμός του 16χρονου Τσελεμπάκη, με τον Πλέγα μάλιστα που του έκανε αντιαθλητικό τάκλιν (σ.σ. κλοτσιά εν ψυχρώ τη στιγμή που μικρός είχε κάνει ωραία ατομική ενέργεια στο κέντρο, το οποίο του κόστισε την άτσαλη πτώση στο έδαφος) να παίρνει μόνο την κίτρινη.

Αυτό εκνεύρισε αφάνταστα τον Κώστα Μπράτσο, που δεν ασχολείται με διαιτητές, αλλά προχθές πήρε κίτρινη κάρτα για τη διαμαρτυρία του στη συγκεκριμένη φάση.

Να σημειωθεί ότι στη Λάρισα ταξίδεψαν οι Νοκέρ, Ντέλετιτς, αλλά ήταν εκτός αποστολής, με τον Γάλλο που ήρθε από τη Φούλαμ ως μεγάλο όνομα να περιμένει πλέον να κάνει το επίσημο ντεμπούτο. Κι αυτό γιατί προχθές θεωρήθηκε σωστό, τη στιγμή που προπονείται έτσι κι αλλιώς κανονικά με την ομάδα και δίνει τα δείγματα γραφής του στις προπονήσεις, να μη χρησιμοποιηθεί σε ένα ματς, που θα είχε πιθανότατα πολλή δύναμη και ένταση, όπως και έγινε, για να προστατευτεί.

Στην αποστολή δεν ήταν για λόγους αποφόρτισης οι Τσοκάνης, Οζέγκοβιτς, Λούνα, Κλέιμαν, που αποτελούν παίκτες ενδεκάδας.

Αλλος ένας τραυματισμός που προέκυψε στο προχθεσινό φιλικό ήταν και του Τάχατου, που αντικαταστάθηκε στο 24’ λόγω τραβήγματος στον προσαγωγό από τον Εσκοβάλ, και άπαντες περιμένουν τα αποτελέσματα της μαγνητικής, για να διαπιστωθεί αν τελικά έχει θλάση και σε ποιο βαθμό.

Σήμερα ο Βόλος έχει κανονικά προπόνηση και σ’ αυτήν είναι προγραμματισμένο να πάρουν μέρος οι Μεταξάς, Ασλανίδης, που ήταν στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων, όμως οι άλλοι τρεις διεθνείς (Ουές, Αλχο, Κούτσιας) θα επιστρέψουν είτε Τετάρτη είτε Πέμπτη.

Ο Αλχο έπαιξε σε όλο το ματς στο ισόπαλο 1-1 της Φινλανδίας με τη Ρουμανία στο Ελσίνκι για το Nations League και είχε έναν τραυματισμό στο τελευταίο πεντάλεπτο, αλλά μετά από λίγο ξαναπέρασε στον αγωνιστικό χώρο ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση. Σε ό,τι αφορά στον Κούτσια σκόραρε μετά το ματς με την Ελβετία και στο 3-0 της Ελλάδος επί της Ανδόρας για τον 1ο όμιλο της προκριματικής φάσης του UEFA U19 Championship 2022-23, που γίνεται στη Ελβετία.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου