ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στον αέρα το πρωτάθλημα

στον-αέρα-το-πρωτάθλημα-417341

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στον αέρα βρίσκεται η έναρξη του πρωταθλήματος της Football League 2 την επόμενη Κυριακή σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος του πρωταθλήματος, ενώ όσον αφορά στο ματς Κυπέλλου της Νίκης κόντρα στο Θρασύβουλο θα διεξαχθεί τελικά την ερχόμενη Τετάρτη και όχι Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν τα τελευταία 24ωρα το πρωτάθλημα της Football league 2 βρίσκεται και πάλι στον αέρα με τον πρόεδρο αλλά και τον αντιπρόεδρο της Λίγκας να αναφέρουν ως κύριο λόγο τη μη χρηματοδότηση των ομάδων από τον ΟΠΑΠ. Συγκεκριμένα με χθεσινές του δηλώσεις ο αντιπρόεδρος της Football League 2 Στέλιος Σφακιανάκης τονίζει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα, μιας και ο ΟΠΑΠ δεν έχει καταβάλει ακόμα χρήματα στις ομάδες. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει τελικά τις επόμενες ημέρες με τη πλευρά της Football league να πιέζει μέχρι στιγμής έναν από τους βασικότερους χρηματοδότες των συλλόγων, ωστόσο το πρόβλημα είναι υπαρκτό και κανείς δεν μπορεί να το αμελήσει. Συγκεκριμένα ο κ. Σφακιανάκης τόνισε: «Δεν ξέρω αν θα υπάρξει χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επαφή και καμία επικοινωνία. Οι ομάδες έχουν συμβάσεις αλλά δεν υπάρχει τίποτα από πλευράς χρημάτων. Η εξάρτηση των ομάδων από τον ΟΠΑΠ είναι δεσμευτική και νομίζω πως είναι μια πατερναλιστική διαδικασία. Δεν μπορεί έτσι να ανασάνει το ποδόσφαιρο. Ο ΟΠΑΠ έχει τηλεοπτικό και εμπορικό κομμάτι. Δεν μπορείς να διαφημίσεις άλλο προϊόν» δήλωσε αρχικά και συνέχισε: «Είναι ένα δύσκολο σταυροδρόμι για την ομάδα. Μια ομάδα που έχει Κύπελλο και Πρωτάθλημα θέλει 10.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για διαιτητές. Τόσο καιρό είναι σε προετοιμασία, όπου δεν έχουν κανένα έσοδο. Ας μας δώσουν το δικαίωμα να αναζητήσουμε αλλού πηγές. Δεν μπορώ να καταλάβω την αντίληψη στον ΟΠΑΠ. Υπάρχει περίπτωση να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League 2». Σημειώνεται πως και η Νίκη Βόλου περιμένει έσοδα από τον ΟΠΑΠ παιχνίδι του οποίου θα διαφημιστεί στη φανέλα των κυανόλευκων. Στο ίδιος μήκος κυμαίνονται και τα όσα τόνισε και ο πρόεδρος της Λίγκας Σπύρος Καλογιάννης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου γύρω από την οικονομική βιωσιμότητα του ποδοσφαίρου. «Τα οικονομικά μας προβλήματα είναι αξεπέραστα και οι δύο κατηγορίες που εκπροσωπώ δεν πρόκειται να συνεχίσουν να λειτουργούν, από τη στιγμή που ο μόνος αιμοδότης μας, ο ΟΠΑΠ, αρνείται να μας χρηματοδοτήσει. Αν επιμείνει, η Β’ και η Γ’ Εθνική τις επόμενες μέρες θα κατεβάσουν ρολά» ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα της Football League και Football League 2 και πλέον όλοι περιμένουν την αντίδραση του ΟΠΑΠ.
Τετάρτη με Θρασύβουλο
Στο μεταξύ στο κυανόλευκο στρατόπεδο συνεχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους ενόψει του πρώτου επίσημου παιχνιδιού για τη φετινή σεζόν με τη Νίκη να φιλοξενεί στο Παντελής Μαγουλάς την ερχόμενη Τετάρτη και όχι την Πέμπτη όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Τετάρτη την ομάδα του Θρασύβουλου για τη Β’ φάση του θεσμού. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Από την Επιτροπή Κυπέλλου Ελλάδας ανακοινώνεται ότι ο αγώνας για τη 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ 2011-2012, Νίκη Βόλου-Θρασύβουλος, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 23/11/2011 (αντί της Πέμπτης 24/11/2011) στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς και ώρα 14:00».
Τα εισιτήρια διαρκείας
Οι προεγγραφές για τις νέες κάρτες διαρκείας συνεχίζονται. Για τις θέσεις στην σκεπαστή εξέδρα και τα χρυσά διαρκείας η τιμή ορίστηκε στα 200 ευρώ, ενώ για τις θέσεις στην κερκίδα της οδού Μαιάνδρου και της Θύρας 3 στα 100 ευρώ. Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν διαρκείας θα πρέπει να απευθύνονται στα γραφεία της εταιρίας Grapheteria που σε συνεργασία με την ΠΑΕ Νίκη Βόλου έχει αναλάβει την προώθηση τους αλλά και άλλες δραστηριότητες του συλλόγου. Τα γραφεία της εταιρίας βρίσκονται στην Μητροπολίτου Γρηγορίου 87 (έναντι Village Cinemas) και εκεί θα γίνεται αρχικά η καταγραφή των στοιχείων όσων επιθυμούν να αποκτήσουν την κάρτα διαρκείας. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 24210-25521 από τις 10 π.μ. ως τις 5 μ.μ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου