ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με Θρασύβουλο στο Κύπελλο

με-θρασύβουλο-στο-κύπελλο-418249

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση για την 2η, 3η και 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος με τη Νίκη Βόλου να αντιμετωπίζει τον Θρασύβουλο στις 22, 23 ή 24 Νοεμβρίου στο Παντελής Μαγουλάς.

Οι κυανόλευκοι που πέρασαν από τη πρώτη φάση δίχως αγώνα θα τεθούν αντιμέτωποι της ομάδας του Θρασύβουλου στη β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, ενώ σε περίπτωση που πάρουν την πρόκριση στο νοκ-αουτ παιχνίδι θα αντιμετωπίσουν στη συνέχεια για την 4η φάση την ομάδα του Λεβαδειακού και πάλι εντός έδρας σε ακόμη ένα νοκ-αουτ αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί στο τριήμερο 20/21 ή 22 Δεκεμβρίου.
Η ομάδα του Αλέξη Αλεξίου συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία της ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος την επόμενη Κυριακή 20 Νοεμβρίου, γνωρίζοντας τους αντιπάλους της στο φετινό μίνι-μαραθώνιο την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση αλλά και η συγκρότηση των δύο ομίλων σε Βορρά και Νότο.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της η Νίκη θα αντιμετωπίσει αύριο τον Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών σε μία πρόβα τζενεράλε μία μόλις εβδομάδα πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της.
Η αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 3 μ.μ. και θα διεξαχθεί στο Παντελής Μαγουλάς παρουσία των φίλων της ομάδας οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να στηρίξουν για ακόμη μία φορά τη φετινή προσπάθεια της ομάδας.
Η τεχνική ηγεσία είναι στην ευχάριστη θέση να συμπεριλαμβάνει στα πλάνα της και τους Απόστολο Αναστασίου-Αλέξανδρο Παπατζίκο οι οποίοι επέστρεψαν από τραυματισμό. Η χθεσινή προπόνηση έλαβε χώρα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο δίχως προβλήματα.
Δαλούκας για όλα
Για τα τρέχοντα γεγονότα που απασχολούν την ομάδα της Νίκης Βόλου αλλά και άλλα θέματα μίλησε χθες ο εκτελεστικός Διευθυντής της κυανόλευκης ΠΑΕ Γιώργος Δαλούκας φιλοξενούμενος στο TRT.
Για τα στημένα παιχνίδια: «Πιστεύω ότι η απονομή δικαιοσύνης που έχει επέλθει μέχρι στιγμής είναι μερική. Από εκεί και πέρα δεν θέλω να κρίνω καθόλου τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι ούτε η ομάδα είχε καμία εμπλοκή αλλά ούτε και εγώ. Σίγουρα όμως δεν τιμωρήθηκαν όλοι όσοι έπρεπε και αυτό σημαίνει ότι έπεται και συνέχεια».
Για τις σχέσεις Νίκης Βόλου – Ολυμπιακού: «Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σαν εκτελεστικός διευθυντής της Νίκης Βόλου, λειτουργώντας ώστε να υπάρχει όποια σχέση μπορεί μεταξύ Νικιωτών και Ολυμπιακών προκειμένου να μην υπάρχουν ούτε επεισόδια ούτε μεταξύ τους κόντρες. Ο καθένας θα πρέπει να κοιτάει τη πορεία της ομάδας του και οι συγκρούσεις θα πρέπει να εξαλειφθούν».
 
Για το Πανθεσσαλικό Στάδιο: «Έχουμε έρθει σε καταρχήν συμφωνία με τα Ολυμπιακά Ακίνητα η οποία θα δημοσιευθεί στις 17 Νοεμβρίου και έχω καλέσει σε συζήτηση αυτή τη στιγμή τρεις φορές τους συνδέσμους της Νίκης προκειμένου να τους μιλήσω, να τους καθησυχάσω και να τους ηρεμήσω προκειμένου να μην δημιουργούν προβλήματα ούτε μέσα στη πόλη ούτε έξω από αυτή. Πρέπει ο καθένας να προστατεύσει την ομάδα του και όχι να κοιτάει πως θα χτυπήσει τον άλλο. Θεωρώ πως δεν είναι ανδρισμός αυτό ο κλεφτοπόλεμος. Θα πρέπει να πάψει».
 
Για το ποια ομάδα υποστήριζε σε μικρότερη ηλικία: «Η ιδιότητά μου ως διαιτητής από τα 18 μέχρι και τα 32 μου με έκαναν να βρίσκομαι και σε γήπεδα της Νίκης όσο και του Ολυμπιακού Βόλου. Απλά οι οικογενειακές μου ρίζες και το γεγονός ότι ο πατέρας μου είχε διατελέσει αντιπρόεδρος στο μπάσκετ της Νίκης με κάνουν σίγουρα να αισθάνομαι αυτή τη στιγμή Νικιώτης. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι στο γήπεδο του Ολυμπιακού Βόλου με είχαν δει πάρα πολλές φορές. Έχω πάρα πολλούς φίλους οι οποίοι ανήκουν στον Ολυμπιακό Βόλου. Θα πρέπει τα πράγματα να εκπολιτιστούν στο έπακρο. Δεν μας παίρνει άλλο να έχουμε καταστάσεις άσχημες».
 
Για το ρόστερ και αν αποτελεί εγγύηση για άνοδο: «Αυτό το ρόστερ έχει δημιουργηθεί μέσα σε εφτά μέρες. Δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός και καμία προσχεδίαση όλων των πραγμάτων που γίνανε. Φυσικά δεν αποτελεί δικαιολογία. Ό,τι καλύτερο υπήρχε στην αγορά το πήραμε. Αυτή τη στιγμή στην ομάδα λειτουργεί τμήμα σκάουτινγκ το οποίο δεν υπήρχε ποτέ, καταφέραμε να φέρουμε στη Νίκη εν ενεργεία ποδοσφαιριστές της Εθνικής Παίδων και Νέων. Ανανεώσαμε συμβόλαια με ποδοσφαιριστές που ήταν απαξιωμένοι στη Νίκη και είχαν να πάρουν για τουλάχιστον εφτά ή οκτώ μήνες ένα ευρώ. Επίσης επιλέξαμε να μην φέρουμε κανένα ξένο ποδοσφαιριστή γιατί δεν είχαμε χρόνο να τους κοιτάξουμε. Μέχρι και το Δεκέμβρη προχωράμε και θα δούμε τι προσθήκες μπορούμε να κάνουμε».
 
Για την προεδρία: «Η 5η Δεκεμβρίου είναι το σημείο μηδέν για τη Νίκη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ορκωτοί λογιστές στα γραφεία που ελέγχουν ποιο είναι το άνοιγμα της ΠΑΕ. Αυτό καταλαβαίνεται ότι για ένα άνθρωπο που είναι πλήρως συγκεντρωτικός αλλά και τεχνοκράτης δεν μπορεί να κάνει τη κουβέντα αν δεν βγει αυτό το αποτέλεσμα. Θέλουμε να δούμε που βρισκόμαστε και από εκεί και πέρα να κάνουμε το σχεδιασμό μας»
 
Για τις σχέσεις του με το κ. Γιδόπουλο: «Με το κ. Γιδόπουλο είχα μια σχέση πριν αναλάβω αυτό το πόστο αλλά από τη μέρα που ανέλαβα δεν έχω καμία επικοινωνία. Αυτή τη στιγμή μεγαλομέτοχος είναι ο κ. Βαλαχής».
 
Για την άνοδο: «Στόχος αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο η άνοδος αλλά το φτιάξιμο μια ομάδας με προοπτική για αυτό το λόγο ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που αποκτήσαμε είναι 27 χρονών και όλοι οι άλλοι 22 και κάτω. Επιλέξαμε ένα προπονητή προοπτικής όπως είναι ο κ. Αλεξίου με τον οποίο κάναμε όλες τις κινήσεις και παρακολουθούμε παίκτες. Η Νίκη προσπαθεί να βγει ζωντανή μέσα από τις ίδιες τις στάχτες της και να επιβιώσει».
 
Για τις σχέσεις με το κ. Μπέο: «Έχω απαντήσει ήδη στους αρμόδιους εισαγγελείς για τις σχέσεις μας και δεν θέλω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο. Πλέον ασχολούμαι με τη δουλειά μου από το πρωί μέχρι το βράδυ και με ενδιαφέρει μόνο αυτό».
 
Για τον εμπρησμό του αυτοκίνητου του: «Ο χώρος του ποδοσφαίρου δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Έχω γίνει αρκετά σκληρόπετσος προκειμένου αυτά τα πράγματα να μην μου λένε πλέον τίποτα. Οι δυσκολίες αυτές με έχουν δυναμώσει».
Εκδρομή στη Θεσσαλονίκη
Την Κυριακή 13/11 και οι τέσσερις σύνδεσμοι της Νίκης (Blue Club-Blue Angels-Όμιλος Φιλάθλων- Θύρα 3 Volos Club) διοργανώνουν κοινή εκδρομή για τον αγώνα μπάσκετ της ομάδας στη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκηδόνα. Δηλώσεις συμμετοχής στους συνδέσμους μέχρι σήμερα το βράδυ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου