ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Κομμένη» η Α2 πόλο!

κομμένη-η-α2-πόλο-417654

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ
 
Η οικονομική κρίση χτύπησε και το πόλο και αφού η ΚΟΕ αποφάσισε να αναστείλει κάποιες από τις αγωνιστικές δραστηριότητες, ένα από τα πρωταθλήματα που την «πληρώνει» είναι και αυτό της Α2 που αγωνίζεται ο ΟΥΚ Βόλου.
Η Α2 Εθνική κατηγορία πόλο ανδρών φέτος θα είναι «κομμένη». Δεν θα γίνει όπως τη συνηθίσαμε ως πρωτάθλημα, αλλά κάτι σαν σε τουρνουά σε τέσσερα σαββατοκύριακα…
Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α2 πόλο που μετέχει ΟΥΚ άλλαξε και με αφορμή την οικονομική κρίση και την έλλειψη χρημάτων θα διοργανωθεί σε τέσσερα σαββατοκύριακα, ενώ η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μαρτίου.
Αναλυτικά οι ημερομηνίες για την Α2 πόλο:
Α’ ΦΑΣΗ: 20-22 Απριλίου
Β’ ΦΑΣΗ: 11-13 Μαΐου
PLAY-OFF/PLAY-OUT
A’ ΦΑΣΗ: 22-24 Ιουνίου
Β’ ΦΑΣΗ: 13-15 Ιουλίου
Στο μεταξύ το Δ.Σ. της ΚΟΕ, που αποφάσισε να αναστείλει – μέχρι τέλους τους έτους – κάθε αγωνιστική δραστηριότητα που δεν σχετίζεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το ερχόμενο καλοκαίρι, λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Ομοσπονδία.
Αποφάσισε κανονικά θα συνεχίσουν να διεξάγονται τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών / Γυναικών.
Αβέβαιο είναι πάντως για το αν ο ΟΥΚ Βόλου θα αγωνισθεί στο κύπελλο.
Για την πρώτη φάση στο κύπελλο πόλο ο ΟΥΚ Βόλου έχει κληρωθεί να αγωνισθεί
στην Κρήτη με τον ΟΦΗ (7 Δεκεμβρίου), αλλά δεν έχει ξεκαθαρισθεί από την Ομοσπονδία αν θα γίνει η πρώτη φάση απ’ όπου αποχώρησαν τέσσερις ομάδες.
Πάντως τέσσερα συνολικά παιχνίδια περιλαμβάνει η πρώτη φάση του Κυπέλλου πόλο των ανδρών για τη σεζόν 2011-2012.
Πιο συγκεκριμένα θα αναμετρηθούν οι ΑΝΟ Γλυφάδας-ΝΟ Αργοστολίου, ΓΣ Ηλιούπολης-ΝΟ Καλαμακίου, ΟΦ Ηρακλείου-ΟΥΚ Βόλου και ΓΣ Ηρακλής-ΝΟ Σύρου.
Χωρίς αγώνα προκρίνονται στην επόμενη φάση οι ΝΟ Χανίων, ΝΕ Πατρών, ΝΟ Πατρών και ΝΟ Λάρισας καθώς τέσσερις ομάδες (Τρίτων Αμαρουσίου, Ποσειδώνας Ιλίσιων, ΝΑΟ Κέρκυρας, Ηλυσιακός) δήλωσαν αδυναμία να συμμετάσχουν λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Το 34ο Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών είναι να αρχίζει 7 Δεκεμβρίου 2011 και συνεχίζεται: Β’ Φάση 2 Μαΐου 2012, Γ’ Φάση 9 Μαΐου 2012, Φάιναλ Φορ 1-3 Ιουνίου 2012.
Θετικό για τον ΟΥΚ είναι πως το κύπελλο μπορεί να γίνει κανονικά είναι το γεγονός πως η ΚΟΕ ήλθε σε κατ’ αρχήν συμφωνία με την τοπική Δημοτική Αρχή για την διεξαγωγή του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στην υδατοσφαίριση των Ανδρών, μεταξύ 1 και 3 Ιουνίου 2012 στο Αργοστόλι.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου