ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από αναβολή σε αναβολή

από-αναβολή-σε-αναβολή-421592

Από αναβολή σε αναβολή πηγαίνουν πολλές από τις υποθέσεις του Ολυμπιακού Βόλου, που ψάχνει το δίκιο του σε Ελλάδα και Ευρώπη…

Από την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ο Ολυμπιακός πήρε χθες παράταση δύο ημερών και μέχρι αύριο Τετάρτη (5/10) για να παρουσιάσει τα στοιχεία σχετικά με το αν τηρείται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, σήμερα υπάρχει η κατάθεση υπομνήματος στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ που θα συζητήσει την προσφυγή του Ολυμπιακού Βόλου κατά της απόφασης της Σούπερ Λίγκα να μην ορίζει τα παιχνίδια του, η Σούπερ Λίγκα μετέθεσε το αρχικά προγραμματισμένο για σήμερα κρίσιμο συμβούλιό της με ένα από τα τέσσερα θέματα της ημερήσιας διάταξης να είναι η «Διαγραφή μελών και αντικατάσταση αυτών» και τη βολιώτικη ομάδα να παραμένει ακόμη ομάδα Σούπερ Λίγκα… με το μέλλον της αβέβαιο αλλά και με πίστη να διεκδικήσει ως το τέλος και με κάθε μέσον αυτό που δικαιούται…

 

Η UEFA το ψάχνει
 
Η Επιτροπή Εφέσεων της ΟΥΕΦΑ μετά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία δεν υπεισήλθε στην ουσία της υπόθεσης, έως ότου αποφανθεί το CAS, όπου εκκρεμοδικεί η προσφυγή του Ολυμπιακού Βόλου.
Στη συνέχεια, χθες, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΟΥΕΦΑ απέστειλαν έγγραφο στο νομικό εκπρόσωπο του Ολυμπιακού Βόλου, κ. Μιχάλη Μητσικό, με το οποίο τον γνωστοποιούν ότι έχει επιληφθεί του θέματος και διενεργείται άμεσα έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όσον αφορά στην τήρηση του αυτοδιοίκητου στην περίπτωση του Ολυμπιακό Βόλου.
Για τον λόγο αυτό του ζητούν την κατεπείγουσα κατάθεση όλων των αποδεικτικών στοιχείων το αργότερο μέχρι τις 5 Οκτωβρίου.
Στον Ολυμπιακό Βόλου ελπίζουν σε θετικό αποτέλεσμα από την UEFA το οποίο μπορεί να επιφέρει αλλαγές και στις αποφάσεις της ΕΠΟ.
 
 
Σήμερα η Εφέσεων
Σήμερα αναμένεται να δοθεί συνέχεια στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, όπου την περασμένη Τετάρτη ήταν να συζητηθεί η προσφυγή του Ολυμπιακού Βόλου κατά της απόφασης της Σούπερ Λίγκα να μην ορίζει τα παιχνίδια του.
Η Επιτροπή Εφέσεων έδωσε ως γνωστόν τελικά προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων μέχρι σήμερα…
Στη συζήτηση στην Εφέσεων, που ίσως έχει νέα αναβολή περιμένοντας την ΟΥΕΦΑ, την περασμένη εβδομαδιαία ο νομικός εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκα Γιάννης Οικονομάκης ανέφερε λανθασμένα ότι «ο συνεταιρισμός έχει διαγράψει τον Ολυμπιακό από μέλος του», ενώ θέλησε να εξηγήσει και τους λόγους για τους οποίους οι αποφάσεις της ΕΕΑ είναι απολύτως δεσμευτικές για τον συνεταιρισμό. “Σύμφωνα με το καταστατικό μας, για να είσαι μέλος του συνεταιρισμού πρέπει να έχεις πιστοποιητικό από την ΕΕΑ. Δεν υπάρχει κανένας κανονισμός της ΕΠΟ ή κάποιο καταστατικό που να μην αναγνωρίζει τις αποφάσεις της ΕΕΑ. Αντιθέτως, η ΕΠΟ ενέκρινε το καταστατικό μας και φυσικά το άρθρο που αναφέρεται στην ΕΕΑ.» ανέφερε.
 
Μετατέθηκε το Δ.Σ.
 
Εξαιτίας των πολλών υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαιοδοτικά όργανα της Football League και της ΕΠΟ, η Σούπερ Λίγκα με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι η προγραμματισμένη για σήμερα  συνεδρίαση των μελών του συνεταιρισμού μετατίθεται για την άλλη Τρίτη.
Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής έχει ως εξής:
«Ανακοινώνεται ότι λόγω πολυάριθμων εκκρεμών υποθέσεων ενώπιον των Δικαιοδοτικών Επιτροπών της Football League και της Ε.Π.Ο., η Super League δεν δύναται να λάβει οποιαδήποτε απόφαση αναφορικά με εγγραφή νέων Μελών στον Συνεταιρισμό.
Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. της Super League που είχε ορισθεί για την Τρίτη 04.10.2011 μετατίθεται για την Τρίτη 11.10.2011 (ώρα έναρξης 16:00)».
Τότε θα κριθεί και το αν «ο συνεταιρισμός έχει διαγράψει τον Ολυμπιακό από μέλος του», αφού στο διοικητικό συμβούλιο της Super League ένα από τα τέσσερα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η «Διαγραφή μελών και αντικατάσταση αυτών».
 
 
 
Στο Διοικητικό Εφετείο
Πέραν των άλλων κινήσεων σε αθλητικό επίπεδο εννοείται πως το ενδιαφέρον εστιάζεται και στην 20ή Οκτώβρη, οπότε και εκδικάζεται στο Διοικητικό Εφετείο η αίτηση ακύρωσης που έχει υποβάλει η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου κατά της απόφασης της ΕΕΑ.
Επίσης, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου προτίθενται να αποστείλουν ερώτημα προς την ΕΠΟ για το «αν έχει εκχωρηθεί μέρος του αυτοδιοίκητου», θεωρώντας πως όποια και να είναι η απάντηση της Ομοσπονδίας, θα είναι σημαντική για να τη χρησιμοποιήσουν στον δικαστικό τους αγώνα ή στην προσφυγή τους στη FIFA.
 
 
 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου