ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιβκοβιτς: «Εγραψαν ιστορία οι παίκτες του Ολυμπιακού»

ιβκοβιτς-εγραψαν-ιστορία-οι-παίκτες-298198

Η υπερένταση από την μεγαλειώδη ανατροπή και την κατάκτηση του τροπαίου της Ευρωλίγκα ήταν ακόμη ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των νέων πρωταθλητών Ευρώπης.

Παίκτες, προπονητής, διοίκηση και οι φίλοι του Ολυμπιακού είχαν γίνει ένα κουβάρι και πανηγύριζαν τον ανέλπιστο θρίαμβο όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά του ελληνικού μπάσκετ.

Ο πρωτομάστορας της μεγάλης επιτυχίας, ο Ντόυσαν Ίβκοβιτς, μόνο τυχαίο δεν είναι που ήταν παρών ΚΑΙ στους δύο θριάμβους του Ολυμπιακού, τότε το 1997 με την επίσης σπουδαία ομάδα των Φασούλα και Ρίβερς, τώρα με την εκπληκτική «φουρνιά» των Μάντζαρη, Σλούκα, Παπανικολάου, Πρίντεζη με την καθοδήγηση του αρχηγού Βασίλη Σπανούλη.

Ο «Ντούντα» μετά την απονομή εκθείασε την πίστη στη νίκη των παικτών του: «Την ιστορία την γράφουν άνθρωποι και τη σημερινή ιστορία την έγραψαν αυτά τα παιδιά σε χρόνο ρεκόρ. Η διοίκηση ήταν έτοιμη να φύγει. Ξεκινήσαμε πολύ δύσκολα και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε!

Συγχαρητήρια σε όλους και ειδικά στους φιλάθλους. Οι νίκες με κάνουν νεότερο. Δούλεψα σκληρά και αισθάνομαι πολύ καλά». Για τον τελικό είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού: "Οι παίκτες μου είχαν μεγάλη πίεση. Κλείσαμε τη διαφορά στο σκορ, τα καταφέραμε ελέγχοντας το παιχνίδι και παίζοντας σε υψηλό επίπεδο.

Ο Τεόντοσιτς σημείωσε τρία διαδοχικά τρίποντα, ήταν δύσκολη στιγμή για εμάς. Πετύχαμε κι εμείς δύσκολους πόντους. Και με την Μπαρτσελόνα ζήσαμε ανάλογες καταστάσεις, αναγκαστήκαμε να κλείσουμε τη διαφορά στο σκορ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ήμασταν βιαστικοί στην επίθεση, χάσαμε πολλές βολές.

Οι παίκτες έπρεπε να πιάσουν υψηλό ρυθμό. Θυμάμαι μια στιγμή προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου όταν πήραμε τάιμ άουτ, βλέποντας πως η ΤΣΣΚΑ ήθελε να μειώσει το ρυθμό. Εμείς, όμως, αποφασίσαμε να τον ανοίξουμε. Στο τέταρτο δεκάλεπτο σημειώσαμε 22 πόντους, παρά το άγχος μας. Όταν ένας παίκτης τόσο έμπειρος όπως ο Σισκάουσκας χάνει δύο βολές δεν είναι κάτι αναμενόμενο. Μετά ακολούθησε το σουτ του Πρίντεζη που μας χάρισε τη νίκη.

Όταν η ΤΣΣΚΑ έχει μέσο όρο 87 και πέτυχε 61 απόψε… καταλαβαίνετε. Αυτός ήταν ο στόχος… να την κρατήσουμε σε χαμηλό σκορ. Η Μπαρτσελόνα είχε 75 πόντους και στον ημιτελικό απέναντί μας πέτυχε 64. Συγχαρητήρια και στην ΤΣΣΚΑ, έπαιξε μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά και τους φιλάθλους μας".

Βασίλης Σπανούλης (αρχηγός Ολυμπιακού και MVP του φάιναλ φορ): «Αξίζαμε αυτή τη νίκη. Το πιστεύαμε, είχαμε πίστη στις δυνατότητες μας. Χάσαμε ένα κύπελλο Ελλάδας έτσι, αλλά κερδίσαμε το ευρωπαϊκό… Τι να πω ειμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Πήραμε αυτό που αξίζαμε»

Γιώργος Πρίντεζης: «Μετά από κάθε μεγάλη νίκη στη διάρκεια της σεζόν ήμασταν συγκρατημένοι, αλλά σήμερα έχουμε το δικαίωμα και εμείς και ο κόσμος να το χαρούμε και από Δευτέρα, Τρίτη να είμαστε συγκεντρωμένοι για το πρωτάθλημα. Σε έναν τελικό δεν ξέρω αν έχει ξαναγίνει στην ιστορία της διοργάνωσης, αλλά το να γυρνάς παιχνίδι από 20 πόντους είναι μεγάλη ιστορία. Συγχαρητήρια σε όλους και όταν λέμε σε όλους εννοούμε σε όλους».

Κώστας Παπανικολάου: «Γράψαμε ιστορία, όχι μόνο γιατί κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό αλλά για τον τρόπο που ξεκίνησε αυτή από την αρχή η σεζόν μέχρι σήμερα, που βρεθήκαμε στο -19. Η ομάδα πίστεψε στον εαυτό της και πάλεψε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και το αποτέλεσμα γράφει στο ταμπλό 61-62. Είτε αυτό γραφτεί σε κάποιο βιβλίο είτε όχι, όλοι όσοι είμαστε εδώ αυτή τη μέρα δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Ετυχε να μπουν τα δικά μου σουτ, θα μπορούσαν να μην είχαν μπει τα τρίποντα και να υπήρχε διαφορετική εξέλιξη στο παιχνίδι. Πραγματικά δε με ενδιαφέρει τι έκανα εγώ ή οποιοδήποτε άλλο παιδί, αλλά ότι πλέον γράφει Ολυμπιακός πρωταθλητής Ευρώπης 2012. Οι πιτσιρικάδες έχουν άστρο, φαίνεται, δεν εξηγείται αλλιώς».

Έισι Λο: «Δεν το παρατήσαμε ποτέ το ματς. Είμαι πανευτυχής. Αισθάνομαι σα να ονειρεύομαι. Είναι το πρώτο μου τρόπαιο και αισθάνομαι ότι ζω κάτι μαγικό, κάτι το εξωπραγματικό. Είμαι πανευτυχής για όλους και όλα, ο Θεός είναι μεγάλος, δεν είχα διανοηθεί ότι θα ζούσα κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να το περιγράψω. Είναι απερίγραπτο. Το γιορτάζουμε με όλη μας την ψυχή και από αύριο τα κεφάλια μέσα. Είμαστε μια παρέα, ο κάθε ένας έχει τα δικά του. Δείξαμε το μέταλλο νικητή που έχουμε φέτος σαν ομάδα. Δεν έβλεπα μπάσκετ, τότε αλλά χαίρομαι που έγραψα ιστορία με την φανέλα του Ολυμπιακού».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος (Πρόεδρος Ολυμπιακού): «Όλο το χειμώνα ήμασταν μόνοι μας στο ΣΕΦ. Είναι μεγάλη μαγκιά αυτή που έγινε. Εμείς μάθαμε με τον Ντούντα τον Ολυμπιακό και γίναμε άρρωστοι. Αν αυτός δεν ήταν το τιμόνι δεν θα καταφέρναμε τίποτα. Έμαθα πως 50 άτομα πήγαν, μόνο, αγόρασαν εισιτήρια για την Πόλη, πριν περάσουμε καν την Σιένα. Είναι απίστευτο. Δεν κοιτάμε την επόμενη μέρα. Τρίτη, Τετάρτη προπόνηση και την Πέμπτη τελικός Πρωταθλήματος».

Δείτε τη στιγμή της απονομής!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου