ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέμπτη με Θρασύβουλο

πέμπτη-με-θρασύβουλο-417501

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου θα αντιμετωπίσει τελικά την ομάδα του Θρασύβουλου η Νίκη Βόλου για τη β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος όπως ανακοίνωσε χθες η ΕΠΟ. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 2 μ.μ. και θα διεξαχθεί στο Παντελής Μαγουλάς. Σε φιλικό παιχνίδι που έγινε χθες οι κυανόλευκοι επικράτησαν με 2-1 του Εθνικού Βόλου με σκόρερ τους Ζαχαράκη και Αναστασίου.

Η αναμέτρηση απέναντι στον Θρασύβουλο θα είναι και η πρώτη επίσημη της φετινής αγωνιστικής περιόδου με το πρωτάθλημα να ξεκινά τρεις μέρες αργότερα για τη Νίκη με εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Οικονόμο Τσαριτσάνης.
Το κύπελλο είναι ένας θεσμός στον οποίο οι κυανόλευκοι επιθυμούν την διάκριση μιας και εκτός από γόητρο στην ομάδα μπορεί να προσφέρει σημαντικά οικονομικά έσοδα με τα παιχνίδια της Β’ φάσης και της Γ’ στη συνέχεια να δίνονται εντός έδρας για την Νίκη.
Βέβαια εκεί που έχει επικεντρωθεί η προσοχή είναι στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην ομάδα της Φυλής η οποία αγωνίζεται σε ανώτερη κατηγορία, αλλά στη Νίκη υπάρχει αισιοδοξία πως με την δύναμη της έδρας οι κυανόλευκοι θα μπορέσουν να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση εκεί όπου θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Λεβαδειακό.
 
Φιλική νίκη με Εθνικό
Την ομάδα του Εθνικού Βόλου που αγωνίζεται στην Α’ Ε.Π.Σ.Θ. φιλοξένησε χθες η Νίκη Βόλου στο Παντελής Μαγουλάς με τον τεχνικό Αλέξη Αλεξίου να δίνει χρόνο σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι μέχρι χθες δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή στα φιλικά παιχνίδια της ομάδας για διάφορους λόγους. Ο 48χρονος τεχνικός που είδε την ομάδα του να κερδίζει με 2-1 ξεκίνησε την αναμέτρηση χρησιμοποιώντας τον Σταυράκη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα τοποθετήθηκαν οι Σπυρόπουλος ως δεξί μπακ, Χατζητρακόσιας ως αριστερό και οι Χολέβας-Γκότοβος στο κέντρο αυτής. Στη μεσαία γραμμή οι Αργύρης και Ζαρίφης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τον Ζάγκα να παίζει στα δεξιά, τον Μουδούρογλου στα αριστερά και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο που ήταν ο Αναστασίου κινούνταν ο Βλάχος.
Οι δύο πρώτες καλές στιγμές ανήκαν στους φιλοξενούμενους όταν στο 8ο λεπτό η κεφαλιά που πήρε ο Βαΐτσης έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κόκκα πέρασε άουτ, ενώ στο πέντε λεπτά αργότερα μετά από ενέργεια του Νούσια και πάσα του Βαΐτση στον Ζατσάι ο τελευταίος πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής όμως ο Χολέβας απομάκρυνε τον κίνδυνο σώζοντας την άμυνα των κυανόλευκων. Η Νίκη προσπάθησε να απαντήσει στις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων αλλά το σουτ του Μουδούρογλου από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής ήταν αρκετά άστοχο, ενώ την εκτέλεση φάουλ του Βλάχου στο 27’ μπλόκαρε ο τερματοφύλακας Αράπης. Ο Εθνικός προσπάθησε και πάλι με τον Νούσια στο 28ο λεπτό αλλά το σουτ του πρώην ποδοσφαιριστή της Νίκης πέρασε ψηλά πάνω από την εστία του Σταυράκη που δεν απειλήθηκε. Για τη Νίκη ο Βλάχος στο 31ο λεπτό σέντραρε από τα αριστερά βρίσκοντας τον Ζάγκα, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά.
Προσπάθεια με κεφαλιά είχε και στο 35ο λεπτό ο Εθνικός με σέντρα του Κωνσταντάκου και τελικό αποδέκτη τον Κόκκα, ο οποίος όμως δεν ανησύχησε τον Σταυράκη που μπλόκαρε με άνεση. Η τελευταία καλή ευκαιρία και πιο αξιόλογη στο πρώτο μέρος συμπληρώθηκε λίγο πριν την ολοκλήρωση του με τον Σπυρόπουλο να σεντράρει και τον Ζάγκα να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
 
Στην επανάληψη η Νίκη παρουσιάστηκε καλύτερη ανεβάζοντας την απόδοση της με τον Αλεξίου να περνά στον αγωνιστικό χώρο τους Ζαχαράκη, Αλντι, Νασιακόπουλο και Τάσσο.
Ο Βλάχος προσπάθησε να απειλήσει στο 49’ όμως το σουτ του ήταν άστοχο για να ακολουθήσει χαμένο τετ α τετ του Νούσια απέναντι από τον Τάσσο στο 51ο λεπτό και στη συνέχεια ωραία συνεργασία των Ζαχαράκη και Μουδούρογλου με τον τελευταίο να κάνει το πλασέ το οποίο μπλόκαρε ο Αράπης. Τελικά το σκορ άνοιξε στο 58ο λεπτό με τον Ζαχαράκη να βρίσκει δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να συνεργάζεται με τον Μουδούρογλου για να σουτάρει στη συνέχεια εκτός περιοχής κάνοντας το 1-0. Ο Εθνικός έχασε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Νούσιας στο 62ο λεπτό βρήκε με σέντρα στην αντίπαλη περιοχή τον Πούλιο αλλά το σουτ του τελευταίου σταμάτησε πάνω στη γραμμή ο Αργύρης. Στο 65ο λεπτό ο Αναστασίου δέχθηκε πάσα από τον Ζαχαράκη αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ. Σουτ εκτός περιοχής δοκίμασε τρία λεπτά μετά ο νεαρός Νασιακόπουλος για τη Νίκη αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 78ο λεπτό με τον Βαΐτση να βγάζει κάθετη πάσα για τον Νούσια ο οποίος με πλασέ έκανε το 1-1. Η Νίκη όμως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα αφού ο Αναστασίου «χτύπησε» ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση του αγώνα όταν μετά από ατομική ενέργεια του Βλάχου πήρε την μπάλα και με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Μάλιστα ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να έχει κάνει και το 3-1 αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ. Τέλος όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που δεν έλαβαν μέρος στον αγώνα προπονήθηκαν κανονικά χθες το πρωί στο γήπεδο της Νεάπολης.
ΝΙΚΗ: Σταυράκης (46’ Τάσσος), Σπυρόπουλος, Χολέβας, Γκότοβος, Χατζητρακόσιας (56’ Νασιακόπουλος), Ζαρίφης (46’ Άλντι), Αργύρης, Βλάχος, Ζάγκας (46’ Ζαχαράκης), Μουδούρογλου, Αναστασίου.
ΕΘΝΙΚΟΣ: Αράπης (60’ Παπαγιαννόπουλος), Κουτσογιάννης, Ιωάννου, Γρούνας, Μοράλες, Λάππας, Κόκκας (68’ Παπαϊωάννου), Νούσιας (79’ Σ. Τσουρέλης), Ζατσάι (54’ Κ. Τσουρέλης), Βαΐτσης, Κωνσταντάκος (60’ Πούλιος).
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου