ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το μέλλον της ΑΕΚ είναι όλοι μαζί!

το-μέλλον-της-αεκ-είναι-όλοι-μαζί-386521

Οι παρεμβάσεις και “βόμβες” από Τροχανά, Παπά, η εμφάνιση του Ντέμη, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και η ορίτζιναλ. Το κεντρικό μήνυμα “όλοι μαζί μπορούμε” και η συνάντηση που συνεχίζεται. Αναλυτικά το χρονικό της συνάντησης:

10.41 Σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Σύνταγμα -κι όχι στα Σπάτα όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί- θα διεξαχθεί η συνάντηση για το μέλλον τη ΑΕΚ.

10.44 Ήδη έχουν σημειωθεί οι πρώτες αφίξεις. Το παρών έχουν δώσει ο Μιχάλης Τροχανάς, ο Σταύρος Αδαμίδης κι ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Κώστας Παπαδημητρίου.

10.58 Οι παρευρισκόμενοι θα καθίσουν σε στρογγυλά τραπέζια, για να διευκολυνθεί η συζήτηση.

11.17 Συγκεκριμένα ο Ντέμης Νικολαΐδης κάθεται ακριβώς δίπλα στον Σταύρο Αδαμίδη, ενώ απέναντι τους βρίσκονται οι Ντούσαν Μπάγεβιτς και Πέτρος Παππάς.

11.19 Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Μιχάλης Τροχανάς. Στα δεξιά του κάθεται ο Γιάννης Βούρος και στα αριστερά του ο πρώην εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Διονύσης Γιαννακόπουλος.

11.20 Ο Ντέμης Νικολαΐδης κάθεται ανάμεσα στον Δημήτρη Χατζηχρήστο και τον Σταύρο Αδαμίδη.

11.26 Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος δήλωσε: “Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ένα: το οικονομικά. Σας παρακαλώ δώστε λύση”.

11.37 Πρόταση του Μιχάλη Τροχανά για σύσταση προσωρινού σώματος με πρόεδρο τον Γιάννη Βούρο, το οποίο θα προΐσταται μιας μεταβατικής περιόδου στην ΑΕΚ. Το ονομάζει: “Επανάσταση”.

11.48 Ο άλλοτε πρόεδρος της ΠΑΕ συνεχίζει: “να φύγουμε από δω έχοντας συγκροτήσει εγγυήτρια δύναμη για την ΑΕΚ”.

11.55 Ο Τάκης Κανελλόπουλος, πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ υπογράμμισε: “Το 2004 ξεκινήσαμε ως φίλοι. Κάποιοι ήμασταν τέτοιοι 20-25 χρόνια, αλλά τελικά διαλυθήκαμε από τις καχυποψίες και της αλληλοκατηγορίες. Φτάσαμε το 2008 να μην ήμαστε πια τόσο φίλοι…”

12.05 Ο Λάκης Νικολάου πρόσθεσε: “Έχω συνηθίσει την ΑΕΚ τρεις φορές πρωταθλήτρια ανά δεκαετία. Δεν θέλω 13 και 14 σερί, αλλά πρέπει να την βγάλουμε από εδώ που έφτασε. Να τραβήξουμε μια γραμμή και να βγούμε από δω γνωρίζοντας τι θα κάνουμε”.

12.08 Ο Πέτρος Παππάς σχολίασε: “Μόνο αν δείξουμε ενωμένοι, ότι ξεχνάμε το παρελθόν κι ότι πορευόμαστε όλοι μαζί θα καταφέρουμε να εμπνεύσουμε ξανά τον κόσμο. Όλο το μυστικό είναι η λέξη: “έμπνευσις”.

12.11 Από τη μεριά του ο Μάκης Κασνακίδης δήλωσε: “Δεν υπήρχε ενότητα και μια ισχυρή προσωπικότητα να προΐσταται. Για αυτό και το πλάνο των Supporters πρέπει να παραδεχτούμε καν αποδεχτούμε ότι απέτυχε”.

12.31 Ο Χάρης Οικονομόπουλος, δικηγόρος της υπόθεσης Ψωμιάδη, τόνισε ότι “δεν πρέπει να θέλουμε ανθρώπους όπως ο Κόκκαλης ή Ψωμιάδης να ηγούνται της ΑΕΚ. Ο άνθρωπος που θα ηγείται θα πρέπει να αποτελεί σημαία αρχών και αξιών”. Ήταν η απάντηση του σε άλλη τοποθέτηση που έλεγε ότι η ΑΕΚ δεν στάθηκε τυχερή να έχει έναν Κόκκαλη που να διοικεί, να χρηματοδοτεί και να αποφασίζει.

12.34 Ο Σταύρος Αδαμίδης από τη μεριά του σχολίασε ότι “η λύση που θα βρεθεί θα πρέπει να εξασφαλίζει την κινητοποίηση του κόσμου της ΑΕΚ”.

12.36 Ολοκληρώθηκαν οι εισαγωγικές τοποθετήσεις. Σε λίγο θα αρχίσει η συζήτηση πάνω στο “θεμέλιο 21”.

12.39 Εν τω μεταξύ έκανε τη δική του παρέμβαση ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος τόνισε: “Κύριε Τροχανά αυτό που κάνετε να λέτε σε δημοσιογραφο να πληρώσει εκείνος το χρέος, είναι λάθος. Τα χρέη πρέπει να φύγουν κι από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε”.

12.40 Και ο Μιχάλης Τροχανάς ρίχνει τη… βόμβα: “η έκπληξη που σας είχα υποσχεθεί είναι να αποδείξω ότι δεν υπάρχουν χρέη!”, σκορπίζοντας την απορία σε όλη την αίθουσα.

12.43 Ο Ντέμης Νικολαΐδης διαφωνεί: “Χρέη υπάρχουν. Είπα τη γνώμη μου δημοσίως, να πληρώσουμε τα χρέη. Αφού συμφωνεί και ο κ. Παππάς να βάλουμε έναν ορκωτό λογιστή στην ΑΕΚ να βρει τι αναλογεί στον καθένα. Έτσι θα μάθει κι ο κόσμος τι ακριβώς έχει γίνει. Και πάνω από όλα έτσι θα εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της ΑΕΚ. Η πρώτη κουβέντα που πρέπει να γίνει είναι να βρούμε λύση για τα χρέη. Αν εξασφαλίζουμε ότι η ομάδα ζει συζητάμε και την πρόταση σας κύριε Τροχανά. Αυτή τη στιγμή είναι ανεδαφική και δεν πρέπει να ξεκινήσουμε από αυτήν”.

12.55 Μικρή διακοπή για την ανάγνωση από τους προσκληθέντες μιας περίληψης του “Θεμέλιο 21” η οποία τους μοιράστηκε.

13:03 Μπάγεβιτς: “Να είμαστε ειλικρινείς στην ΑΕΚ. Γύρισα 2 φορές, συγνώμη είπα αλλά δεν έκανα τίποτα. Το πώς έφυγα και γιατί δεν έχει σημασία. Ενότητα θέλουμε κύριοι. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Αν βγούμε από εδώ χωρίς ενότητα τελείωσε η ιστορία. Εγώ ΑΕΚ πάντα θα είμαι, το ξέρω μέσα μου. Σημασία έχει να βρούμε επιτέλους το πως θα είμαστε όλοι μαζί. Χωρίς την ενότητα δεν κάνουμε τίποτα”.

13:05 Τροχανάς: “Συμφωνούμε να έχουμε ανακωχή για να βρούμε λύσεις; Σβήνουμε τη μνήμη και ξεκινάμε από το μηδέν; Συμφωνείτε;”. Η αίθουσα απαντά καταφατικά.

13:22 Αυτή τη στιγμή γίνονται οι παρεμβάσεις δημοσιογράφων πριν αποχωρήσουν από την αίθουσα.

13:29 Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφωνούν ότι η κουβέντα πρέπει να οδηγήσει σε άμεση λύση του ταμειακού προβλήματος της ΠΑΕ.

13:42 Χάρης Οικονομόπουλος: “Μπορώ και προσωπικά να εγγυηθώ ότι τα 21 εκατομ. ευρώ τα οποία έχουν δεσμευτεί στους λογαριασμούς των παιδιών του Ψωμιάδη θα επιστραφούν στην ΑΕΚ. Αρα το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ταμειακό. Τόσο σίγουρος είμαι ότι θα κερδίσει τη δίκη η ΑΕΚ.

13:45 Πέτρος Παππάς: “Δεσμεύομαι να καλύψω μέρος του ταμειακού προβλήματος αρκεί να το πράξουν και οι άλλοι μέτοχοι. Έχω τη δέσμευση του κ. Νοτιά ότι θα συμμετέχει σε ό,τι αποφασιστεί εδώ.

13:50 Ντέμης Νικολαϊδης: “Απόψε, το αργότερο μέχρι αύριο πρέπει να μάθουμε από τον ορκωτό λογιστή της ΑΕΚ τι μας αναλογεί και να τα πληρώσουμε.

13:52 Γιάννης Βούρος: “Υπάρχει δυνατότητα να μπουν άμεσα από όλους εδώ μέσα χρήματα προκειμένου να καλυφθούν άμεσα τα 6,5 εκατομ. ευρώ ώστε να βγει η σεζόν; Δεν έχουμε χρόνο πλέον.”

13:55 Τοποθέτηση του Κανελλόπουλου επί των χρεών: “Αρνούμαι οποιαδήποτε ανάμειξη για όσα συνέβησαν από τον Ιανουάριο του 2009, όταν και παραιτήθηκα και εντεύθεν. Συμφωνώ όμως να βρεθεί τι αναλογεί στον καθένα.”

13:59 “Σας λέω επίσημα και απόλυτα σοβαρά ότι υπάρχουν 4 άτομα που θέλουν να πάρουν την ΑΕΚ. Και αυτή τη στιγμή επεξεργάζονται όλα τα στοιχεία της ΠΑΕ,” είναι η βόμβα Τροχανά!

14:00 “Αυτό είναι άσχετο με τη συζήτηση και κάνει κακό. Ποιοι είναι αυτοί; Μιλήστε με στοιχεία”, η απάντηση Ντέμη Νικολαϊδη στον Τροχανά.

14:18 Κανελλόπουλος: “Το νιώθουμε όλοι ότι έχουμε ευθύνες γι αυτό και είμαστε εδώ. Και θέλουμε να δώσουμε τις εγγυήσεις για να ζεσταθεί ξανά ο κόσμος”.

14:22 Νικολαϊδης: “Όταν νιώσω καλά θα ξαναπάω στο γήπεδο. Όταν σε λένε κακοδιαχειριστή και κλέφτη δεν πας στο γήπεδο εύκολα.” Εκεί ο εκπρόσωπος της Ορίτζιναλ παρεμβαίνει: “Από εμάς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με κανέναν. Η γραμμή μας είναι όλοι μαζί!”

14:34 Βούρος: “Τέλος στην απονομή ευθυνών! Κοιτάζουμε όλοι μπροστά. Το κομμάτι του γηπέδου θα είναι ο πολιορκητικός μας κριός. Θα έχουμε σύντομα την τροπολογία που θα μας επιτρέπει την ανέγερση γηπέδου 32.000 θέσεων.

Κάπου εδώ ήρθε η ώρα της αποχώρησης των δημοσιογράφων. Η συνάντηση θα συνεχιστεί και προφανώς θα ληφθούν και οι όποιες αποφάσεις.

http://www.sport24.gr/

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου