ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θ. ΠΑΚΑΛΤΣΗΣ «Θέλω να παίξω με τον Ολυμπιακό στην Σούπερ Λίγκα»

θ-πακαλτσησ-θέλω-να-παίξω-με-τον-ολυμ-851206

Πανηγύρισε ανόδους και με τις δυο μεγάλες ομάδες της πόλης, τον Ολυμπιακό και τη Νίκη. Βρίσκεται έξι χρόνια συνολικά στον Βόλο και δηλώνει πως αισθάνεται Βολιώτης. Ηταν από τους βασικούς συντελεστές φέτος στην άνοδο των ερυθρολεύκων στη Β’ Εθνική και αποτελεί ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας. Ο λόγος για τον Θοδωρή Πακάλτση, που μίλησε στον «Τ» για όλα όσα θέλουν να μάθουν οι φίλαθλοι και ευχήθηκε να παίξει στη Σούπερ Λίγκα με την ερυθρόλευκη φανέλα. Υποστήριξε πως η προσπάθεια αυτή θα έχει συνέχεια, ότι η δυναμική του κόσμου πρέπει να χαράξει την πορεία για το μέλλον του Ολυμπιακού και έστειλε το μήνυμα οτι ο Ολυμπιακός μόνο ενωμένος μπορεί να πάει ψηλά.

-Τι ήταν αυτό που καθόρισε την σεζόν; Τι άλλαξε φέτος σε σχέση με την περσινή άσχημη χρονιά στην Β’ Εθνική;

Πιστεύω πως το γεγονός ότι έμεινε ένας βασικός κορμός από την ομάδα της Β’ Εθνικής και δημιουργήθηκε ένα καλό σύνολο ώστε να πρωταγωνιστήσει ήταν σημαντικό. Επίσης ο Σταύρος Διαμαντόπουλος που ήταν στην τεχνική ηγεσία και οι επιλογές του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο στήσιμο της ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό το πώς μια ομάδα θα στηθεί στην προετοιμασία.
Οσο για το τι άλλαξε σε σχέση με πέρυσι, οι πολλές αλλαγές προπονητών ήταν αυτό που έφταιξε για τον υποβιβασμό από την Β’ Εθνική. Υπήρχε πίεση για το αποτέλεσμα, γιατί δεν ξεκίνησε καλά η χρονιά, ενώ οι μεταγραφές κάποιων ξένων παικτών δεν μας βγήκαν. Φέτος έγιναν συγκεκριμένες μεταγραφές από τον κ. Διαμαντόπουλο, παίκτες που μπορούσαν να κάνουν την διαφορά, όπως οι Μασάντο, Τσάγγαρης και Τριχιάς. Χτίστηκε σωστά η ομάδα και πετύχαμε την άνοδο.

-Φέτος αντιμετωπίσατε κάποια οικονομικά προβλήματα μέχρι τον Ιανουάριο, που ανάγκασαν τον Σταύρο Διαμαντόπουλο να παραιτηθεί και κάποιοι παίκτες, μεταξύ αυτών κι εσύ, να κάνετε αποχή…

Μέχρι τον Δεκέμβριο είχαμε προβλήματα. Η ομάδα ταλαντεύτηκε από το οικονομικό και έπειτα από την αλλαγή του προπονητή, γιατί ήμασταν πολύ δεμένοι. Τελικά όταν ο Βασιλειάδης, που ήταν εγγύηση για μας οικονομικά, μπήκε πιο ενεργά στην διοίκηση, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε. Η επιστροφή Βασιλειάδη με έπεισε κι εμένα να μείνω. Η οικονομική του συνέπεια απέναντι στους παίκτες ήταν πολύ σημαντικός παράγοντας. Μας έδωσε εγγυήσεις όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον που τις έκανε πράξη.

-Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να είναι πρωταθλητής και να μην διεκδικήσει την άνοδο σε αγώνα μπαράζ;

Το ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο δεν φτάνει. Ο Πιερικός ήταν πιο στρωμένη ομάδα, καθώς δεν αντιμετώπισε διοικητικά και οικονομικά προβλήματα καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Είχε πληθώρα επιλογών και είχε δημιουργηθεί αποκλειστικά για να κάνει πρωταθλητισμό. Πιστεύω ότι οι δυο ομάδες ήταν ισάξιες αγωνιστικά. Στον δεύτερο γύρο που η διοίκηση ήταν οικονομικά συνεπής απέναντί μας, κάναμε καλύτερη πορεία από τον Πιερικό και καλύψαμε μια διαφορά οκτώ βαθμών. Απλά είχαμε χάσει αρκετούς βαθμούς όταν μας αποσυντόνισε το οικονομικό. Βέβαια έχουμε παράπονα και από κάποια παιχνίδια που αξίζαμε κάτι καλύτερο, όπως αυτό στην Κατερίνη.

-Υπήρξε κάποια στιγμή στο πρωτάθλημα που φοβήθηκες ότι θα χάνατε την άνοδο;

Για την δεύτερη θέση δεν φοβήθηκα ποτέ. Είχα εμπιστοσύνη στην δυναμική της ομάδας και στις δυνατότητές μας. Μετά από ένα σημείο βάλαμε στόχο να μην χάσουμε από καμία ομάδα. Είχαμε τη νοοτροπία του νικητή, αλλά και πολύ καλό κλίμα. Είμασταν παρέα και όλοι δεμένοι μεταξύ μας. Απλά υπήρξαν κάποιες ατυχίες, που είναι μέσα στο ποδόσφαιρο.

-Από την ομάδα έφυγαν τέσσερα βασικά στελέχη της, οι Μπουντούρης, Γλύκος, Μασάντο και Βεργώνης. Πόσο επηρεάζουν εσάς τους παλιούς αυτές οι αποχωρήσεις;

Μας επηρεάζουν σίγουρα ψυχολογικά. Οταν όμως φεύγουν κάποιοι παίκτες μικροί για μεγαλύτερες ομάδες, όπως οι Βεργώνης και Γλύκος είναι καλό. Ο Μπουντούρης ήθελε να γυρίσει στο σπίτι του. Σίγουρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Τα κενά είναι μεγάλα και θα πρέπει η διοίκηση να τα καλύψει με μεταγραφές, ώστε να μην επηρεαστούμε αγωνιστικά και να μην φανεί η απου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου