ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εχει κέρδος… αλλά περιμένει

εχει-κέρδος-αλλά-περιμένει-423188

Αλλο ένα κέρδος από μια δικαστική μάχη είχε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου και το νομικό του επιτελείο… αλλά είναι αναγκασμένος να περιμένει κι άλλο για την οριστική δικαίωση που θα σημάνει τη συμμετοχή του στη Σούπερ Λίγκα…

Χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου (αλλά και η ΠΑΕ Καβάλα) εξασφάλισαν επ’ αόριστον αναβολή από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και το νέο που βγήκε ήταν πως δεν μπορεί να προκύψει απόφαση πριν επανεξεταστούν οι φάκελοι των δύο συλλόγων από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κάτι που τελικά αναμένεται να συμβεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Θανάσης Χαρμάνης αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας, με συνέπεια να ζητήσει αναβολή. Το δικαστήριο αποφάσισε τελικά να αναβάλει επ’ αόριστον την εκδίκαση της αιτήσεως αναστολής.

Σύμφωνα με την τελευταία εξέλιξη ο Ολυμπιακός Βόλου θα περιμένει από την ΕΕΑ να εξετάσει το νέο φάκελό του.

Σε διαφορετική περίπτωση θα ισχύει η προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου που απαγόρευσε την αντικατάσταση των Θεσσαλών από οποιαδήποτε ομάδα και έτσι το πρωτάθλημα της Super League θα συνεχίσει να διεξάγεται με λιγότερες ομάδες…

Εφόσον επανεξεταστεί, πάντως, ο φάκελος και δοθεί επιτέλους η αδειοδότηση οι Βολιώτες είναι διατεθειμένοι να αποσύρουν την προσφυγή τους από το Διοικητικό Εφετείο.

Πάντως σήμερα ίσως κατατεθεί από την Επιτροπή η ανάκληση προσωρινής διαταγής, ενώ το ότι δεν μπορεί να προκύψει απόφαση πριν επανεξεταστούν οι φάκελοι των δύο ΠΑΕ από την ΕΕΑ είναι η πρώτη φορά που βγαίνει σαν σενάριο επίσημα προς τα έξω.

Όσον αφορά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, δεν αποκλείεται αντί για την Τρίτη 13/9 που είχε οριστεί αρχικά η συνεδρίασή της αυτή να γίνει Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, ενώ έχει καταθέσει αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής του Διοικητικού Εφετείου, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να εξετάσει τους φακέλους των δύο ΠΑΕ μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Συνέντευξη Μποτσιβάλη

Ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης που είναι από χθες το απόλυτο αφεντικό στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, καθώς απέκτησε το πακέτο μετοχών και του Βασίλη Καρρά και πλέον έχει 60%, θα δώσει σήμερα συνέντευξη Τύπου.

Η συνέντευξη του προέδρου και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Παναγιώτη Μποτσιβάλη θα μιλήσει και για την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών στη συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά Βόλου.

Συνέλευση των Austrian Βoys

Σήμερα Παρασκευή 21:00 στα γραφεία των Austrian Boys θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική συνέλευση του νέου Δ.Σ. Καλούνται τα μέλη να δώσουν το παρών ώστε να ξεκινήσει η ετήσια ανανέωση μητρώου μελών.

Υποβιβασμός με… αναστολή

Το χρονικό ενός… προαποφασισμένου υποβιβασμού ολοκληρώθηκε, με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ να ανακοινώνει την απόφασή της να στείλει τον Ηρακλή στη Football League 2, εξαιτίας της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια.

Ωστόσο η Ομοσπονδία δίνει τη δυνατότητα στον «Γηραιό» να τη… γλιτώσει, σε περίπτωση που ως σήμερα στις 11 π.μ. (μια ώρα, δηλαδή, πριν από την εκδίκαση της αίτησης για έκδοση προσωρινής διαταγής) παραιτηθεί από την προσφυγή του στο εφετείο.

Από εκεί και πέρα, όμως, ενέργεια του Ηρακλή να προχωρήσει σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για να μπλοκάρει τη συμμετοχή του Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα της Superleague και να ζητήσει προσωρινή διαταγή μη διεξαγωγής του κυριακάτικου παιχνιδιού των Αρκάδων στην Κέρκυρα, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τον… τραγέλαφο που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε πρώτη φάση, λοιπόν, ενεργοποιήθηκε η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ και ο Ηρακλής υποβιβάστηκε στην αμέσως επόμενη κατηγορία, δηλαδή στη Football League 2.

Υπάρχει, βέβαια, και το αίτημα του Ηρακλή για έκδοση προσωρινής διαταγής μη διεξαγωγής του παιχνιδιού του Αστέρα Τρίπολης στην Κέρκυρα, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί σήμερα Παρασκευή.

Και εδώ είναι που αρχίζουν τα… ευτράπελα, επιτείνοντας το «μπάχαλο» που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε περίπτωση, δηλαδή, που ο «Γηραιός» πάρει την προσωρινή διαταγή, η αναμέτρηση της Κέρκυρας δεν μπορεί να γίνει, έστω και αν οι Θεσσαλονικείς έχουν υποβιβαστεί στη Football League 2.

Η λογική, άλλωστε, λέει ότι κάτι ανάλογο θα πρέπει να ισχύει και έως ότου εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία αφορούν στο «μπλοκάρισμα» της συμμετοχής του Αστέρα στο πρωτάθλημα της Superleague.

Και, φυσικά, το ερώτημα που προκύπτει έχει να κάνει με το αν η Ομοσπονδία εφαρμόσει την προσωρινή διαταγή των πολιτικών δικαστηρίων και αναβάλει το παιχνίδι της Κέρκυρας ή, επικαλούμενη το αυτοδιοίκητο, θα προχωρήσει κανονικά στη διεξαγωγή του, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα. Δηλαδή, άντε και το δικαστήριο αποφασίζει υπέρ του Ηρακλή, η ΕΠΟ πώς θα εφαρμόσει την απόφαση, από τη στιγμή που δεν αναγνωρίζει το δικαίωμά του να προσφύγει σε αυτό;

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου