ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνάντηση με Ερασιτεχνική

συνάντηση-με-ερασιτεχνική-426089

Μην μπορώντας να καταλάβουν εδώ και καιρό τις προθέσεις των μετόχων και με τις συνεχείς δηλώσεις, τις συνεντεύξεις, αλλά και τον αγώνα για δικαίωση από τη μια και την αδιαφορία ορισμένων από την άλλη να τους μπερδεύουν ακόμα περισσότερο, οι φίλαθλοι αποφάσισαν έστω και αργά να αναλάβουν δράση. Το μόνο που μπορούν να κάνουν βέβαια είναι να πιέσουν τις καταστάσεις για να υποκινηθούν εξελίξεις στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου, που συνεχίζει να βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Μέχρι τώρα υπήρχαν πολλές δικαιολογίες, αν ήθελε να βρει κάποιος για να καλύψει όλη αυτή την καθυστέρηση που υπήρξε. Πλέον δεν υπάρχει καμία και όποιος μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα αλλά συνεχίζει να αδιαφορεί και μένει άπραγος είναι συνένοχος στο «έγκλημα» εις βάρος αυτής της ιστορικής ομάδας. Ακόμα και οι φίλαθλοι είχαν αποφασίσει να περιμένουν κι ενώ πριν δύο μήνες έδειχναν δραστήριοι και έτοιμοι για όλα, ώστε να μην ζήσουν ένα καλοκαίρι ίδιο με τα προηγούμενα, ανέμεναν τις εξελίξεις. Τελικά αυτό το καλοκαίρι αποδείχθηκε το χειρότερο απ’ όλα για τη Νίκη.

Οι φίλαθλοι αποφάσισαν να επέμβουν. Το είχαν κάνει και πριν μια εβδομάδα περίπου με τη σκληρή ανακοίνωσή τους, ωστόσο είδαν ότι δεν υπήρξε αντίδραση ουσιαστική που να δείχνει εξελίξεις και αναγκάζονται να αναλάβουν πλέον δράση. Χθες οι οργανωμένοι του Blue Club Παναγιώτης Ντοκούζης πραγματοποίησαν συνέλευση στα γραφεία του συνδέσμου στο γήπεδο Παντελής Μαγουλάς και πήραν αποφάσεις για τη στάση τους στη συνέχεια.

Πάντως μόνο την μία από αυτές γνωστοποίησαν, αφού φαίνεται ότι όλα πλέον είναι αλυσίδα και ότι από την πρώτη κίνηση τους εξαρτώνται και οι υπόλοιπες και οι περαιτέρω ενέργειές τους. Αυτό που θα ζητήσουν λοιπόν σε πρώτη φάση είναι συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με τους ανθρώπους της Ερασιτεχνικής. Θεωρούν ότι από τη στιγμή που το μητρικό σωματείο μετέχει στην ΠΑΕ με το 10% των μετοχών που του αναλογούν, θα πρέπει να τους ενημερώσει για την κατάσταση κι αν έχει κάνει κινήσεις για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο.

Να θυμίσουμε ότι οι οργανωμένοι περίμεναν από την Ερασιτεχνική μια Γενική Συνέλευση που θα αφορούσε μόνο στο θέμα της ΠΑΕ. Οι άνθρωποι της Ερασιτεχνικής είχαν πει ότι θα πραγματοποιούσαν το αίτημα τους μετά τις εκλογές του συλλόγου και υπό το νέο διοικητικό καθεστώς, ωστόσο κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε. Έτσι οι φίλαθλοι επανέρχονται και ζητούν εκ νέου συνάντηση με τους διοικούντες το μητρικό σωματείο. Πιστεύουν ότι στην κατάσταση που έχει περιέλθει η ομάδα, μόνο η Ερασιτεχνική μπορεί να κινήσει τα νήματα για να βρεθεί λύση, ή να πιέσει τους μετόχους να παραδώσουν τις μετοχές ή να βάλουν επίσημα πωλητήριο στην ΠΑΕ.

Απ’ όλα τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς ότι η λύση ακόμα δεν έχει βρεθεί και αναζητείται. Τουλάχιστον αν είχε βρεθεί θα υπήρχε μια κοινή συνισταμένη και ένας αγώνας προς έναν σκοπό. Έχουμε φτάσει όμως στα μέσα Αυγούστου και για την κυανόλευκη ομάδα τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

Προβληματίζει έντονα

Οι δηλώσεις του Στράτου Γιδόπουλου σε αθηναϊκή αθλητική εφημερίδα που ουσιαστικά προαναγγέλλει ότι μόνο αν παίξει η ομάδα στην Football League θα παραμείνει στην ηγεσία της, εξόργισε ακόμα περισσότερο τους φιλάθλους και τους προβλημάτισε για την επόμενη μέρα. Μάλιστα ενέπλεξε όλο αυτό το σενάριο και με την πιθανή παρουσία του Γιώργου Δαλούκα στην κυανόλευκη ΠΑΕ.

Δεν κάνει σαφές όμως ο Στράτος Γιδόπουλος από την στιγμή που δεν τον αφορά η ομάδα και δηλώνει ότι σε περίπτωση που δεν ανέβει στην Β’ Εθνική δεν θα συνεχίσει, γιατί πριν λίγες ημέρες δήλωνε ότι παραδίδει τις μετοχές με την προϋπόθεση ότι θα αγωνιστεί του χρόνου στην Γ’ Εθνική… Και επίσης δεν ξεκαθαρίζει πώς θα παλέψει για την δικαίωσή της όταν τα δικαστήρια είναι το Σεπτέμβριο και η δήλωση της ομάδας για συμμετοχή στις εθνικές κατηγορίες και για την Football League 2 στην οποία ουσιαστικά ανήκει θα πρέπει να γίνει μαζί με την κατάθεση του φακέλου στην ΕΕΑ μέχρι τις 22 Αυγούστου… Φαίνεται ότι ο έμπειρος παράγοντας μέσα στην επόμενη εβδομάδα περιμένει να γίνει ΔΣ της ΕΠΟ από το οποίο θα διαφανούν οι προθέσεις της Πολιτείας σε σχέση με τα αιτήματα της ΠΑΕ.

Το θέμα πάντως είναι ότι την ώρα που οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας δίνουν φιλικά και προετοιμάζονται, η Νίκη ψάχνεται ακόμα και δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση. Έτσι και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής να αγωνιστεί, μάλλον οι φίλαθλοι θα είναι στο ίδιο έργο θεατές, με μια ομάδα που θα υστερεί στο ξεκίνημά της και στη συνέχεια θα τρέχει να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Η κατάσταση έχει μπερδέψει και τους ποδοσφαιριστές, που ενώ δείχνουν διάθεση να παραμείνουν, κανείς δεν τους πλησίασε και πιέζονται να πάρουν αποφάσεις. Το σίγουρο είναι ότι αν δεν υπάρξει καμία εξέλιξη μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αρκετοί θα είναι αυτοί που θα κουνήσουν και επίσημα μαντίλι.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου