ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Και η Ευρώπη για τη δικαίωση !

και-η-ευρώπη-για-τη-δικαίωση-426817

Και με την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη δικαίωσή του ο Ολυμπιακός Βόλου που προ ημερών γνωστοποίησε πως όχι μόνο δεν σταματάει τον αγώνα για δικαίωση, αλλά συνεχώς κάνει κινήσεις για να αποδείξει ότι είναι αθώος.

Κι ενώ είχε γίνει γνωστό ότι η ομάδα της Μαγνησίας απέστειλε στην FIFA και στην UEFA φάκελο με όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητά της είχε κάνει λόγο για στοχοποίηση και πολιτικές παρεμβάσεις.«Αν κάποιοι νομίζουν ότι η Ελλάδα έχει γίνει ξαφνικά Μπανανία είναι γελασμένοι» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων» του Βόλου.

Χθες πάντως υπήρξε νέα ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι έλαβε επιστολή από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία, στην οποία αναφέρεται ότι ο επιθεωρητής της Πειθαρχικής Επιτροπής της θα αναλάβει να διερευνήσει το θέμα του, εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Στο ίδιο κείμενο τονίζεται ότι η κίνηση αυτή προήλθε από καταγγελία της θεσσαλικής ομάδας προς τις ΕΠΟ, UEFA και FIFA.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ύστερα από τις καταγγελίες της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και την ενημέρωση σε UEFA, FIFA και ΕΠΟ σχετικά με την κατάπτυστη απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας όπου καταργήθηκε η κατά συνείδηση δικαστική κρίση, τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και το τεκμήριο της αθωότητας διότι δεν ελήφθησαν υπόψη πραγματικά γεγονότα και περιστατικά, δεν κλήθηκαν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές για μάρτυρες, η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στα πολιτικά ποινικά δικαστήρια καθώς και όπως προκύπτει κατευθύνθηκε από εξωγενείς πολιτικές παρεμβάσεις, ο επιθεωρητής της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΟΥΕΦΑ θα διερευνήσει το όλο θέμα ύστερα από επιστολή που εστάλη από την ΟΥΕΦΑ στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου».

Ο Ολυμπιακός μπήκε προχθές στην κληρωτίδα του Γιουρόπα Λιγκ όπου και κληρώθηκε με την Παρί Σεν Ζερμέν ενώ παράλληλα στην κλήρωση της Σούπερ Λίγκα, είχε και εκεί εκπρόσωπο και κληρώθηκε ως ομάδα Α΄ περιμένοντας την απόφαση κι ενώ ήδη κατατέθηκαν τα συμπληρωματικά υπομνήματα

Πληροφορίες αναφέρουν πως προέκυψαν ζητήματα νομικής φύσεως και για το λόγο αυτό οι δύο ΠΑΕ ενημερώθηκαν από την ΕΠΟ πως θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Αισιοδοξία

Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο νομικός του Ολυμπιακού Βόλου κος Χαρμάνης.

Διαβάστε τι δήλωσε στον SportFm .«Η καθυστέρηση λήψη της απόφασης είναι μια θετική εξέλιξη και μας δίνει μια νότα αισιοδοξίας. Ένας δικαστής δεν μπορεί να λάβει υπόψιν του φήμες.

Όταν αργεί μια απόφαση σημαίνει πως οι δικαστές θέλουν να μελετήσουν καλά την υπόθεση.

Προφανώς θα ερευνήσουν τις ενστάσεις μας και το όλο σκηνικό δείχνει μια σπουδή που νομίζω πως ευνοεί τον Ολυμπιακό. Ας εξαντληθεί η ατυχία του Ολυμπιακού Βόλου στην κλήρωση του Europa League.»

«Μήνυμα στα κέντρα αποφάσεων»

Για την προσπάθεια που κάνουν όλοι οι Βουλευτές της Μαγνησίας για τη δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου μίλησε ο Δήμαρχος Βόλου, Παναγιώτης Σκοτινιώτης.

Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «μάχη» που δίνει ο Βόλος, ώστε να μη δεχθεί ακόμη ένα άδικο πλήγμα, αλλά και τα μηνύματα που έχουν σταλεί στα ισχυρά κέντρα αποφάσεων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτη Σκοτινιώτη:

«Όλο αυτό τον καιρό, ο Δήμος Βόλου, οι βουλευτές του Νομού και το σύνολο των τοπικών φορέων δίνουμε μια μάχη, συντεταγμένα, με ήθος και αποφασιστικότητα και διαχωρίζοντας πλήρως την ομάδα από τα φυσικά πρόσωπα, προκειμένου να μην εξελιχθεί, για μια ακόμη φορά, σε παρωδία η υπόθεση της αναγκαίας κάθαρσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με θύμα τον Ολυμπιακό Βόλου.

Μια μάχη για να μη δεχθεί ο Βόλος ένα ακόμη άδικο πλήγμα. Για να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα σε όλα τα ισχυρά κέντρα αποφάσεων. Σε όλους όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να «μικρύνουν» το Βόλο.

Τα μηνύματα έχουν σταλεί και είναι ηχηρά. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όσοι έβλεπαν την εκδίκαση της υπόθεσης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ως μια τυπική διαδικασία με προειλημμένη την απόφαση, τελικά θα διαψευστούν.

Το βέβαιο είναι ότι εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τις επόμενες κρίσιμες μέρες, με το ίδιο πνεύμα ενότητας και αγωνιστικότητας που κατακτήθηκε στην πόλη».

Οι Γάλλοι περιμένουν

Η Παρί Σαν Ζερμέν βρέθηκε στον δρόμο του Ολυμπιακού Βόλου και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ενδιαφέρθηκε άμεσα για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εκπρόσωπος της UEFA, μιλώντας στο AFP ανέφερε: «Δεν έχει ακόμα παρθεί καμία απόφαση. Αναμένουμε την ετυμηγορία της επιτροπής εφέσεων (της ΕΠΟ) για να πάρουμε τα μέτρα μας».

Το διεθνές πρακτορείο θεωρεί πως είναι πιθανό να μην γίνουν ποτέ οι αναμετρήσεις των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και στο σχετικό του τηλεγράφημα αναφέρει: «Η ομάδα του Βόλου πήρε την 5η θέση στο τελευταίο πρωτάθλημα, όμως στις 28 Ιουλίου υποβιβάστηκε στη Β΄ κατηγορία, λόγω της εμπλοκής του προέδρου της, Αχιλλέα Μπέου, στο σκάνδαλο στημένων αγώνων, το οποίο συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο τους τελευταίους μήνες. Τόσο ο Ολυμπιακός Βόλου όσο και ο Μπέος, που τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό και είναι προφυλακισμένος, έχουν εφεσιβάλει την απόφαση. Η επιτροπή εφέσεων γνωστοποίησε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μελετήσει την υπόθεση και διευκρίνισε ότι η απόφαση ενδεχομένως θα εκδοθεί την Πέμπτη».

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου