ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελαμψε ο Κουφός στην τελευταία του εμφάνιση στο ΝΒΑ

ελαμψε-ο-κουφός-στην-τελευταία-του-εμφ-400133

Ο Κώστας Κουφός κατέγραψε το πρώτο νταμπλ-νταμπλ της καριέρας του στο ΝΒΑ. Ο ομογενής σέντερ είχε 10 πόντους (4/6 δίποντα, 2/6 βολές) και 11 ριμπάουντ σε 24 λεπτά στη νίκη των Νάγκετς με 110-83 απέναντι στους Κινγκς.

«Είναι κάτι μοναδικό», τόνισε ο 22χρονος άσος, που ξεκίνησε βασικός για δεύτερο συνεχές παιχνίδι ελλείψει του τραυματία Νενέ Ιλάριο. «Σε κάθε θέση έχουμε βάθος στον πάγκο. Όταν κουράζεται κάποιος, έρχεται ένας άλλος στη θέση του και παίζει το ίδιο καλά. Αυτό είναι πολυτέλεια για μας. Θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε και θέλουμε να δουλεύουμε σκληρά για να βελτιωνόμαστε συνεχώς», πρόσθεσε.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι Μπουλς πέρασαν με 99-83 από το Ντιτρόιτ με τον Ρίτσαρντ Χάμιλτον να γνωρίζει την αποθέωση από το κοινό της παλιάς του ομάδας. Ο «Ριπ» είχε 14 πόντους για τους «ταύρους» και μαζί με τον Ντέρικ Ρόουζ και τον Κάρλος Μπούζερ, που είχαν 17 και 19 πόντους αντίστοιχα, οδήγησαν το Σικάγο στην έκτη νίκη σε επτά αγώνες.

Η απουσία του τραυματία Ντουέιν Ουέιντ δεν φάνηκε για το Μαϊάμι, που… σκόρπισε τους Πέισερς 118-83 με 33 πόντους, 13 ασίστ και 8 ριμπάουντ του Λεμπρόν Τζέιμς φτάνοντας επίσης τις έξι νίκες σε επτά αγώνες.

Τέλος σε ένα σερί τεσσάρων ηττών και μάλιστα με εμφατικό τρόπο έβαλαν οι Μπόμπκατς, καθώς νίκησαν με 118-110 τους Νικς στη Νέα Υόρκη. Ο Μπορίς Ντιαό έκανε πράγματα και θαύματα με 27 πόντους, ενώ ο Καρμέλο Άντονι πέτυχε 32 πόντους για τους γηπεδούχους, όμως οι 22 ήρθαν στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, όταν όλα είχαν ήδη κριθεί.

Οι Σέλτικς, που άρχισαν τη σεζόν με τρεις ήττες, μετρούν πλέον τέσσερις συνεχείς νίκες μετά το 89-70 επί των Νετς στη Βοστώνη, ενώ οι Σπερς στο πρώτο ματς χωρίς τον τραυματία Μάνου Τζινόμπιλι (υπέστη κάταγμα στο χέρι και θα μείνει εκτός για 6-8 εβδομάδες) επικράτησαν 101-95 των Ουόριορς με 21 πόντους του Τόνι Πάρκερ.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι στο χιλιοστό παιχνίδι της καριέρας του στο ΝΒΑ είχε 20 πόντους, 7 ασίστ και 6 ριμπάουντ οδηγώντας τους Μάβερικς σε νίκη με 98-89 επί των Σανς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου