ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερασιτέχνης… Ολυμπιακός

ερασιτέχνης-ολυμπιακός-416882

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αγωνιστικό ρόλο παίρνει πλέον ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, που από προχθές το βράδυ μετά από αρκετό καιρό έχει νέο Διοικητικό Συμβούλιο που ίσως και σήμερα συγκροτηθεί σε σώμα και αφού έχει την απαραίτητη ενημέρωση, εκτός από τμήματα άλλων αθλημάτων θα κληθεί να δηλώσει συμμετοχή στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.

Αυτό θα γίνει, αν γίνει φυσικά δεκτός από την ΕΠΟ, αφού τα πρωταθλήματα είναι σε εξέλιξη, ενώ αν συμμετάσχει, θα συμμετάσχει ως ερασιτέχνης Ολυμπιακός και η ΠΑΕ θα συνεχίσει τον δικαστικό της αγώνα μέχρι την οριστική δικαίωση και την επαναφορά της στα επαγγελματικά πρωτάθλημα και τη Σούπερ Λίγκα…

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει αυτή τη στιγμή την ομάδα Νέων και μπορεί αν παίξει να κερδίσει άνοδο, ενώ αν στη Δ΄ έπαιζε η ομάδα της ΠΑΕ θα έπρεπε να περάσει ένα χρονικό διάστημα 2,5 χρόνων για να μπορέσει να παίξει ξανά επαγγελματικά.

Ο Ολυμπιακός Βόλου της 5ης θέσης της Σούπερ Λίγκα και των 4 αήττητων αγώνων στην Ευρώπη δεν έχει υποβιβασθεί άλλωστε από καμιά απόφαση και ο λόγος που δεν έχει παίκτες και συμμετοχή στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα είναι η άρνηση της ΕΕΑ να του χορηγήσει το πιστοποιητικό που απαιτεί η Σούπερ Λίγκα!

Έτσι τώρα πλέον κι ενώ η βολιώτικη ΠΑΕ επιμένει στο «Σούπερ Λίγκα ή τίποτα» η ελπίδα να δει ο Βολιώτης φίλαθλος ομάδα που να έχει το όνομα Ολυμπιακός είναι ο Ερασιτέχνης, που αν πάρει το Ο.Κ. για συμμετοχή στην Δ’ είναι σίγουρο πως θα «ενισχυθεί» από εξωδιοικητική επιτροπή που θα ασχοληθεί πιο «ζεστά» με το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αυτό έδειξε η παρουσία κάποιων στελεχών της ΠΑΕ στις εκλογικές διαδικασίες του Ερασιτέχνη, αφού άλλωστε οι τελευταίες εξελίξεις σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου, που πλήττουν εκτός από την ποδοσφαιρική ομάδα και την Π.Α.Ε., όλη την ερυθρόλευκη οικογένεια, δημιούργησαν ένα κύμα συσπείρωσης και στήριξης στις τάξεις του «Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937».

Στις εκλογές του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που διεξήχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 21ης Νοεμβρίου σε αίθουσα του Domotel Xenia, εκτός από τα παλαιά εγγεγραμμένα μέλη, προσήλθαν και εγγράφηκαν αρκετά νέα, δίνοντας το μήνυμα της στήριξης στο σύλλογο.

Πέρα από την εκλογική διαδικασία οι φίλοι του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να καταθέσουν και να διαμορφώσουν άποψη για τις τελευταίες εξελίξεις, δηλώνοντας στην συντριπτική τους πλειοψηφία την θετική τους στάση για την πιθανότητα αξιοποίησης της ποδοσφαιρικής ομάδας νέων και της συμμετοχής της σε πρωτάθλημα της Ε.Π.Ο. Το ενδιαφέρον υπήρξε τεράστιο και για την εύρυθμη λειτουργία και την αναγέννηση όλων των τμημάτων του συλλόγου.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Π. Μποτσιβάλης ξεκαθάρισε και χθες ότι ως ΠΑΕ δεν θα δήλωνε με τίποτα συμμετοχή στη Δ΄ Εθνική, αλλά αυτό μπορεί να το πράξει και μπορούσε να το κάνει και εμπρόθεσμα, αλλά δεν είχε διοίκηση ο «Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937».

Ο κ. Μποτσιβάλης τόνισε πως ο αγώνας της ΠΑΕ θα συνεχίσει μέχρι την οριστική δικαίωση και την επαναφορά της ομάδας που χειροκρότησε όλη η Ελλάδα στα επαγγελματικά πρωτάθλημα και την Σούπερ Λίγκα…

Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός Βόλου εκτός από το ευρωπαϊκό αθλητικό δικαστήριο του CAS και της παγκόσμιας ομοσπονδίας και για την παραβίαση του αυτοδιοίκητου προτίθεται να κινηθεί νομικά και να καταθέσει προσφυγές και αγωγές στα πολιτικά δικαστήρια κατά της ΕΠΟ, της Super League και της ΕΕΑ για οικονομικές αποζημιώσεις, μια και έβλαψαν τα συμφέροντα της ομάδας.

Επίσης θα υπάρξει προσφυγή πιθανόν όμως μετά τρίμηνο στο Συμβούλιο Επικρατείας, αναμένοντας παράλληλα τις αποφάσεις του CAS, στο οποίο επίσης έχουν προσφύγει.

Τις επόμενες μέρες πάντως θα καταθέσει νέα αίτηση ακύρωσης της απόφασης της ΕΕΑ στο Διοικητικό Εφετείο, που θα έχει να κάνει με τη μη επανεξέταση του φακέλου, ωστόσο είναι χρονοβόρα διαδικασία.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου