ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προς… κάθε κατεύθυνση!!!

προς-κάθε-κατεύθυνση-416986

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ 

Προς κάθε κατεύθυνση στρέφεται πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου που επιμένει δικαστικά για να δικαιωθεί και να επιστρέψει αγωνιστικά… ενώ οι επόμενες κινήσεις που σκέφτονται οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου προκειμένου η ομάδα να συνεχίσει να υφίσταται αφορά και σε νέα προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο!

Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός Βόλου εκτός από το ευρωπαϊκό αθλητικό δικαστήριο του CAS και της παγκόσμιας ομοσπονδίας για την παραβίαση του αυτοδιοίκητου προτίθεται να κινηθεί νομικά και να καταθέσει προσφυγές και αγωγές στα πολιτικά δικαστήρια κατά της ΕΠΟ, της Super League και της ΕΕΑ για οικονομικές αποζημιώσεις, μια και έβλαψαν τα συμφέροντα της ομάδας.

Μπορεί η βολιώτικη ΠΑΕ να λέγεται από πολλούς ότι είναι πλέον ανενεργή, αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει αφού οι άνθρωποί της ήδη ετοιμάζουν και σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις. Ειδικά το νομικό τιμ παραμένει σε εγρήγορση στρέφοντας πλέον το βάρος στην προσφυγή, πιθανόν όμως μετά τρίμηνο στο Συμβούλιο Επικρατείας, αναμένοντας παράλληλα τις αποφάσεις του CAS, στο οποίο επίσης έχουν προσφύγει.

Τις επόμενες μέρες πάντως θα καταθέσει νέα αίτηση ακύρωσης της απόφασης της ΕΕΑ στο Διοικητικό Εφετείο, που θα έχει να κάνει με τη μη επανεξέταση του φακέλου, ωστόσο είναι χρονοβόρα διαδικασία.

Παρά την πρωτοφανή όπως την χαρακτηρίζουν στο Βόλο απόφαση του Διοικητικού Εφετείου να μη συζητήσει την υπόθεση προσφυγής που κατέθεσαν για ακύρωση της απόφασης της ΕΕΑ να μη τους χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα με το αιτιολογικό πως είναι «άνευ αντικειμένου», αφού η Σοπερ Λίγκα είχε ήδη αντικαταστήσει τον Ολυμπιακό, το νομικό τμήμα θα επιμείνει όχι μόνο για την πρώτη απόφαση της 23ης Αυγούστου, αλλά τώρα και για τη δεύτερη της ΕΕΑ του Σεπτέμβρη.

Ο Ολυμπιακός, που μετά την απόφαση της περασμένης Τρίτης από το Διοικητικό Εφετείο να. μην εκδικασθεί η υπόθεση!… για ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, περιμένει η συνέχεια με άλλη απόφαση να είναι το νέο χρόνο, ενώ μέσα στο 2011 οι βολιώτικες ελπίδες στρέφονται στην Ευρώπη, όπου σε CAS και FIFA οι ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν να δικαιωθούν για να συμμετέχουν ξανά στα εθνικά πρωταθλήματα την επόμενη χρονιά, ενώ στις διεκδικήσεις θα είναι και αποζημιώσεις Ο δικηγόρος της βολιώτικης ΠΑΕ στην Ελβετία, κ. Μιχάλης Μιτζικός, περιμένει ειδοποίηση από το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο ενώ από το CAS θα κληθεί και η ΕΠΟ να απαντήσει με υπόμνημα σε ό,τι κατηγορείται από τους Βολιώτες, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Το νομικό τμήμα του Ολυμπιακού με τον Θανάση Χαρμάνη ψάχνει τις επόμενες δικαστικές… πόρτες, ενώ ο κόσμος θέλοντας να κρατήσει ζωντανή την ιδέα της ομάδας στηρίζει τα τμήματα του Ερασιτέχνη.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου