ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αύριο η απόφαση… ζωής

αύριο-η-απόφαση-ζωής-418520

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αύριο… λέγεται πως θα εκδοθεί η απόφαση ζωής για τον Ολυμπιακό Βόλου, που ενώ εδώ και αρκετές μέρες φημολογείται ότι θα είναι θετική, ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί…

Στον Ολυμπιακό αισιοδοξούν πως η αυριανή μέρα θα είναι μέρα δικαίωσης παρά τα όχι καλά μηνύματα που έρχονται από κινήσεις της Σούπερ Λίγκα και της ΕΠΟ, που σκέπτονται πριν την απόφαση να «αντικαταστήσουν» τη βολιώτικη ομάδα σε πρωτάθλημα σήμερα και σε κύπελλο αύριο με Λεβαδειακό και Δόξα!

Κατ’ αρχήν στον Ολυμπιακό και στο νομικό επιτελείο θεωρούν θετικό το να βγει έγκαιρα η ετυμηγορία του Διοικητικού Εφετείου στην αίτηση που κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Επίσης θεωρούν ότι η Σούπερ Λίγκα θα τηρήσει ό,τι (με χαρτιά) συμφώνησε με τον Ολυμπιακό… και όχι όσα διαδίδονται ότι και θετική να είναι για το Βόλο η απόφαση δεν θα τον κάνει δεκτό στη Σούπερ Λίγκα, αφού… δεν πληροί τους όρους (πιστοποιητικό της ΕΕΑ).

Η παραπληροφόρηση δια της μεθόδου της μισής αλήθειας, με σκοπό να διαμορφώσει εσφαλμένη εικόνα στο φίλαθλο κοινό άλλωστε είχε καταγγελθεί από την βολιώτικη ΠΑΕ, που μάλιστα έφερε στο φως την υπογεγραμμένη από τις δυο πλευρές του Δ.Σ. της Super League, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής :«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε τα εξής: Με ψήφους 7 υπέρ, 2 κατά (ψήφοι υπέρ ΑΕΛ και Πανσερραϊκός) και 2 λευκά, την εγγραφή ως μελών του συνεταιρισμού των ΠΑΕ Δόξα Δράμας και Λεβαδειακός, οι οποίες θα αρχίσουν να αγωνίζονται από την 10η αγωνιστική και μετά (ήτοι την αγωνιστική, που σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα, έχει οριστεί για την 19η και 20η Νοεμβρίου 2011).

Κατόπιν της έγγραφης δέσμευσης του πληρεξούσιου δικηγόρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Αθανάσιου Χαρμάνη, περί παραίτησης από την προσωρινή διαταγή που εξεδόθη από το Μονομελές Πρωτοδικείου Βόλου την 18/10/2011, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου δικαιωθεί από το Διοικητικό Εφετείο το αργότερο μέχρι την 17η Νοεμβρίου 2011, αναφορικά με την αίτηση ακύρωσης που συζητήθηκε την 20/10/2011 και υπό τη συνδρομή των όρων των εφαρμοστέων κανονισμών ποδοσφαίρου, ο Ολυμπιακός Βόλου θα λάβει θέση στο πρωτάθλημα της Super League.

Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα όπως, μέχρι την 19η Νοεμβρίου 2011 και εάν μέχρι τότε δεν έχει εκδοθεί απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το Διοικητικό Συμβούλιο δεν θα λάβει οποιαδήποτε βλαπτική απόφαση για τα συμφέροντα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου».

Σύμφωνα με αυτά και βλαπτική απόφαση θεωρείται η αντικατάσταση πριν την συμφωνημένη ημερομηνία και πουθενά δεν αναφέρεται το να πληροί τους όρους για τη Σούπερ Λίγκα… αλλά μόνο των εφαρμοστέων κανονισμών ποδοσφαίρου, που δεν υπάρχει ΕΕΑ!

Φρένο στη Λίγκα

Η Σούπερ Λίγκα από την πλευρά της δείχνοντας πως μάλλον δεν θέλει το Βόλο στη μεγάλη κατηγορία ή ξέρει από πριν (!!!) την απόφαση του Διοικητικού εφετείου όρισε τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής, θεωρώντας τους Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας ως ομάδες της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας.

Μάλιστα όρισε τα παιγνίδια τους για Κυριακή 20/11/11 του Λεβαδειακού στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και της Δόξας ως γηπεδούχου στο Καυτατζόγλειο με τον Πανιώνιο, ενώ σήμερα έχει Δ.Σ. για να ορίσει και τα εξ αναβολής ματς!

Στον Ολυμπιακό Βόλου το νομικό επιτελείο παρά τα προβλήματα, τα εμπόδια και τα δείγματα για το τι θέλουν κάποιοι στη Σούπερ Λίγκα αναζητά τρόπους, προκειμένου ο Ολυμπιακός Βόλου να είναι σε θέση να ελιχθεί και να μπλοκάρει νομικά τη διαγραφή και την αντικατάστασή του από τη Σούπερ Λιγκ. Σήμερα μάλιστα όταν και θα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ, θα λάβει μέρος ο νομικός Θανάσης Χαρμάνης και εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, από τη στιγμή που η βολιώτικη ΠΑΕ δεν έχει διαγραφεί από μέλος του συνεταιρισμού (δεν θα έχει, ωστόσο, δικαίωμα ψήφου όπως επίσης και ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας).

Άλλωστε όπως ήδη έχει αναφερθεί μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και η έγκριση αγωνιστικού προγράμματος αναβληθέντων αγώνων και αυτά μπορεί να αφορούν το Βόλο αν… αύριο δικαιωθεί. Μάλιστα αφού δεν έχει βγει η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου σκοπεύει να στείλει και εξώδικο στη Σούπερ Λιγκ, καθώς πλήττονται τα συμφέροντα της εταιρίας.

Οι κινήσεις μετά

Στην περίπτωση που η απόφαση του Εφετείου είναι θετική για τον Ολυμπιακό η διοίκηση της ΠΑΕ και ο μεγαλομέτοχος, Παναγιώτης Μποτσιβάλης, θα πρέπει να έχει φροντίσει να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, στην υπόθεση της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Να έχει στα χέρια του τις μετοχές και παράλληλα να έχει εξασφαλίσει την ιδιότητα του μετόχου, η οποία δίδεται από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Επίσης έγινε γνωστό πως κατέπεσε η εγγυητική επιστολή της ΠΑΕ (για διάφορες οικονομικές οφειλές), πράγμα που σημαίνει πως η διοίκηση οφείλει να καταθέσει ένα ποσό πάνω των 100.000 ευρώ για να μπορέσει η ομάδα να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, εφόσον βέβαια δικαιωθεί από το Εφετείο.

Και στο CAS

Όσον αφορά την προσφυγή που έχει καταθέσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στο CAS, για την παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου, ο Βολιώτης δικηγόρος της στην Ελβετία, Μιχάλης Μιτζικός, πρόκειται να καταθέσει νέο υπόμνημα στο ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να οριστεί δικάσιμος. Αν πάντως υπάρξει θετική απόφαση στο Δ.Ε τότε η προσφυγή στο CAS θα αποσυρθεί.

Γ.Σ. του Ερασιτέχνη

Άλλη μια προσπάθεια να λυθεί το διοικητικό στο Ερασιτέχνη Ολυμπιακό γίνεται την ερχόμενη Δευτέρα.Την Δευτέρα στις 9 μ.μ. στο Ξενία θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου