ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκτός Ευρώπης ο Ολυμπιακός Βόλου

εκτός-ευρώπης-ο-ολυμπιακός-βόλου-425599

Εκτός Ευρώπης παρέμεινε ο Ολυμπιακός Βόλου μετά και την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της UEFA την περασμένη Δευτέρα να απορρίψει την έφεση των ερυθρόλευκων. Στη συνέχεια η βολιώτικη ομάδα προσέφυγε στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) καταθέτοντας αίτηση αναστολής του αγώνα Ντιφερτάνζ – Παρί την ερχόμενη Πέμπτη, ωστόσο με τη σειρά της απορρίφθηκε χθες αργά το βράδυ.

Οι ερυθρόλευκοι προσέφυγαν στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Ελβετίας έχοντας στα χέρια τους την απόφαση της UEFA που προέκυψε την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο ο αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος εφέσεων Γκιουνάρ Βέρνερ πήρε την απόφαση για την απόρριψη της αίτησης αναστολής του αγώνα Ντιφερτάνζ – Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία θα διεξαχθεί κανονικά αύριο Πέμπτη στο γήπεδο του Λουξεμβούργου «Ζοσί Μπαρτέλ».

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου την περασμένη Δευτέρα ενημερώθηκε από την δευτεροβάθμια επιτροπή της UEFA ότι η έφεση κατά της απόφασης της πρωταβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της UEFA απορρίφθηκε.

Ακολούθως το βράδυ της Δευτέρας οι ερυθρόλευκοι προσέφυγαν στο CAS καταθέτοντας και το σκεπτικό της απόρριψης της UEFA που έλαβαν στα χέρια τους χθες το απόγευμα. Έτσι με την επισήμανση του κατεπείγοντος η απόφαση εκδικάστηκε χθες από το CAS με την απόρριψη του ερυθρόλευκου αιτήματος.

Πλέον τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η σύνθεση της τριμελής επιτροπής στο CAS η οποία θα αποφασίσει για τα θέματα του Ολυμπιακού Βόλου που έχουν να κάνουν με την αφαίρεση των 10 βαθμών από το ελληνικό πρωτάθλημα της Super League, ενώ υπενθυμίζεται πως για τους ερυθρόλευκους υπάρχει και τριετής αποκλεισμός για τα επόμενα πέντε χρόνια με ανασταλτικό χαρακτήρα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η τριμελής επιτροπή των δικαστών θα αποτελείται από τρία άτομα τα οποία θα προτείνουν ο Ολυμπιακός Βόλου, η UEFA και το CAS, ώστε στη συνέχεια να ψηφιστεί ο πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είχε κερδίσει δύο φορές με σκορ 3-0 την ομάδα της Ντιφερτάνζ, η οποία ωστόσο θα πάρει τη θέση της στη συνέχεια του Europa League και στη φάση των Play Off.

Όσον αφορά στην απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της UEFA, ο νομικός εκπρόσωπος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ Μιχάλης Μιτζίκος ανέφερε: «Νομικά αυτή η απόφαση δεν στηρίζεται πουθενά. Δεν υπάρχουν γεγονότα. Η δευτεροβάθμια επιτροπή της UEFA δεν έχει λάβει καν υπόψη της την απόφαση της δευτεροβάθμιας της ΕΠΟ. Και όταν υπάρχουν ορισμένοι υπουργοί, από την Ελλάδα, που πιέζουν εναντίον μίας ελληνικής ομάδας, προσβάλλεται, όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά και η ίδια η χώρα. Κανονικά θα έπρεπε μέχρι να τελειώσει το θέμα η UEFA να αφήσει την ομάδα να παίξει κι ανά πάσα στιγμή να την αποβάλλει. Η UEFA άγεται και φέρεται. Την Παρασκευή έστειλε στην ΕΠΟ σημείωμα με οδηγίες για το ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν». Ενώ με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας σχολίασε: «Είναι πασιφανές πως υπάρχει πολιτική πίεση εναντίον του Ολυμπιακού Βόλου, αφού ο ίδιος ο υπουργός αμφισβητεί τις αποφάσεις του αθλητικού δικαστηρίου. Αυτό είναι απαράδεκτο. Η δευτεροβάθμια της ΕΠΟ είναι δικαστές, δεν είναι τυχαίοι. Δεν σας λέω πως πήρε τηλέφωνο ο υπουργός την επιτροπή. Υπάρχει πίεση εκ των πραγμάτων. Πολεμάμε μέχρι τέλους και αν πέσουμε, θα πέσουμε με το κεφάλι ψηλά. Με κάθε ένδικο μέσο θα πολεμήσουμε να αποδείξουμε πως αυτή την στιγμή ο φάκελος της ομάδας δεν δικαιολογεί την τιμωρία μας αφού η πρωτοβάθμια απόφαση έχει εξαφανιστεί». Παράλληλα για την απόφαση να παίξει η Ντιφερντάντζ κόντρα στην Παρί σχολιάστηκε ως σκάνδαλο: «Η απόφαση να παίξει η Ντιφερντάνζ στην θέση του Ολυμπιακού είναι σκάνδαλο. Με την ίδια λογική ας βάζανε την Ραντ ή ακόμα και τον Άρη αν είχαν τα κότσια».

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου