ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέα παράταση ..νέες ελπίδες

νέα-παράταση-νέες-ελπίδες-427005

Νέα παράταση, νέες ελπίδες αλλά με την ίδια αγωνία και καθυστέρηση άλλων πέντε ημερών (!) θα εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την τύχη του Ολυμπιακού Βόλου καθώς και της Καβάλας.

Ο Ολυμπιακός μπήκε χθες στην κληρωτίδα του Γιουρόπα Λιγκ όπου και κληρώθηκε με την Παρι Σεν Ζερμέν ενώ παράλληλα στην κλήρωση της Σούπερ Λίγκα, είχε και εκεί εκπρόσωπο και κληρώθηκε ως ομάδα Α΄ περιμένοντας την απόφαση κι ενώ ήδη κατατέθηκαν τα συμπληρωματικά υπομνήματα

Πληροφορίες αναφέρουν πως προέκυψαν ζητήματα νομικής φύσεως και για το λόγο αυτό οι δύο ΠΑΕ ενημερώθηκαν από την ΕΠΟ πως θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Η καθυστέρηση αυτή ερμηνεύεται από κάποιους ως πιθανός προάγγελος κάποιας αλλαγής στην αρχική απόφαση. Αν όχι αναίρεσης της απόφασης υποβιβασμού των δύο συλλόγων, τότε σε τροποποίηση των προστίμων που έχουν επιβληθεί. Αναπόφευκτα πάντως η συγκεκριμένη απόφαση προκαλεί ελπίδες καθώς όλα τα στοιχεία… την Τέταρτη ήταν υπέρ του Βόλου, ενώ πληροφορίες τώρα κάνουν λόγω και για αλλαγή της ποινής με αφαίρεση βαθμών …

Χθες στην κλήρωση της Σουπερ Λιγκα υπήρξε μια κατάσταση πρωτόγνωρη ακόμη και για το ελληνικό ποδόσφαιρο αφού αρκετές ομάδες διεκδικούσαν τις δυο θέσεις.

Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα κατέθεσαν έφεση στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ ενώ εμφανίζονται διατεθειμένοι να φτάσουν μέχρι το CAS.

Από εκεί και πέρα άμεσα ενδιαφερόμενοι είναι η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός που περιμένουν να εφαρμοστεί η απόφαση για τις ομάδες που εμπλέκονται στο «Koriopolis» και σύμφωνα με την οποία υποβιβάζονται «διά της καταλήψεως της τελευταίας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα της περιόδου 2010-11» ώστε να τις αντικαταστήσουν.

Επίσης, σε άνοδο φιλοδοξούν Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας, αφού όπως υποστηρίζουν στην Football League επικαλούμενοι τον ΚΑΠ, όταν ομάδες υποβιβάζονται, τις θέσεις παίρνουν ομάδες μιας κατηγορίας πιο κάτω, στην προκειμένη περίπτωση της δεύτερης. Μάλιστα στην επικύρωση της βαθμολογίας, αμφότερες ανέβηκαν στη Σούπερ Λίγκα.

Όσο για τον Ηρακλή, είναι αλήθεια πως πάει να πετύχει το ακατόρθωτο. Ως γνωστόν ο «Γηραιός» έχει υποβιβαστεί για την υπόθεση της αδειοδότησης και της πλαστής ενημερότητας, χωρίς να έχει τελεσιδικήσει καμία από τις δύο. Για την πρώτη προβλέπεται επανεξέταση του φακέλου μιας και η σύνθεση της επιτροπής κρίθηκε παράνομη, ενώ για την δεύτερη έχει καταφύγει στο διεθνές αθλητικό δικαστήριο περιμένοντας να δικαιωθεί.

 

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου