ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βοσνία… με το μυαλό στο Ισραήλ

βοσνία-με-το-μυαλό-στο-ισραήλ-426443

Ως πρόβα τζενεράλε για το καθοριστικό παιχνίδι των προκριματικών του EURO 2012 κόντρα στο Ισραήλ, βλέπει το σημερινό φιλικό στο Σεράγεβο κόντρα στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος.

«Η Βοσνία είναι πολύ δυνατός αντίπαλος και την επιλέξαμε επειδή έχει σχεδόν ίδια αγωνιστικά χαρακτηριστικά και τρόπο παιχνιδιού με το Ισραήλ, το οποίο θα αντιμετωπίσουμε το Σεπτέμβριο σε ένα πολύ κρίσιμο ματς», τόνισε ο Πορτογάλος προπονητής, που δεν θέλει να βγάλει συμπεράσματα για τη Βοσνία, αντίπαλο της Ελλάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014.

«Αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι καν.Ούτε θα πάρω κάποια εικόνα εν όψει των προκριματικών του Μουντιάλ από αυτό το παιχνίδι. Ο στόχος μας είναι το Euro 2012 και τα παιχνίδια με Ισραήλ και Λετονία που ακολουθούν το Σεπτέμβριο», δήλωσε ο Σάντος, ο οποίος μίλησε στη συνέχεια για την αγωνιστική απραξία των διεθνών, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και τα νέα πρόσωπα: «Δεν είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε, αλλά στις προπονήσεις δοκιμάσαμε κάποια πράγματα τα οποία περιμένω να εφαρμόσουμε στον αγώνα. Η απραξία από επίσημα ματς είναι λογικό να επηρεάσει τους παίκτες, αλλά είναι κάτι φυσιολογικό και το γνωρίζαμε από πριν. Σχετικά με τα νέα πρόσωπα είχα πει από την πρώτη μέρα ότι όποιος παίκτης παίζει καλά με την ομάδα του, θα έχει το δικαίωμα να καλείται στην εθνική.

Και αυτό το έχω κάνει πράξη. Τα τρία νέα παιδιά (σ.σ. Τάτος, Ζαραδούκας και Πέτσος) ενσωματώθηκαν πολύ καλά και οι παλαιότεροι τούς βοήθησαν να μπουν στο κλίμα».

Για τα τρία νέα πρόσωπα της Εθνικής (Τάτο, Ζαραδούκα και Πέτσο), ο Φερνάντο Σάντος είπε: «Είχα πει από την πρώτη μέρα ότι όποιος παίκτης παίζει καλά με την ομάδα του, θα έχει το δικαίωμα να καλείται στην Εθνική. Και αυτό το έχω κάνει πράξη. Τα τρία νέα παιδιά ενσωματώθηκαν πολύ καλά και οι παλαιότεροι τούς βοήθησαν να μπουν στο κλίμα».

Όσο για την απουσία κάποιων παικτών που καλούνταν στην Εθνική από τις τωρινές κλήσεις, είπε: «Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ότι δεν κλήθηκαν αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει ότι δεν τους υπολογίζω. Υπολογίζω όλους τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Όποιος παίζει καλά, θα καλείται».

Η Εθνική ομάδα προπονήθηκε χθες στο γήπεδο που θα γίνει σήμερα (22:00) ο αγώνας. Στην τελευταία προπόνηση ο Φερνάντο Σάντος δοκίμασε ένα σχήμα 4-3-3 με τους Τζόρβα, Τοροσίδη, Σπυρόπουλο, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Πλιάτσικα, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Νίνη, Φετφατζίδη και Σαμαρά.

Μεγάλη διάθεση να προσφέρουν, αλλά και καλά στοιχεία έδειξαν οι «νέοι», Ανδρέας Τάτος, Γιάννης Ζαραδούκας και Θανάσης Πέτσος, οι οποίοι αγωνίστηκαν με τους αναπληρωματικούς, όπου εκεί ήταν οι: Καφές, Λυμπερόπουλος, Μανιάτης, Φωτάκης, Κονέ, Μάκος και Παπασταθόπουλος.

 

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου