ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απέσυρε προσφυγή και περιμένει ο Ολυμπιακός

απέσυρε-προσφυγή-και-περιμένει-ο-ολυμ-418261

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου θα περιμένουν πλέον στον Ολυμπιακό Βόλου, αφού ούτε και χθες όπως πολλοί ανέμεναν έγινε κάτι τέτοιο!

Στον Ολυμπιακό πάντως αισιοδοξούν πως ίσως και η σημερινή μέρα είναι μέρα δικαίωσης παρά τα όχι καλά μηνύματα που ήρθαν από κινήσεις της Σούπερ Λίγκα και της ΕΠΟ, που προχθές βράδυ έστειλε τελεσίγραφο και χθες έκανε κλήρωση Κυπέλλου χωρίς τον Ολυμπιακό!

Προχθές η Σούπερ Λίγκα παρουσία του Βολιώτη νομικού Θανάση Χαρμάνη δεν τήρησε ό,τι (με χαρτιά) συμφώνησε με τον Ολυμπιακό… και έτσι ο Ολυμπιακός αφού χθες απέσυρε την προσφυγή κατά της Super League στο Πρωτοδικείο Βόλου περιμένει δικαίωση μόνο με απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο που πρέπει να εκδοθεί πριν τις 17 Νοέμβρη.

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου σχετικά με την αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της ΕΕΑ για τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στην ομάδα πρακτικά για τον Ολυμπιακό Βόλου σημαίνει ότι ή επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία ή διαγράφεται οριστικά από τη Σούπερ Λίγκα και κινείται πλέον δικαστικά στο εξωτερικό για δικαίωση που θα αφορά και σε αποζημιώσεις

Η Σούπερ Λίγκα στην περίπτωση που η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου είναι θετική για τον Ολυμπιακό θα τρέχει… καθώς θα αναγκασθεί να κάνει νέο πρόγραμμα, αλλά και να «χωρέσει» περισσότερες ομάδες στο πρωτάθλημα!

Στο μεταξύ πολλά ερωτηματικά προκληθήκαν για την κίνηση της ΕΠΟ πού δεν είχε κάνει το ίδιο με τον ΟΦΗ ήρθε η ώρα να το κάνει ως απειλή στον Ολυμπιακό Βόλου (όσο και στην Καβάλα ) για να συμμορφωθεί προς… τας υποδείξεις

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ, λοιπόν, έστειλε το βράδυ της Τετάρτης τελεσίγραφο στις δύο ομάδες να σταματήσουν άμεσα τις προσφυγές τους στην πολιτική δικαιοσύνη, απειλώντας με υποβιβασμό στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Έτσι το πρωί της Πέμπτης ο μεν Ολυμπιακός Βόλου (αφού έτσι κι αλλιώς ήταν έτοιμος να το κάνει γνωρίζοντας πώς αντιμετωπίζεται), απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει στο Πρωτοδικείο του Βόλου κατά της απόφασης της Superleague περί αντικατάστασής του, ενώ η Καβάλα έστειλε επιστολή στην Ομοσπονδία.

Στην επιστολή τους οι «Αργοναύτες» δεσμεύτηκαν ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κίνηση προς τα πολιτικά δικαστήρια, αλλά θα περιμένουν την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου.

Σε περίπτωση, πάντως, που δεν συμμορφώνονταν, υπήρχε ο κίνδυνος υποβιβασμού του Ολυμπιακού χωρίς να προσδιορίζεται πού, αφού δεν έχει διαγραφεί από την Σούπερ Λιγκ και δεν έχει δηλώσει συμμετοχή στη Δ΄ Εθνική που κάποιοι τον ήθελαν, ενώ για την Καβάλα θα ήταν στο τοπικό πρωτάθλημα, αφού δήλωσε συμμετοχή στη… Δ’ Εθνική.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου