ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τελευταία εβδομάδα…

τελευταία-εβδομάδα-417974

Επιμέλεια: Βασίλης Ζηνέλης

Στην τελευταία εβδομάδα όπου θα έχει ελπίδες με θετική απόφαση να παίξει ποδόσφαιρο μπαίνει από αύριο ο Ολυμπιακός Βόλου, που περιμένει την δικαίωση έστω την ύστατη ώρα…

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν τελειωμένο τον Ολυμπιακό και μεταξύ αυτών να είναι η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ, αλλά η βολιωτικη ΠΑΕ και κυρίως το νομικό τμήμα με τον Θανάση Χαρμάνη να απαντούν στις όποιες παρανομίες και να περιμένουν θετική απόφαση για να έχουν και το πάνω χέρι…

Μάλιστα από προχθές η βολιώτικη ΠΑΕ πέρασε και στην αντεπίθεση, ζητώντας και την παραίτηση του Σοφοκλή Πιλάβιου από την προεδρία της ΕΠΟ με αφορμή το τελεσίγραφο της εκτελεστικής γραμματείας της ΕΠΟ για υποβιβασμό των «ερυθρολεύκων» στην περίπτωση που δεν απέσυραν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της Σούπερ Λίγκας.

Παράλληλα η βολιώτικη ΠΑΕ που δεν προχώρησε σε νέα μέτρα παρέθεσε στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με την απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας, ενώ έθεσε και σειρά ερωτημάτων σχετικά με τις κινήσεις της ΕΠΟ στο φλέγον θέμα για την τύχη της ομάδας.

Στον Ολυμπιακό αισιοδοξούν και ελπίζουν να βγει η απόφαση μέσα στις επόμενες τρεις μέρες και να είναι τέτοια που να δίνει τη δυνατότητα στην ΠΑΕ να αγωνιστεί στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Όπως αναφέρουν νομικοί και δικαστικοί κύκλοι, ο Ολυμπιακός Βόλου θα πρέπει να δικαιωθεί από το Διοικητικό Εφετείο βάσει των νομικών επιχειρημάτων που επικαλείται, αλλά όσο οι μέρες περνούν δίχως να βγαίνει η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου στην υπόθεσή του μεγαλώνει η ανησυχία και η αγωνία των διοικούντων την ΠΑΕ αλλά και των φιλάθλων της ομάδας. Η 17η Νοεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία που έχει δώσει η Σούπερ Λιγκ στον Ολυμπιακό προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο (αν θα δικαιωθεί ή όχι από το Εφετείο), για να γνωρίζουμε οριστικά ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα συμπληρώσουν τις 14 που ήδη αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Οι Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας, πάντως, είναι έτοιμες να αγωνιστούν, έχουν κάνει τις μεταγραφικές τους κινήσεις και εύχονται να μην αλλάξει κάτι όσον αφορά στις υποθέσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας μέχρι την Πέμπτη.

Ήδη μάλιστα η Λίγκα έχει ορίσει τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής, βάζοντας τον Λεβαδειακό να παίξει με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια μέρα η Δόξα καλείται να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο (ως γηπεδούχος) στο «Καυτανζόγλειο».

Όλα αυτά, βέβαια, μπορούν να ανατραπούν στην περίπτωση που το Διοικητικό Εφετείο βγάλει την απόφασή του άμεσα και είναι θετική για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα ή για μία – τουλάχιστον – από τις παραπάνω ομάδες.

Το αρνητικό για τον Ολυμπιακό αυτή την τελευταία εβδομάδα αγωνίας είναι να βγει η απόφαση του Εφετείου και να είναι αρνητική για το Βόλο, αλλά και να καθυστερήσει να βγει η απόφαση (πέραν της 17ης Νοεμβρίου),

Στην πρώτη περίπτωση ολοκληρώνεται ο δικαστικός αγώνας εντός συνόρων και θα απομένει να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη της προσφυγής που κατέθεσε η ΠΑΕ στο CAS (ακόμη και να δικαιωθεί φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να αγωνιστεί η ομάδα, τουλάχιστον τη φετινή αγωνιστική περίοδο).

Στην δεύτερη περίπτωση ακόμη και αν είναι θετική για τον Ολυμπιακό Βόλου, η ομάδα θα αντικατασταθεί από τον Λεβαδειακό και το πρωτάθλημα θα διεξάγεται κανονικά με την συμμετοχή 16 ομάδων. Αυτή είναι και η εύκολη λύση για το Διοικητικό Εφετείο, την οποία ούτε που θέλουν να σκέφτονται στον Ολυμπιακό, που όμως θα μπορέσει να επιστρέψει την επόμενη χρονιά!

Αν δικαιωθεί ο Ολυμπιακός Βόλου θα ζητήσει από την ΕΠΟ 15νθημερη παράταση μεταγραφών, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα κληθεί η ΠΑΕ να καταθέσει εκ νέου φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να της χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Εάν συμβεί αυτό, θα πρέπει οι διοικούντες την ΠΑΕ να καταθέσουν έναν «καθαρό» φάκελο και να καλύψουν την εγγυητική που έχει καταπέσει…

Πάντως ενώ αναμένεται κρίσιμη εβδομάδα για την ύπαρξη της ομάδας στον ποδοσφαιρικό χάρτη και ο Ολυμπιακός είναι κόντρα σε όλους, υπάρχει και έντονη φημολογία πως ασκούνται πιέσεις από διάφορες κατευθύνσεις προκειμένου να μην βγει έγκαιρα η απόφαση, καθώς στην περίπτωση που αυτή είναι θετική για τον Ολυμπιακό Βόλου το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ (και όχι μόνο) όπου θα προκύψουν επιπλέον ομάδες… θα γίνει και πάλι άνω κάτω.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου