ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παράταση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

παράταση-μέχρι-τις-30-νοεμβρίου-420278

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες στο Μεταξουργείο η Γ.Σ. της ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Παρόντες ήταν το Δ.Σ. της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, το οποίο και αποφάσισε να δοθεί παράταση στην εκλογή νέας διοίκησης ως και τις 30 Νοεμβρίου προκειμένου να διεξαχθεί οικονομικός έλεγχος και στη συνέχεια να εκλεγούν τα νέα μέλη ενός ισχυρού Δ.Σ.

Αρχικά ο κ. Πιερής ως μέλος του Δ.Σ. προχώρησε στον οικονομικό απολογισμό και των όσων εξόδων και εσόδων έχουν απασχολήσει τη διοίκηση από τη μέρα που έχει αναλάβει καθήκοντα, ενώ τοποθετήθηκαν επίσης ο μέτοχος Γιώργος Βαλαχής, όπως επίσης και ο εκτελεστικός διευθυντής Γιώργος Δαλούκας, αποκαλύπτοντας μάλιστα τις προθέσεις του αναφορικά με την προεδρία της ΠΑΕ και ενδιαφέρον νέων επενδυτών.
Από την Γ.Σ. απουσίασε ο κ. Γιδόπουλος, ο οποίος με επιστολή του ζήτησε την αναβολή της Γ.Σ. για ένα μήνα και στη νέα Γ.Σ. να γίνει η αύξηση του Μ.Κ. αλλά και η ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Ο κ. Πιερής προχώρησε στον οικονομικό απολογισμό της προσωρινής διοίκησης της ΠΑΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι εισπράξεις από τα φιλικά μέχρι στιγμής είναι περίπου 23 χιλιάδες ευρώ και από αυτά καλύφθηκαν τρέχοντα έξοδα της ΠΑΕ όπως Εφορία, δόσεις φορολογικών ρυθμίσεων, δόσεις παλαιών και νέων ποδοσφαιριστών, μισθοί προσωπικού, ξενοδοχεία, διαιτησία αγώνων κ.α. Επίσης ανέφερε πως ο κ. Βαλαχής κατέθεσε περίπου 55.000 ευρώ, ο κ. Ιωαννίδης 3.480 ευρώ, ο κ. Αθηναίος περίπου 2.000 και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. 500 ευρώ. Επίσης ο κ. Δαλούκας πλήρωσε περίπου 6.300 ευρώ και 4.750 ευρώ εισπράχθηκαν από τα διαρκείας με το συνολικό ποσό που διαχειρίστηκε το Δ.Σ. να είναι περίπου στις 86.500 ευρώ.
Ο κ. Βαλαχής, εκπροσωπώντας τους μετόχους κ.κ. Τζώρτζη και Χρόνη, αλλά έχοντας και το 12% των μετοχών, τόνισε: «Αναγκάστηκα πριν από ένα μήνα να επανέλθω πάλι στα διοικητικά της Νίκης και να αναλάβω μία πρωτοβουλία. Ο λόγος ήταν η απαξίωση στην οποία είχε περιέλθει το σωματείο τη τελευταία τριετία. Δεν έχω τίποτα με τον κ. Γιδόπουλο. Τον στήριξα τρία χρόνια, τον στηρίξαμε οι πάντες, με αποτέλεσμα να δούμε αυτά που είδαμε και σήμερα δεν έχει τελειώσει το θέμα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας. Τελικώς υπάρχουν κάποιοι τρόποι που ακόμη είμαστε στην επικαιρότητα» ανέφερε σχετικά με το θέμα της ανόδου, ενώ τόνισε πως υπάρχουν ακόμη ελπίδες να αγωνιστεί η Νίκη στη Β’ Εθνική. Ο κ. Βαλαχής αναφέρθηκε επίσης και στην παρουσία του κ. Δαλούκα αναφερόμενος στο μέχρι σήμερα έργο που έχει κάνει στην ΠΑΕ. Επίσης τόνισε σχετικά με το έμψυχο υλικό πως από τους 35 ποδοσφαιριστές σταδιακά θα αρχίσει η ελάττωση και θα φθάσουμε γύρω στους 24 ποδοσφαιριστές. Τόνισε ακόμη πως το πρόβλημα είναι τεράστιο και είναι οικονομικό, αφού υπάρχει η δυνατότητα να διοικηθεί η ομάδα, αλλά το θέμα είναι πώς θα καλυφθούν τα έξοδα εφόσον γίνουν μεγάλες και δαπανηρές μεταγραφές, αφού σήμερα υπάρχουν προσφυγές ύψους 143.000 ευρώ από 23 συμβόλαια.
   Για τις μετοχές των κκ. Χρόνη και Τζόρτζη τόνισε πως είναι ανενεργές και ότι η ομάδα δεν ζει αν δεν παρθούν σκληρές αποφάσεις. «Σαν μέτοχος σήμερα μαζί με τον Ερασιτέχνη αποφασίζουμε να πάμε τη Νίκη μέχρι 30 Νοεμβρίου, οπότε και θα έχουμε πλήρη εικόνα των οικονομικών.  
Ακόμη ο κ. Χρόνης με χθεσινή του επιστολή τόνισε ότι χαρίζει όλες τις ταμειακές διευκολύνσεις προς ΠΑΕ Νίκη, εφόσον πράξουν το ίδιο και οι άλλοι μέτοχοι.
Από εκεί και πέρα το λόγο έλαβε ο κ. Δαλούκας, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Στον κ. Βαλαχή είπα ότι στη Νίκη έχω σκοπό να αλλάξω μέχρι και τις πόρτες. Είχα προτάσεις πριν έρθω στη Νίκη. Εγώ όταν κουβέντιαζα με το Πανιώνιο ή τον ΠΑΟΚ δεν ξέραμε αν η Νίκη υπάρχει στο χάρτη. Γνωρίσαμε ότι η Νίκη θα υπάρξει όταν με προσωπικές του εγγυήσεις η Νίκη πήρε το πιστοποιητικό. Η Νίκη είναι ομάδα προοπτικής όπως και ο προπονητής. Είμαστε φίλαθλοι ομάδος και όχι κατηγορίας. Σίγουρα μας συμφέρει να παίξουμε στη Β’ Εθνική λόγω οικονομικών, αλλά θέλω να είμαστε προσγειωμένοι για να μην απογοητευθεί κανείς μετά. Την κατηγορία θα την πάρουμε χαριστικά  και όχι αγωνιστικά (εφ’ όσον επιτευχθεί άμεσα). Ο κ. Δαλούκας αναφέρθηκε και στο θέμα να αναλάβει πρόεδρος της ΠΑΕ σχολιάζοντας ότι  βασικό του μέλημα είναι να έχει το 51% των μετοχών συμπληρώνοντας: «Δεν πρόκειται ποτέ να γίνω πρόεδρος και να μην έχω τις μετοχές μιας και θέλω να έχω την ευθύνη των πράξεών μου».
Ο κ. Δαλούκας αναφέρθηκε και στο μπάτζετ της ομάδας το οποίο δεν ξεπερνά τις 230 χιλ.,  ενώ όλοι οι ποδοσφαιριστές ισχυρίστηκε ότι έχουν μεγάλο πριμ ανόδου. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών με τους οποίους ήρθε σε επαφή όπως ήταν οι Σολάκης ή Θεοδωρέλης, αλλά προτιμήθηκε να μην τιναχτεί η μπάνκα προσπαθώντας να μην υπάρχει χάσμα στα συμβόλαια (το μεγαλύτερο είναι 30 χιλιάδες και το μικρότερο 14 χιλ.).
Μίλησε επίσης και για την απόκτηση ποδοσφαιριστών της ισπανικής και της σερβικής σχολής, οι οποίοι όμως πρώτα θα περάσουν από σκάουτινγκ και η επιλογή δεν θα γίνει από βίντεο.
Ακολούθως τόνισε πως η Νίκη είναι απαράδεκτο να χρεώνεται  πούλμαν 220 ευρώ για τις μετακινήσεις και αν χρειαστεί θα κάνει προπόνηση και στο ΕΑΚ, αφού η Νίκη είναι όλου του Βόλου και πρώτα της Νέας Ιωνίας.
Τέλος αναφέρθηκε και στην πρόταση του Αντώνιου Παϊτέρη της εταιρίας Ανακύκλωση Α.Ε., ο οποίος με επιστολή εξέφρασε την επιθυμία να αποτελέσει μέλος της νέας διοίκησης, αλλά σχολίασε πως: «Δεν θα αφήσω κανένα να βάλει ένα ευρώ στη Νίκη, αν δεν μάθω το άνοιγμα το οποίο έχει η ομάδα και τι οφείλει πέρα από προσφυγές ΙΚΑ κ.α.». Την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα αναμένεται να μπουν ορκωτοί λογιστές στην ΠΑΕ.
Συμφωνία για τα γήπεδα προπόνησης
Συνάντηση με αφορμή την εξεύρεση αγωνιστικών χώρων προκειμένου να προπονείται η ομάδα της Νίκης Βόλου είχαν χθες στο Μεταξουργείο εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου μαζί με αντιπροσωπεία εκπροσώπων της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, ενώ το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Αναστάσιος Μπατζιάκας. Συγκεκριμένα παρόντες εκ μέρους του Δήμου Βόλου ήταν οι κ.κ. Π. Μαβίδης, Ν. Μαυρόπουλος και Νίκος Τσεκούρας, ενώ την ομάδα της Νίκης εκπροσώπησαν οι Γ. Δαλούκας, Ε. Εμμανουήλ και Ν. Αθηναίος. Στη συζήτηση που έγινε συμφωνήθηκε η ομάδα της Νίκης Βόλου να χρησιμοποιεί σε τέσσερις πρωινές προπονήσεις το γήπεδο της Νεάπολης όπως και σε δύο απογευματινές, ενώ δύο απογευματινές προπονήσεις θα διεξάγονται και στο γήπεδο Διμηνίου. Τέλος τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Ελασσόνας θα αντιμετωπίσει η ομάδα της Νίκης Βόλου εκτός έδρας το ερχόμενο Σάββατο 22 Οκτωβρίου σε νέο φιλικό παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 3.30 μ.μ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου