ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκράθια: «Η περιπέτειά μου»

γκράθια-η-περιπέτειά-μου-418816

Για την περιπέτεια του στην Ελλάδα αλλά και όσα πέρασε το καλοκαίρι με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου αρθρογραφεί στην Ισπανική εφημερίδα «AS» ο τεχνικός Χάβι Γκράθια. Ο Ισπανός τεχνικός που ήρθε το καλοκαίρι στο Βόλο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των ερυθρόλευκων εξιστορεί τις στιγμές που πέρασε στην Ελλάδα στην οποία και παραμένει. Ο Γκράθια τονίζει πως ακόμη δεν καταλαβαίνει το λόγο που η ομάδα του έχει τιμωρηθεί, αφού δεν υπάρχουν ακόμη καταληκτικά συμπεράσματα.

Αναλυτικά το άρθρο του Ισπανού στην εφημερίδα της χώρας του αναφέρει: «Η περιπέτειά μου άρχισε στις 16 Ιουνίου, όταν έφτασα στην Ελλάδα με την οικογένειά μου, για να προπονήσω μια ομάδα της Super League, που έπαιζε και στο Europa League. H αρχή ήταν πολύ καλή και στην προετοιμασία και έπειτα στην Ευρώπη, όπου αποκλείσαμε τη Ραντ και την Ντιφερντάνζ. Ωστόσο, όλα χάλασαν στις 24 Ιουλίου. Ο προηγούμενος πρόεδρος συνελήφθη, επειδή ήταν μπλεγμένος σε στήσιμο παιχνιδιών άλλων ομάδων, στη σεζόν 2009-10. Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να τιμωρήσουν την ομάδα, όταν ακόμη δεν υπάρχουν καταληκτικά συμπεράσματα. Τη νύχτα της 27ης Ιουλίου και ενώ ήμουν στο Λουξεμβούργο για το πρώτο παιχνίδι του 3ου γύρου μας, γνωστοποιήθηκε ο υποβιβασμός της ομάδας στη Β’ Κατηγορία και ο πιθανός αποκλεισμός της από την ευρωπαϊκή διοργάνωση. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι σήμερα ανεβήκαμε εκ νέου στη Super League, αρχίζοντας τη διοργάνωση με τιμωρία -10 βαθμών, ενώ αποβληθήκαμε από την Ευρώπη, όταν είχαμε την πιθανότητα να μπούμε στη φάση των ομίλων στις αναμετρήσεις κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ακολούθησε ο υποβιβασμός στη Δ’ Εθνική που μπορεί να προκαλέσει την πιθανή εξαφάνιση του συλλόγου, καθώς είμαστε εκτός του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η Ελληνική Ομοσπονδία έχει ήδη αποφασίσει ότι ούτε ο Ολυμπιακός Βόλου ούτε η Καβάλα θα βρίσκονται στο πρόγραμμα των αγώνων της Super League. Τώρα η δουλειά γίνεται στα γραφεία σε επίπεδο ευρωπαϊκών οργανισμών. Εγώ για την ώρα μένω στην Ελλάδα, αλλά μου προκαλεί θλίψη το ό,τι έγινε, γιατί αυτό το πρότζεκτ μού προκαλούσε μεγάλη όρεξη».

Περιμένοντας το Διοικητικό Εφετείο

Σε αναμονή της απάντησης του Διοικητικού Εφετείου βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου προκειμένου να γνωρίζει αν η ομάδα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Super League ή όχι. Οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να ξέρουν όσο το δυνατόν νωρίτερα γίνεται την απόφαση του Δικαστηρίου μιας και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν μέχρι και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου οπότε και υπάρχει η τελευταία προθεσμία από τη Super League μετά και το συμφωνητικό που υπεγράφη ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και την αρμόδια αρχή του πρωταθλήματος. Αν η απάντηση είναι αρνητική τότε στο Βόλο θα περιμένουν την απόφαση από το CAS για να δικαιωθούν στο φετινό μαραθώνιο δικαστικό αγώνα. Η απάντηση του Διοικητικού Εφετείου αναμένεται με μεγάλη αγωνία στις τάξεις του Ολυμπιακού κόσμου που συνεχίζει να ελπίζει σε τελική δικαίωση της ομάδας του μετά την απόφαση της ΕΕΑ να μην τους χορηγήσει άδεια συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Η απόφαση αυτή θα κρίνει και το μέλλον του Ολυμπιακού καθώς αν η απάντηση είναι θετική θα μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Super League παρά την ποινή των -10 βαθμών. Ο Ολυμπιακός προσέφυγε και στο CAS και αν το Εφετείο απαντήσει θετικά αλλά και έγκαιρα τότε οι ερυθρόλευκοι θα αποσύρουν την προσφυγή τους από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης. Προς το παρόν την προετοιμασία τους και τις προπονήσεις συνεχίζουν κανονικά οι ομάδες Κ-20 και Κ-17 από τις οποίες ο Ολυμπιακός θα μπορεί να στελεχωθεί εφόσον δικαιωθεί μιας και οι τελευταίοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές αποχώρησαν από τον Βόλο με άλλους ποδοσφαιρικούς προορισμούς και ένας από αυτούς είναι και ο Γιάννης Ζαραδούκας.

Ζαραδούκας: «Δεν το περίμενα»

Ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει ότι ανήκει στο ρόστερ του Ολυμπιακού Πειραιώς ο Γιάννης Ζαραδούκας όπως τόνισε στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Red Store. Ο αμυντικός των ερυθρολεύκων έδειξε για άλλη μια φορά έκπληκτος από την εξέλιξη που είχε η καριέρα του, ενώ αναφέρθηκε και στη πορεία του με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου με την οποία αναδείχθηκε. «Τελειώνοντας μια καλή πορεία στο Βόλο όλοι οι παίκτες πιστεύαμε ότι μπορούμε να πάρουμε μια καλή μεταγραφή. Πάντως, δεν περίμενα πως θα μπορούσαν τα πράγματα να έρθουν τόσο καλά», σχολίασε ο Ζαραδούκας και συνέχισε: «Μικρός ήμουν στον Πειραιά και είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην αγαπημένη μου ομάδα. Αρχικά δεν το πίστευα, παρά μόνο όταν έφτασα στο Ρέντη και μίλησα με τον Βαλβέρδε, είναι πολύ σημαντική αυτή η εξέλιξη για μένα», είπε. Ο Ζαραδούκας μίλησε και για τον Χοσέ Χολέβα και τον ανταγωνισμό που υπάρχει. «Είναι θετικό να υπάρχει ανταγωνισμός. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και θεωρώ ότι βοηθάει», τόνισε και κατέληξε αναφερόμενος στην αναμέτρηση που έχει ο Ολυμπιακός με τη Μαρσέιγ για το Τσάμπιονς Λιγκ. «Μετά από την ήττα μας στη Γερμανία με την Ντόρτμουντ πλέον πάμε για το διπλό στη Μασσαλία κόντρα στη Μαρσέιγ για να συνεχίσουμε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου