ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με συγκρατημένη αισιοδοξία

με-συγκρατημένη-αισιοδοξία-422959

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και με την αγωνία να χτυπάει κόκκινο ξεκίνησε η εβδομάδα για τον Ολυμπιακό Βόλου, ελπίζοντας πως αυτή είναι η τελευταία χωρίς λύση στην καλοκαιρινή ταλαιπωρία της…

Αυτό που αναμένει πλέον ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του, που χθες βράδυ διαδήλωσε δυναμικά και ειρηνικά στους δρόμους του Βόλου, είναι να εξετασθεί την Πέμπτη και να κριθεί θετικά από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ο νέος φάκελος που κατατέθηκε χθες

και να υπάρξει η χορήγηση πιστοποιητικού για τη συμμετοχή της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα…

Χθες μαζί με τον νομικό Θ. Χαρμάνη βρέθηκε στην Αθήνα ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Παναγιώτης Μποτσιβάλης για την κατάθεση του φακέλου αλλά και για επαφές με την πολιτική και αθλητική ηγεσία.

Το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ σε συνεργασία με τη διοίκηση έχει κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις, έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να ρυθμίσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες, προκειμένου να «αντιμετωπίσει» με επιτυχία την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Θυμίζουμε ότι τα αποκαλούμενα από την ΕΕΑ παρένθετα πρόσωπα δεν είναι πια στη διοίκηση και στο μετοχικό σχήμα της ΠΑΕ καθώς επήλθε οριστική συμφωνία για τη μεταβίβαση του πακέτου μετοχών του κ. Βασιλείου Κεσογλίδη (Βασίλη Καρρά), ποσοστού περίπου 48% επί του εταιρικού κεφαλαίου, στον διορισθέντα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη, ο οποίος κατέχει πλέον ποσοστό περίπου 60% επί του εταιρικού κεφαλαίου.

Ακόμη νωρίτερα συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ το οποίο προέκυψε σήμερα, μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου.

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ανέλαβε ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης, Επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Valis», Αντιπρόεδρος ο Θεόφιλος Βασιλειάδης, Πολιτικός Μηχανικός, Εργολήπτης ΕΔΕ πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ και μέλη οι Κυριάκος Μήτρου, Ιατρός Πνευμονολόγος, πρώην Δήμαρχος Βόλου, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Αρχιτέκτων-Μηχανικός, πρώην Υπουργός, πρώην Δήμαρχος Βόλου, Ηλίας Λέτσιος, Γεωπόνος, Σπύρος Διαμαντάρας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Παλαίμαχος του Ολυμπιακού Βόλου και Θάνος Θεοδώρου, Επιχειρηματίας.

Η ΕΕΑ που πρόκειται να συνεδριάσει στην καθοριστική ημερομηνία (15/9) για το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου έχει σύμφωνα με ολες τις ενδείξεις αποφασίσει για την επανεξέταση…

αλλά όχι και για το τι απόφαση και με ποια κριτήρια…θα την εκδώσει.

Πάντως ως τώρα αρκετές δικαστικές αποφάσεις είναι υπέρ του Βόλου, αφού μέσα στην εβδομάδα που πέρασε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκρινε πως το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο δεν μπορεί να λειτουργήσει ως τρίτος βαθμός δικαιοσύνης. Η απόφαση αυτή της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ δημιουργεί δεδικασμένο και στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου. Κι αυτό, καθώς όποια ομάδα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο καταθέτοντας έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων, η οποία διατήρησε τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα στη Σούπερ Λιγκ με -10 και -8 βαθμούς αντίστοιχα, δεν πρόκειται να δικαιωθεί.

Άρα, για να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός Βόλου στη Σούπερ Λιγκ θα πρέπει να ξεπεράσει το πρόβλημα που έχει να κάνει με τη χορήγηση πιστοποιητικού από την ΕΕΑ…

Σε διαφορετική περίπτωση η μόνη ελπίδα του Ολυμπιακού θα είναι να μη δεχθούν μια τυχόν αρνητική απόφαση της ΕΕΑ η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου