ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός… είναι Σούπερ Λίγκα!

ο-ολυμπιακός-είναι-σούπερ-λίγκα-421047

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ
 
«Ο Ολυμπιακός Βόλου ανήκει στη Super League» υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση με ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ, τονίζοντας πως έτσι «έχει αποφασιστεί από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ».
«Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα συμβιβαστεί ποτέ και δεν θα αποδεχτεί το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος που εχθροί και «φίλοι» επιδιώκουν με κάθε τρόπο να μας επιβάλλουν», τονίζει μεταξύ άλλων.
Η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
Παναγιώτη Μποτσιβάλη και καταλήγει με ρήση Γερμανού φιλοσόφου έχει ως εξής: Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση πως η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου ανήκει στη Super League, όπως έχει αποφασιστεί από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ (αρ. 179/11), η οποία αποτελεί την ανώτατη αθλητική αρχή της Ελλάδας.
Επίσης η ΠΑΕ ενημερώνει τους πάντες πως θα συνεχίσει να διεκδικεί το δίκιο της, μέσω UEFA, FIFA, CAS και όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο και δεν θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες μέχρι την τελική δικαίωσή της, όσος χρόνος και όσες θυσίες κι αν απαιτηθούν. Αυτό αποτελεί ύψιστη ηθική ευθύνη απέναντι στη μακρόχρονη ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς και ύψιστη ηθική υποχρέωση απέναντι στους υπερήφανους φιλάθλους μας.
Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα συμβιβαστεί ποτέ και δεν θα αποδεχτεί το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος που εχθροί και «φίλοι» επιδιώκουν με κάθε τρόπο να μας επιβάλλουν.
Γιατί…
«Πολλοί επικρίνουν την περηφάνια. Αυτοί, ασφαλώς, δεν έχουν τίποτε μέσα τους για να είναι περήφανοι». Α. Σοπενάουερ.
 
Σήμερα η Εφέσεων
Σήμερα αναμένεται να δοθεί συνέχεια με απόφαση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, όπου την περασμένη Τετάρτη ήταν να συζητηθεί η προσφυγή του Ολυμπιακού Βόλου κατά της απόφασης της Σούπερ Λίγκα να μην ορίζει τα παιχνίδια του και προχθές Τρίτη κατατέθηκε και βολιώτικο υπόμνημα
Η βολιώτικη ομάδα ζητάει να ισχύσει η απόφαση που η ίδια Επιτροπή Εφέσεων πήρε τον περασμένο μήνα, να παραμείνει δηλαδή ο Ολυμπιακός Βόλου στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς…
Ένα πρόβλημα που υπάρχει σε σχέση με την προηγούμενη απόφαση της Εφέσεων είναι το ότι η Επιτροπή ίσως σήμερα λάβει υπόψη το γεγονός ότι η βολιώτικη ΠΑΕ δεν έχει λάβει από την ΕΕΑ πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.
Όμως το νομικό επιτελείο εμμένει στη θέση ότι η ομάδα αδειοδοτήθηκε πιο πριν από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ βάζει σε δίλημμα την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ που αποφάσισε να παραμείνει ο Ολυμπιακός Βόλου στη Super League με -10 και τώρα θα κληθεί ίσως να ανατρέψει τη δική της απόφαση.
Αν ανατραπεί η απόφαση, η ΠΑΕ θα έχει ένα ακόμη όπλο. Την προσφυγή στη ΦΙΦΑ με τον ισχυρισμό πως μια αμετάκλητη απόφαση ανατρέπεται από την ΕΕΑ που δεν είναι αθλητική επιτροπή αλλά κρατική, ενώ θεωρείται σίγουρο πως   θα προσφύγει και στο CAS (Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο) προσκομίζοντας και στοιχεία με σκοπό να αποδείξει την παρέμβαση της Πολιτείας στο ποδόσφαιρο.
Η Σούπερ Λίγκα πάντως που θα κληθεί να πάρει απόφαση για το αν ο Ολυμπιακός θα παίξει   μετέθεσε το   κρίσιμο συμβούλιό της   με ένα από τα τέσσερα θέματα της ημερήσιας διάταξης να είναι η «Διαγραφή μελών και αντικατάσταση αυτών» για την άλλη εβδομάδα
εξαιτίας των πολλών υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαιοδοτικά όργανα της Football League και της ΕΠΟ.
Τότε θα κριθεί και το αν «ο συνεταιρισμός έχει διαγράψει τον Ολυμπιακό από μέλος του», αφού στο διοικητικό συμβούλιο της Super League ένα από τα τέσσερα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η «Διαγραφή μελών και αντικατάσταση αυτών».
 
Η UEFA το ψάχνει
Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που καταδεικνύουν ότι δεν τηρήθηκε το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου κατέθεσε χθες στην UEFA η βολιώτικη ΠΑΕ.
Διαμέσου του νομικού της εκπροσώπου στην Ελβετία, του κ. Μιχάλη Μιτζικού, κατατέθηκε στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία πλήρης και πολυσέλιδος φάκελος, όπου περιέχονται δηλώσεις, αποκόμματα εφημερίδων, μέσω των οποίων αποδεικνύεται ότι υπήρξε πολιτική παρέμβαση στην απόφαση για υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου.
Την υπόθεση, πλέον, θα επιληφθεί η αρμόδια επιτροπή της UEFA, αξιωματούχοι της οποίας διεμήνυσαν στους Βολιώτες, όταν συναντήθηκαν τη Δευτέρα στη Γενεύη, ότι δεν γνώριζαν πως η θεσσαλική ομάδα δεν αγωνίζεται στη Super League…
Η Επιτροπή Εφέσεων της ΟΥΕΦΑ την περασμένη Δευτέρα δεν υπεισήλθε στην ουσία της υπόθεσης, της έφεσης του Ολυμπιακού έως ότου αποφανθεί το CAS, όπου εκκρεμοδικεί η προσφυγή του Ολυμπιακού Βόλου.
Ο επικεφαλής του νομικού επιτελείου του Ολυμπιακού Θαν. Χαρμάνης δήλωσε μεταξύ άλλων:
"Καμία ενημέρωση δεν υπήρξε στην ΟΥΕΦΑ από την ΕΠΟ για την υπόθεσή μας. Ο γραμματέας της ΟΥΕΦΑ που μας δέχτηκε, όταν έμαθε πως ο Ολυμπιακός δεν παίζει σε καμία κατηγορία κατάλαβε πως τα υπουργεία αποφασίζουν που θα αγωνιστούμε και όχι η Ομοσπονδία.
Ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα δεν έχει πολλές ελπίδες για να ξαναβρεί το δίκιο του. Αλλά εκεί που οι νόμοι εφαρμόζονται έχουμε καλές πιθανότητες.
Τα μηνύματα τα πήραμε από την Γενεύη και τη Ζυρίχη. Εκεί πλέον θα ρίξουμε το βάρος μας. Τώρα αρχίζει το ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού.
Στον Ολυμπιακό Βόλου ελπίζουν σε θετικό αποτέλεσμα από την UEFA το οποίο μπορεί να επιφέρει αλλαγές και στις αποφάσεις της ΕΠΟ.
 
Στο Διοικητικό Εφετείο
Πέραν των άλλων κινήσεων σε αθλητικό επίπεδο εννοείται πως το ενδιαφέρον εστιάζεται και στην 20ή Οκτώβρη, οπότε και εκδικάζεται στο Διοικητικό Εφετείο η αίτηση ακύρωσης που έχει υποβάλει η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου κατά της απόφασης της ΕΕΑ.
 
Προπόνηση
Πρωινή προπόνηση περιείχε το πρόγραμμα της Τετάρτης για τους εναπομείναντες παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου.
Οι έξι «ερυθρόλευκοι», Άλβαρες, Μάρτιν, Κάσκιο, Μάνουελ Ρόκα, Τομάς και Σταυράκης  ανανέωσαν το ραντεβού τους για το πρωί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.
 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου