ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεν έχει τελειώσει!

δεν-έχει-τελειώσει-420462

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Δεν φαίνεται να έχει τελειώσει τον «αγώνα» του ο Ολυμπιακός Βόλου ώστε να δικαιωθεί δικαστικά, αφού αγωνιστικά όπως όλα δείχνουν -είτε με κυβερνητικές αποφάσεις είτε με μη αποφάσεις- παραμένει χωρίς παίκτες και εκτός επαγγελματικών πρωταθλημάτων, ενώ όπως έχει τονιστεί δεν θα συμμετάσχει και στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

Επίσημη απόφαση από την ΕΠΟ, η οποία να δηλώνει τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής δεν υπάρχει. Τυπικά το βολιώτικο συγκρότημα ανήκει ακόμη στη Σούπερ Λιγκα, μια και το Δ.Σ. της δεν έχει διαγράψει ούτε τον Ολυμπιακό Βόλου ούτε και την Καβάλα από μέλη του και αυτό αναμένεται να γίνει στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας (μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι η διαγραφή μελών και αντικατάσταση αυτών) που μάλιστα έχει αναβληθεί δυο φορές…

Ο Ολυμπιακός έχει προγραμματίσει ένα δικαστικό αγώνα και οι επόμενες κινήσεις συνεχίζονται επί της ουσίας στις 20 Οκτώβρη, οπότε και εκδικάζεται στο Διοικητικό Εφετείο η αίτηση ακύρωσης που έχει υποβάλει η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου κατά της απόφασης της ΕΕΑ που αποβάλει μη χορηγώντας πιστοποιητικό τον Ολυμπιακό από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα

Όμως για να υποβιβάσουν οριστικά τον Ολυμπιακό στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θα πρέπει να ακολουθηθεί μία σειρά διαδικασιών με την ΕΕΑ να στείλει έκθεση στη Σούπερ Λιγκ με την οποία θα ενημερώνει ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δεν πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής, ενώ στη συνέχεια η Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος θα αποφασίσει αν θα δεχθεί τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα χωρίς αυτός να έχει πιστοποιητικό κι αν όχι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει το δικαίωμα να εφεσιβάλει την απόφαση στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία και θα αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα.

Με απόφασή της η Επιτροπή Εφέσεων θυμίζουμε πως διατήρησε την βολιωτικη ομάδα στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς.

Ακόμη τη στιγμή που όλοι οι παίκτες της χρυσής ομάδας του Βόλου έφυγαν η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ στην απόφαση που πήρε για τις επαγγελματικές ομάδες που υποβιβάστηκαν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και τους ποδοσφαιριστές αυτών, δεν αναφέρεται ονομαστικά ποιες ΠΑΕ υποβιβάζονται.

Εκτός από το διοικητικό εφετείο στις 20/10 και την απόφαση του ΔΣ της Λίγκας στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν το σκεπτικό της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, προκειμένου στη συνέχεια να προσφύγουν στο CAS.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός θα προσφύγει στη ΦΙΦΑ, έχοντας ήδη έτοιμο φάκελο με δεκάδες στοιχεία (δηλώσεις πολιτικών, άρθρα εφημερίδων και ρεπορτάζ) που αποδεικνύουν την παρέμβαση της Πολιτείας στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου. Θυμίζουμε πως ήδη η ΟΥΕΦΑ έχει ενημερωθεί για το θέμα από τη νομική υπηρεσία του Ολυμπιακού, η οποία στις 5 Οκτωβρίου κατέθεσε φάκελο στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και περιμένει πλέον από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν του θέματος.

Πάντως το να μην αγωνιστεί φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου σε κανένα πρωτάθλημα είναι κάτι που μπορεί να μείνει ως το τέλος εκτός και αν η ΠΑΕ δικαιωθεί στον δικαστικό αγώνα που κάνει σε πολλά μέτωπα και έχοντας και κρυφά χαρτιά… ελπίζοντας!

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου