ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλλο οι φήμες… άλλο η απόφαση!

αλλο-οι-φήμες-άλλο-η-απόφαση-418699

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ενα όργιο φημών έχει κατακλύσει τις τελευταίες μέρες το Βόλο σχετικά με τη θετική για τον Ολυμπιακό Β. απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που τον επαναφέρει στη Σούπερ Λίγκα.

Όμως ό,τι ακούγεται και διαδίδεται είναι απλά φήμες και δεν είναι κάτι που μπορεί να ισχύει επίσημα τη στιγμή που το Διοικητικό εφετείο δεν έχει βγάλει κάποια απόφαση.

Από τις φήμες το μόνο που μπορεί να ισχύει είναι οι πιέσεις που μπορεί να ασκούν κάποιοι υψηλά ιστάμενοι της πολιτικής αλλά και του αθλητισμού για τυχόν επηρεασμό των δικαστών! ή και για πιο γρήγορη απόφαση ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες στα πρωτάθλημα…

Όμως πλέον και ο χρόνος αρχίζει να πιέζει όχι μόνο τη Σούπερ Λίγκα αλλά και τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς περιμένει την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά στη συμμετοχή ή όχι της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Η λίγκα με την παρέμβαση του Θ. Χαρμάνη έχει δώσει προθεσμία για την ερχομένη εβδομάδα για να περιμένει την ετυμηγορία του Διοικητικού Εφετείου στην αίτηση που κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, τονίζοντας πως αν μέχρι τότε δεν έχει εκδοθεί η απόφαση, Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας θα πάρουν τις θέσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, αρχίζοντας από το σαββατοκύριακο 19-20 Νοεμβρίου τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Βέβαια η Σούπερ Λίγκα, δείχνοντας πως μάλλον δεν θέλει το Βόλο στη μεγάλη κατηγορία, ή ξέρει από πριν(!!!) την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, όρισε τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής, θεωρώντας τους Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας ως ομάδες της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας.

Μάλιστα όρισε τα παιγνίδια τους για Κυριακή 20/11/11 του Λεβαδειακού στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και της Δόξας ως γηπεδούχου στο Καυτατζόγλειο με τον Πανιώνιο, ενώ αύριο έχει Δ.Σ. για να ορίσει και τα εξ αναβολής ματς!

Στον Ολυμπιακό Βόλου παρά τις φήμες που τον δικαιώνουν… ανησυχούν και φοβούνται μήπως καθυστερήσει η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, πράγμα που θα σημαίνει καταστροφή για το βολιώτικο συγκρότημα, ιδιαίτερα αν οι φήμες επιβεβαιωθούν και αυτή είναι θετική και δεν βγει στον κατάλληλο χρόνο . Γιατί, αν στις 20 του μήνα αγωνιστούν Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας στο πρωτάθλημα η χρονιά τελείωσε για τον Ολυμπιακό, με την ΠΑΕ να εναποθέτει τις ελπίδες της για δικαίωση στο CAS. Πάντως, ακόμη και αν το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο δικαιώσει τον Ολυμπιακό Βόλου, οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αγωνιστούν στη Σούπερ Λιγκ, τουλάχιστον τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Στην Ευρώπη πάντως υπάρχει το δικασμένο της ρουμανικής Κραϊόβα, η οποία δικαιώθηκε από το CAS, δεν θα αγωνιστεί φέτος σε κανένα πρωτάθλημα της Ρουμανίας και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα παίξει στην Α’ εθνική κατηγορία του ρουμανικού πρωταθλήματος, ενώ κάτι τέτοιο είχε γίνει και στην Ελλάδα, στην περίπτωση με τον Ηλυσιακό. Η αθηναϊκή ομάδα δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην υπόθεση με την συγχώνευση με το Αιγάλεω και φέτος θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Footballe League 2, κατηγορία όπου αγωνιζόταν πριν από δύο χρόνια, καθώς πέρυσι δεν έπαιξε σε κανένα επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ παρά τα προβλήματα, τα εμπόδια και τα δείγματα το τι θέλουν κάποιοι στη Σούπερ Λίγκα, αναζητά τρόπους προκειμένου ο Ολυμπιακός Βόλου να είναι σε θέση να ελιχθεί και να μπλοκάρει νομικά τη διαγραφή και την αντικατάστασή του από τη Σούπερ Λιγκ, στην περίπτωση που καθυστερήσει να βγει η απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο.

Η ΠΑΕ πάντως, θέλοντας να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, προσέφυγε ως γνωστόν στο CAS, όσον αφορά στην παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ, στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου. Με την κίνηση αυτή προσπαθεί να ασκήσει πίεση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία θα κληθεί άμεσα να καταθέσει υπόμνημα στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο, μετά την κοινοποίηση της προσφυγής.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καλεί την ΕΠΟ να σηκώσει ανάστημα, να υπερασπιστεί το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και να μην επιτρέψει την παρέμβαση της Πολιτείας, όπως συνέβη στην περίπτωση του βολιώτικου συγκροτήματος με την απόφαση που πήρε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στις 23 Αυγούστου 2011 (δεν χορήγησε στον Ολυμπιακό Βόλου πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ).

Το CAS αναμένεται τις προσεχείς μέρες να ορίσει δικάσιμο, ωστόσο στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου δικαιωθεί από το Διοικητικό Εφετείο και αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, όπως είναι φυσικό η ΠΑΕ θα αποσύρει την προσφυγή από το Ευρωπαϊκό Αθλητικό Δικαστήριο.

Περιμένοντας πάντως την εν Ελλάδι απόφαση ζωής ο Ολυμπιακός περιμένει και την αυριανή μέρα, όταν και θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ και στο οποίο θα λάβει μέρος ο νομικός Θανάσης Χαρμάνης και εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, από τη στιγμή που η βολιώτικη ΠΑΕ δεν έχει διαγραφεί από μέλος του συνεταιρισμού (δεν θα έχει, ωστόσο, δικαίωμα ψήφου, όπως επίσης και ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας).

Άλλωστε όπως ήδη έχει αναφερθεί μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και η έγκριση αγωνιστικού προγράμματος αναβληθέντων αγώνων και αυτά μπορεί να αφορούν στο Βόλο, αν… σήμερα δικαιωθεί. Μάλιστα δεν έχει βγει η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου σκοπεύει να στείλει εξώδικο στη Σούπερ Λιγκ, καθώς πλήττονται τα συμφέροντα της εταιρίας, στην περίπτωση που καταρτίσει το αγωνιστικό πρόγραμμα των παιχνιδιών που έχουν αναβληθεί, ορίζοντας τους Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας, να παίξουν στο πρωτάθλημα. Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε στο τελευταίο Δ.Σ. της Λίγκας στις 22 Οκτωβρίου, το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ δεν μπορεί μέχρι τις 19 Νοεμβρίου να πάρει καμία απόφαση που να πλήττει τα συμφέροντα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου