ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κρατούν ψηλά τη σημαία

κρατούν-ψηλά-τη-σημαία-417352

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ
 
Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού με ανακοινώσεις δηλώνουν πως κρατούν ψηλά τη σημαία του Ολυμπιακού, που δεν αφανίζεται επειδή κάποιοι το ήθελαν, αλλά ετοιμάζεται να επιστρέψει, ενώ στον Ολυμπιακό νομικά εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις και διοικητικά σκέφτονται το πώς θα είναι η επόμενη μέρα…
Μπορεί κάποιοι να θεωρούν πως η ΠΑΕ δεν υπάρχει ή είναι προς εκκαθάριση, αλλά οι άνθρωποί της σκέφτονται τρόπους στήριξης και ύπαρξης, ενώ νομικά εξετάζονται έγγραφα δικαστικά της Σούπερ Λίγκα και της ΕΠΟ που αφήνουν παράθυρο για νέα δικαστική προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της ΕΕΑ και της  ακύρωσης της απόφασης… που είναι τελικά αυτή που έφερε σε αυτό το σημείο τη βολιώτικη ομάδα.
Στο μεταξύ ανακοίνωση με αφορμή τον «πόλεμο» που δέχτηκε ο Ολυμπιακός Βόλου από την ΕΕΑ και την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα τον αφανισμό της θεσσαλικής ομάδας από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, εξέδωσαν οι «Austrian Boys». Η ανακοίνωση των «Austrian Boys» αναφέρει:
«Κρατάμε Ψηλά τη Σημαία. Είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν περιμέναμε αυτόν τον λυσσαλέο και βρώμικο πόλεμο. Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούσαμε να φανταστούμε σε καμία περίπτωση ότι ένα ολόκληρο κράτος και όλο το σάπιο ποδοσφαιρικό κατεστημένο θα έκαναν τα πάντα για να μας αφανίσουν.
Είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε τα μέσα να αμυνθούμε απέναντι σε αυτό το μαφιόζικο κύκλωμα.
Όσοι νομίζουν όμως ότι μπορούν να σβήσουν από το χάρτη αυτόν τον ιστορικό σύλλογο με την ονομασία Ολυμπιακός Βόλου, ματαιοπονούν.
Όσοι νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν από εμάς τόσο εύκολα, είναι γελασμένοι.
Και για όσα φίδια βγήκανε από τις τρύπες τους και θέλουν να περάσουν το ποτάμι… για να δούνε θέα θάλασσα… τους λέμε ότι θα επιστρέψουν πάλι σε αυτές σύντομα.
Η δράση φέρνει πάντα… ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ και η δική μας αντίδραση θα είναι από εδώ και πέρα οργισμένη. Η οργή μας ξεχειλίζει από παντού.
Δεν έχετε ιδέα με ποιους τα βάλατε. Δεν έχετε ιδέα τις σας περιμένει από εδώ και πέρα.
Αδέλφια μας, οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, Φίλαθλοι του Βόλου που αγαπάτε αυτή την ομάδα.
Οφείλουμε κάποια πράγματα στην ιστορία αυτού του συλλόγου που αποτελεί κομμάτι από την ζωή μας. Οφείλουμε κάποια πράγματα στους εαυτούς μας… άλλα και στον Αργύρη, τον Γιώργο, τον Νίκο και σε όλα τα αδέλφια μας που δεν βρίσκονται ανάμεσά μας.
• Δεν ξεχνάμε ΠΟΤΕ αυτούς που μας πολέμησαν τόσο ύπουλα (Γερουλάνο, Νικητιάδη, Μπιτσαξή, μέλη της ΕΕΑ, Πιλάβιο, Παπουτσάκη, λοιπούς εχθρούς και «φίλους» της Super League, ρετάλια της Αθηναϊκής Δημοσιογραφίας).
• Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι το ΠΑΣΟΚ στο νομό Μαγνησίας πρέπει και θα τελειώσει οριστικά.
• Μένουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ
• Μένουμε ΚΟΝΤΑ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ στο club των AUSTRIAN BOYS
• Αγκαλιάζουμε το σύλλογο «ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937» και βοηθούμε όπως μπορούμε όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη.
• Κρατάμε ζωντανή τη φλόγα της αγάπης… αλλά και της εκδίκησης.
• Κρατάμε ψηλά και περήφανα τη Σημαία.
Τίποτα δεν τελείωσε. Όλα τώρα αρχίζουν… θα έρθει πάλι και άλλο Βελιγράδι!!!»
Ακόμη ενώ η ΕΕΑ άναψε πράσινο σε επανεξέταση φακέλου ομάδας του Πανελληνίου, κάτι στο οποίο μπορεί να πατήσει ο Ολυμπιακός, που προσφεύγει και στο CAS,  ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσος Μπατζιάκας μιλώντας στο ραδιόφωνο «Βόλος 98,6» αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου, τονίζοντας ότι «είναι της άποψης ότι εξ αρχής η ομάδα έπρεπε να έχει προσφύγει στο CAS».
  Ο κ. Μπατζιακας ανέφερε πως μεγάλος δικηγόρος των Αθηνών, ο οποίος ασχολείται με ποδοσφαιρικά θέματα, του  είχε πει ότι πρέπει να πάμε στο CAS από την αρχή.
Ακόμη ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είχα πιέσει τα πράγματα για την συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Δ’ Εθνική Κατηγορία και δεν νομίζω ότι θα έπαιζε κάποιο ρόλο  με τα δικαστήρια η συμμετοχή της ομάδας στην Δ’ Εθνική Κατηγορία.
Είναι λυπηρό για τα παιδάκια που παίζουν στον Ολυμπιακό, αλλά και για τους συνδέσμους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν έχουν να ακουμπήσουν κάπου και να φωνάξουν Ολυμπιακός. Τα οργανωμένα παιδιά δεν μπορούν να πάνε κάπου για να φωνάξουν για την ομάδα που πιστεύουν.
Δύο πράγματα μπορεί να γίνουν. Το ένα να προσπαθήσουμε να βάλουμε την ομάδα στην Δ’ Εθνική μήπως καταφέρουμε και παίξει έστω και τώρα και η δεύτερη λύση είναι να κοιτάξω να την βάλω εδώ στο Α’ τοπικό πρωτάθλημα για να μπορέσουν να παίξουν αυτά τα παιδιά».
Σε ερώτηση για το αν μπορεί να γίνει κάτι με τον Εθνικό απάντησε: «Μπορεί να γίνει συγχώνευση με τον Εθνικό ή μπορεί να γίνει με τον Πύρασο που παίζει στη Δ’ Εθνική. Ήδη ξεκίνησα να κάνω μια συζήτηση με μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ για το θέμα, δηλαδή για την Δ’ Εθνική Κατηγορία. Υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες, αλλά προσπαθώ από χθες το βράδυ γι’ αυτό. Εγώ προσπαθώ από μόνος μου, χωρίς να μου έχει δώσει κάποιος εντολή, για να δω τι γίνεται και από κει κι ύστερα κάποιος πρέπει να αποφασίσει στον Ολυμπιακό. Μάλιστα δεν ξέρω και ποιος κινεί τα νήματα αυτή τη στιγμή στην ομάδα, για να απευθυνθώ ώστε να μου πουν αν θα γίνει κάτι. Δεν επικοινώνησε κάποιος μαζί μου να μου πει, πρόεδρε μπορείς να κάνεις κάτι να παίξουμε στην Δ’ Εθνική; Εγώ από μόνος μου το σκέφτηκα και είπα ας κάνω μια προσπάθεια να δω τι γίνεται.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Να γίνει μία Γενική Συνέλευση από την οποία θα παρθούν αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Ο Ολυμπιακός Βόλου αυτή τη στιγμή είναι μια ερασιτεχνική ομάδα. Έπρεπε να συμμετάσχει στη Δ’ Εθνική. Δεν συμμετέχεις στην κατηγορία, πας μία κατηγορία παρακάτω. Του χρόνου θα είναι στο Α’ τοπικό. Πρέπει αυτοί που ασχολούνται να αποφασίσουν τι θέλουν για την ομάδα. Για να γίνει μία προσπάθεια, να πάμε στην Αθήνα να πιέσουμε, διότι το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής έχει αρχίσει. Ο Ολυμπιακός δήλωση συμμετοχής δεν έχει κάνει. Όμως λόγω του ότι είναι μια ιστορική ομάδα, μπορούμε να πιέσουμε την κατάσταση να συμμετέχει. Αν τώρα αργότερα βγει απόφαση από το CAS και δικαιωθεί, δεν μας εμποδίζει κανείς η ΠΑΕ να παίξει στην Σούπερ Λιγκ».
Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το τι συμβαίνει με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου και είπε: «Εκεί είναι το… δράμα. Είναι φοβερό σε μια ομάδα με ιστορία να μην ασχολείται κανείς. Βρίσκω τους προπονητές, διότι έχω τα παιδιά μου στο μπάσκετ και βάζουν χρήματα από την τσέπη τους».
Στη συνέχεια μίλησε ότι πρέπει να γίνει Γ.Σ. και μάλιστα από τον Ερασιτέχνη, ενώ αναφέρθηκε και στο ξεκαθάρισμα της κατάστασης τονίζοντας: «Η ανώνυμη εταιρία σε ποια κατάσταση βρίσκεται; Βρίσκεται υπό εκκαθάριση; Ορισμένα πράγματα πρέπει να τα δεχόμαστε, όπως είναι κι όχι όπως θα θέλαμε να είναι. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι μια ερασιτεχνική ομάδα. Πρέπει λοιπόν να αποφασίσουν για το τι θέλουν να κάνουν. Μπορούμε να προσπαθήσουμε για τη Δ’ Εθνική, αλλά κάποιος πρέπει να δώσει την εντολή. Από μόνος μου δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο, διότι μπορούν να μου πουν ότι πάω ενάντια στα συμφέροντα της εταιρίας. Πάντως ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει σύντομα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου