ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Στόχος μου οι τελικοί»

στόχος-μου-οι-τελικοί-851206

Η μοναδική κολυμβήτρια που θα εκπροσωπήσει τον Βόλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων που θα γίνει στο Περού είναι η Σταυρούλα Καραντάκου. Η πρωταθλήτρια του ΟΕΑ/ΝΑΒ μετά την συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Ανδρών – Γυναικών που μετείχε περισσότερο για την εμπειρία, ετοιμάζει τις βαλίτσες της για να «πετάξει» αύριο για τη συμμετοχή της στην μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διοργάνωση της καριέρας της.

Η Βολιώτισσα αθλήτρια δούλεψε σκληρά όλο αυτό τον καιρό υπό τις οδηγίες του Βολιώτη προπονητή Γρηγόρη Μαντά και της Έλενας Ντεντέρτσοβα και όπως εξομολογείται δεν θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο μόνο για την εμπειρία, αφού θα είναι μόλις η πρώτη της φορά, αλλά για να ξεπεράσει τα ατομικά της ρεκόρ και να φλερτάρει με την διάκριση: «Στόχος μου είναι οι τελικοί και στα τρία αγωνίσματα που θα πάρω μέρος. Να είμαι δηλαδή στην κορυφαία οχτάδα. Οι χρόνοι μου μέχρι τώρα μου δίνουν ελπίδες. Αυτό που θέλω είναι να κινηθώ κοντά στις ατομικές μου επιδόσεις και φυσικά αν καταφέρω να σπάσω τα ρεκόρ μου και να κατεβάσω τους χρόνους μου. Σε τέτοιους μεγάλους αγώνες όλα είναι πιθανά. Βέβαια για μετάλλιο είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά ούτε και μπορείς να το προγραμματίσεις και να πεις ότι πάω για να ανέβω στο βάθρο. Ευελπιστώ να πετύχω τους στόχους μου. Αναμφίβολα και μόνο η συμμετοχή είναι μεγάλη εμπειρία και θα με κάνει να δω διαφορετικά το μέλλον μου στην κολύμβηση».

Αύριο το πρωί η ελληνική ομάδα αναχωρεί για το Περού με τη Σταυρούλα Καραντάκου να αποτελεί ένα από τα μέλη της αποστολής, που θα εκπροσωπήσει μάλιστα την χώρα μας σε τρία αγωνίσματα. Σε αυτά των 50 και 100 ελεύθερο και στα 50 πεταλούδα. Φέτος το καλοκαίρι δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Η 6η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά και τα μετάλλια στο Πανελλήνιο, δύο χρυσά και ένα ασημένιο, αποδεικνύουν ότι διανύει περίοδο φόρμας και ότι είναι έτοιμη για όλα: «Είναι η πρώτη φορά που μετέχω στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά ξέρω ότι βάσει των δυνατοτήτων μου χτυπάω τους τελικούς. Μετά όλα παίζονται. Όλα κρίνονται στην κούρσα και στις λεπτομέρειες», σχολιάζει η Σταυρούλα Καραντάκου, ενώ παράλληλα δεν ξεχνά να ευχαριστήσει και τους ανθρώπους που την έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα: «Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου που είναι δίπλα μου σε κάθε μου βήμα και φυσικά τους προπονητές μου, γιατί χωρίς αυτούς δεν είχα πετύχει τίποτα. Ελπίζω να γυρίσω στον Βόλο με μια καλή διάκριση».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου