ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόβα τζενεράλε θετική

πρόβα-τζενεράλε-θετική-417960

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ
 
Θετική ήταν η πρόβα τζενεράλε της Νίκης Βόλου μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων.
Οι κυανόλευκοι αποδίδοντας εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο επικράτησαν με 3-0 του Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών στο Παντελής Μαγουλάς.
 
Με σκόρερ τους Λουκίνα (47’), Στουρνάρα (81’) και Μκρτσιάν (84’) οι κυανόλευκοι αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων  Σαμουηλίδη να συμβάλει σε αυτό.
 
Ο Αλέξης Αλεξίου ξεκίνησε το παιχνίδι χρησιμοποιώντας κάτω από τα δοκάρια τον Βούρα, ενώ σε σχήμα 4-4-2 στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Παραλίκης, Μκρτσιάν, Λαμπρόπουλος και Κοντοχρήστος. Σε ρόλο αμυντικών μέσων έπαιξαν οι Ριζογιάννης και Πεχλιβανόπουλος την ώρα που Μπουσινάκης και Κυπτίου κάλυπταν τις πλευρές δεξιά και αριστερά, με το δίδυμο Λουκίνα-Πουλάκου να κινείται στην επίθεση.
 
Η Νίκη προσπάθησε από την αρχή της αναμέτρησης να πάρει κεφάλι στο σκορ όταν στο 2ο λεπτό όταν ο Πουλάκος έκανε σέντρα-σουτ από τα δεξιά για να κερδίσει κόρνερ. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Κυπτίου σημαδεύοντας το κεφάλι του Μκρτσιάν που είδε την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Σαμουηλίδη.
 
Οι κυανόλευκοι βρήκαν δίχτυα στο 13ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπουσινάκη και κεφαλιά του Μκρτσιάν αλλά η μπάλα βρήκε στο σώμα του Λουκίνα που υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση και έτσι παρέμεινε το 0-0.
 
Τρία λεπτά αργότερα ο Κοντοχρήστος σέντραρε από τα αριστερά βρίσκοντας τον Μκρτσιάν ο οποίος με γυριστό σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Οδυσσέα.
 
Οι ποδοσφαιριστές του Αλέξη Αλεξίου την ίδια στιγμή δεν άφηναν περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, περιορίζοντας τους σε παθητικό ρόλο ενώ στις λίγες στιγμές που απείλησαν ήταν μόνο με μακρινά σουτ.
 
Με τη συμπλήρωση 27 λεπτών αγώνα η Νίκη έχασε μία από τις σημαντικότερες ευκαιρίες του αγώνα να προηγηθεί καθώς ο Μπουσινάκης βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και έστειλε τη μπάλα άουτ σουτάροντας με το δεξί μετά από εξαιρετική σέντρα του Κυπτίου από τα αριστερά.
 
Στο 32ο λεπτό ο Μκρτσιάν απείλησε και πάλι αλλά ο Σαμουηλίδης μπλόκαρε το σουτ του αμυντικού, κάτι που έκανε και στο δυνατό σουτ του Ριζογιάννη στο 39’.
 
Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στις καθυστερήσεις με τον Μπουσινάκη να εκτελεί φάουλ και τον Σαμουηλίδη να απομακρύνει με δυσκολία.
 
Γκολ με την έναρξη
Η υπεροχή της Νίκης στο πρώτο μέρος ήρθε να αποδώσει καρπούς με την έναρξη της επανάληψης. Ο Πουλάκος σέντραρε από τα αριστερά βρίσκοντας τον Λουκίνα και ο νεαρός επιθετικός δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει με πλασέ στο 47ο λεπτό.
 
Στο 53’ ο Κυπτίου μετά από λάθος της άμυνας των φιλοξενουμένων είδε την μπάλα να στρώνεται στα πόδια του εξαπολύοντας δυνατό σουτ με το αριστερό και τον Σαμουηλίδη να του στερεί το γκολ πέφτοντας εντυπωσιακά στο αριστερό του γάμα.
 
Μετά από εκτέλεση φάουλ του Λαμπρόπουλου στο 65’ ο Στουρνάρας που είχε μπει στη θέση του Μπουσινάκη έπιασε κεφαλιά αλλά ο Σαμουηλίδης στέρησε και πάλι το δεύτερο γκολ.
 
Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών ο Στουρνάρας βρήκε τον Πουλάκο στην αντίπαλη περιοχή αλλά η προβολή του τελευταίου έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
 
Στο 74’ ο Λουκίνας βγήκε απέναντι από τον Σαμουηλίδη αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο.    
 
Δύο λεπτά μετά ο Αναστασίου που αντικατέστησε τον Λουκίνα κέρδισε τις κόντρες για να φθάσει η μπάλα στον Στουρνάρα, αυτός σήκωσε την μπάλα για τον Πουλάκο που πήρε κεφαλιά η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.  
 
Τελικά το 2-0 που έδειχνε ότι είναι θέμα χρόνου σημειώθηκε στο 81ο λεπτό με τον Στουρνάρα να σκοράρει με το κεφάλι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κυπτίου.
 
Στο 84’ ο Κυπτίου εκτέλεσε φάουλ από τον άξονα για να βρει τον Μκρτσιάν ο ο οποίος με ακόμη μία κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα με τρία τέρματα. Στη τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 91 ο Κοντοχρήστος δεν μπόρεσε να νικήσει με σουτ τον Σαμουηλίδη που παραχώρησε κόρνερ.  
 
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Βούρας(46’ Ψωμιάδης), Παραλίκης (79’ Πετράς), Μκρτσιαν, Λαμπρόπουλος, Κοντοχρήστος, Ριζογιάννης, Μπουσινάκης (56’ Στουρνάρας), Πεχλιβανόπουλος (85’ Ζαρίφης), Πουλάκος (85’ Μουδούρογλου), Κυπτίου, Λουκίνας (75’ Αναστασίου).
 
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ: Σαμουηλίδης, Μπλατσέρης, Γκάγκας, Δρούζας, Μαγγανάς, Μπάκανος, Ζάκοφ, Κεφαλάς, Κοσμάς, Χουρουζίδης, Μπασιούκας. Αγωνίστηκαν και οι: Ματένογλου, Παπαδημητρίου, Τσελεμπής, Πούπης, Λαμπερνάκης, Χατζημιχαήλ, Χατζάκος, Πιπινίκας, Ξανθόπουλος.
 
Ικανοποιημένος ο Αλεξίου
Ικανοποιημένος από τη παρουσία των ποδοσφαιριστών του ήταν ο προπονητής της Νίκης Αλέξης Αλεξίου ο οποίος δήλωσε: 
«Στα τελευταία παιχνίδια είχαμε μεγάλο πρόβλημα στο να τελειώνουμε τις φάσεις και να βάζουμε γκολ. Θέλουμε πάρα πολύ δουλειά αλλά έχουμε την ποιότητα. Μέσα στην έδρα μας πρέπει να τελειώνουμε τις φάσεις και να βάζουμε γκολ για να μπορέσουμε να έχουμε στόχους για τη νέα περίοδο. Τρέξαμε, βγάλαμε φάσεις και πιστεύω φέτος να μπορέσουμε να βγάλουμε την ομάδα από το αδιέξοδο της κατηγορίας. Πλέον μας υπολογίζουν όλοι. Έχω μεγάλες απαιτήσεις από τους ποδοσφαιριστές». Τέλος για την ομάδα του Οδυσσέα ο Σάκης Αλεξίου σχολίασε: «Σίγουρα η Νίκη κέρδισε δίκαια αφού ήταν καλύτερη και πιο έτοιμη από εμάς και ήταν πιο αποφασιστική και δυναμική σε όλα τα σημεία του γηπέδου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου