ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελπίδες… κόντρα σε όλους

ελπίδες-κόντρα-σε-όλους-420128

Ελπίδες κόντρα σε όλους συνεχίζει να έχει ο Ολυμπιακός Βόλου που είχε άλλη μια δικαστική νίκη χθες με τον νομικό εκπρόσωπο Θανάση Χαρμάνη να πετυχαίνει την κατ’  εξαίρεση (λόγω στάσης εργασίας των δικαστικών) συζήτηση της αίτησης ακύρωσης που είχε κατατεθεί κατά της απόφασης της ΕΕΑ για μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Εκεί ο δημόσιος κατήγορος και οι άνθρωποι της ΕΕΑ θέλησαν να μπλοκάρουν τη διαδικασία, λέγοντας μάλιστα ψευδώς πως επανεξετάσθηκε ο βολιώτικος φάκελος, αλλά και αυτή η παρέμβαση στη Δικαιοσύνη δεν είχε αποτέλεσμα.
Έτσι το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δέχθηκε να εξετάσει τις αιτήσεις ακύρωσης των αποφάσεων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που είχαν καταθέσει οι ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, ενώ μέχρι την άλλη Πέμπτη δόθηκε προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων και η απόφαση θα εκδοθεί τον Νοέμβριο…
Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα είχαν προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο προκειμένου να ακυρώσουν τις αποφάσεις της ΕΕΑ, σύμφωνα με τις οποίες δεν χορηγούνταν πιστοποιητικό συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, καθώς θεωρήθηκε πως ουσιαστικοί ιδιοκτήτες τους παραμένουν ο Αχιλλέας Μπέος και ο Μάκης Ψωμιάδης. Η αίτηση αναστολής εκείνης της απόφασης είχε κριθεί αρχικά θετικά, απορρίφθηκε όμως το Σεπτέμβρη και το δικαστήριο θα   εκδικάσει την κύρια αγωγή.
Για παρόμοιες αιτήσεις στο Διοικητικό Εφετείο η απόφαση εκδίδεται μετά από τρεις μήνες στην καλύτερη περίπτωση, ωστόσο λόγω του κατεπείγοντος και της φύσης της συγκεκριμένης υπόθεσης   η απόφαση θα γίνει γνωστή νωρίτερα.
Σημειώνεται ότι τον Ολυμπιακό Βόλου στο Διοικητικό Εφετείο εκπροσώπησε ο δικηγόρος, Γιάννης Παραράς και υπήρχε νομικός εκπρόσωπος και από την ΕΕΑ, ενώ ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου Θανάσης Χαρμάνης παρά τις παρεμβάσεις και το εχθρικό κλίμα που συναντά εκφράζει την αισιοδοξία του για την τελική έκβαση της υπόθεσης…
Όλα αυτά κόντρα σε όλους, αφού η Σούπερ Λίγκα (αλλά και η ΕΠΟ που άφησε ελεύθερους τους ποδοσφαιριστές) δείχνει να έχει πάψει να λογαριάζει τις δύο ΠΑΕ και μάλιστα στη σημερινή Γενική Συνέλευση αναμένεται να τις διαγράψει οριστικά από μέλη της. Πάντως αν κάνει κάτι τέτοιο τη στιγμή που υπάρχει δικαστική απόφαση η οποία το απαγορεύει θα υπάρξουν μηνύσεις και αγωγές.
Μάλιστα σήμερα η (καθ’ ολα παράνομη) απόφαση για αύξηση των ομάδων με τη συμμετοχή της Λάρισας, του Πανσερραϊκού, του Λεβαδειακού και της Δόξας Δράμας, είναι οριστική και το μόνο που απομένει είναι η επικύρωσή της από την ΕΠΟ…
Η Σούπερ Λίγκα σχεδιάζει μία από τις μεγαλύτερες εκτροπές από τη νομιμότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς μετά από πρόταση της Λάρισας που παράνομα κληρώθηκε στο ΔΣ… οι συνεταίροι   αδυνατώντας να λάβουν ουσιαστικές αποφάσεις και να βρουν καθαρές λύσεις σκέφθηκαν κάτι αντίθετο και με τον ΚΑΠ και με το Νόμο!… αφού αποφάσισαν να διεξάγουν το πρωτάθλημα με 18 ομάδες. Το δυσάρεστο είναι πως άπαντες συμφώνησαν με την παρανομία, παρ’ ότι όλοι μιλούν πως πρόκειται αναμφισβήτητα για μια παράνομη απόφαση! Σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος 2α) του ΚΑΠ καθώς και σύμφωνα με τον ισχύοντα αθλητικό νόμο, η οποιαδήποτε απόφαση για αυξομείωση του αριθμού των ομάδων ισχύει για τη μεθεπόμενη περίοδο!
Έστω και κόντρα σε όλα και σε όλους, στο Βόλο υπάρχει αισιοδοξία ότι η ομάδα μπορεί να επανέλθει στην Σούπερ Λίγκα και για το λόγο αυτό όχι μόνο κρατά την ομάδα Κ-20 αλλά λέγεται πως οι παίκτες αυτοί θα υπογράψουν και επαγγελματικά συμβόλαια.
Εν τω μεταξύ σήμερα στις 4 μ.μ. στο Πανθεσσαλικό θα πραγματοποιηθεί φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων νέων (Κ-17 με Κ-20) του Ολυμπιακού Βόλου.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου