ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κάκος: Τι έγραψε στο φύλλο αγώνα του ντέρμπι

κάκος-τι-έγραψε-στο-φύλλο-αγώνα-του-ντέ-340667

Η αδυναμία της αστυνομίας να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα οδήγησε τον Τάσο Κάκο στην απόφαση να διακόψει το ντέρμπι. Στο φύλλο αγώνα, κατονομάζει – αρκετές φορές – τους οπαδούς του Παναθηναϊκού ως κύριους υπεύθυνους των όσων έγιναν στο ΟΑΚΑ, αποδίδοντας, με αυτό τον τρόπο, αντικειμενική ευθύνη στην «πράσινη» ΠΑΕ.

Μέχρι την τελευταία στιγμή και αφού προηγουμένως είχε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο φύλλο αγώνα, περίμενε ο Τάσος Κάκος για να πάρει την απόφαση για οριστική διακοπή του ντέρμπι, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.Ο Κερκυραίος διαιτητής αναφέρει ότι αποφάσισε να μην συνεχιστεί το παιχνίδι μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης – μετά απ’ αυτή στην ανάπαυλα του ημιχρόνου – σύσκεψης, κατά τη διάρκεια της οποίας η αστυνομία ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα λόγω των επεισοδίων.

Στο φύλλο αγώνα αναφέρει αρκετές φορές τους οπαδούς του Παναθηναϊκού ως κύριους υπεύθυνους για τα όσα είδαμε, αποδίδοντας, έτσι, ουσιαστική ευθύνη στην «πράσινη» ΠΑΕ, στην οποία οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ θα ασκήσουν σήμερα πειθαρχική δίωξη για τη δημιουργία εκτεταμένων επεισοδίων.Μεταξύ άλλών, στο φύλλο αγώνα κάνει λόγο για φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ, καπνογόνα, δυναμιτάκια, προωθητικούς μηχανισμούς, καθώς επίσης για ένα πανό πανό που είχε αναρτηθεί σε βάρος της ΚΕΔ και το οποίο κατέβηκε μετά από εντολή του και για υβριστικό σύνθημα εναντίον του, το οποίο εκφωνήθηκε δύο φορές.

Στο φύλλο αγώνα ο Τάσος Κάκος, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Κατά την είσοδό μας για να ελέγξουμε το γήπεδο μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα και αφού βρισκόμασταν μπροστά από τη θύρα 35, φίλαθλοι της ομάδας του Παναθηναϊκού πέταξαν φωτοβολίδες που έφτασαν στα πόδια μου χωρίς να με τραυματίσουν.» και συνεχίζει: «Η έναρξη του αγώνα καθυστέρησε κατά 5 λεπτά διότι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είχαν εισέλθει εντός περιβάλλοντος χώρου πλησίον της φυσούνας. Μετά από την παρέμβαση της αστυνομίας απομακρύνθηκαν και εισήλθα για την έναρξη του αγώνα».

Για την καθυστέρηση της έναρξης του δευτέρου ημιχρόνου, έγραψε χαρακτηριστικά: «Μετά την ανάπαυλα ο αγώνας καθυστέρησε για 49 λεπτά διότι υπήρχαν συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και φιλάθλων του Παναθηναϊκού, που είχαν εισέλθει στον περιβάλλοντα αγωνιστικό χώρο και πέταγαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις βόμβες μολότοφ, καπνογόνα και δυναμιτάκια.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και βόμβες κρότου λάμψης ώστε να τους απομακρύνει. Έχοντας προσωπική γνώμη από τα παραπάνω γεγονότα ζήτησα από τον παρατηρητή κύριο Πατμανίδη να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο χώρο των αποδυτηρίων παρουσία των αξιωματούχων του αγώνα, όπου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εκτίμηση της κατάστασης, διεξάγοντας αυτοψία εντός αγωνιστικού χώρου, όπου διαπιστώσαμε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν καθαρίσει τον περιβάλλοντα χώρο και είχαν πλήρη έλεγχο της κατάστασης.Ο υποστράτηγος κ. Τσιβίκης με ενημέρωσε ότι μας διασφαλίζει από μέρους της αστυνομίας την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και κατόπιν τούτου πήρα την απόφαση να συνεχιστεί κανονικά και δόθηκε εντολή να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα με την επισήμανση ότι σε ενδεχόμενη επανάληψη θα εξεταστεί το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής του αγώνα».Τέλος, σε ότι αφορά στη οριστική διακοπή, έγραψε: «Στο 83’ του αγώνα πραγματοποιήθηκε νέα εισβολή φιλάθλων της ομάδας του Παναθηναϊκού οι οποίοι πέταγαν βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες με χρήση προωθητικού μηχανισμού προς πάσα κατεύθυνση και διάφορα άλλα αντικείμενα και ήρθαν σε συμπλοκή με παρατεταμένες αστυνομικές δυνάμεις.Διαπιστώνοντας τα παραπάνω έδωσα εντολή να αποχωρήσουν οι ποδοσφαιριστές από τον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να προστατευτεί η σωματική ακεραιότητά τους. Ζήτησα από τον παρατηρητή αγώνα να γίνει εκ νέου σύσκεψη με τις εμπλεκόμενες αρχές, θέλοντας να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια (σ.σ. το υπογραμμίζει το παραπάνω) πριν από την απόφαση για οριστική διακοπή του αγώνα. Έγινε εκτίμηση της κατάστασης και διαπίστωσα ότι οι συνθήκες ήταν αδύνατες.Ο υποστράτηγος κ. Τσιβίκης με ενημέρωσε ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν διασφάλιζε πλέον την ομαλή συνέχιση του αγώνα και κατόπιν τούτου πήρα την απόφαση και ενημέρωσα τις ομάδες ότι ο αγώνας διακόπτεται οριστικά και ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-1 υπέρ της ομάδας του Ολυμπιακού».

Πηγή:onsports.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου