ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με Ευρωπαϊκό αέρα και άνεση

με-ευρωπαϊκό-αέρα-και-άνεση-427255

Με Ευρωπαϊκό αέρα και άνεση ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται από χθες στην φάση των πλέι οφ του Europa League και περιμένει να μάθει την επόμενη «στάση» του στο διεθνές ταξίδι που έχει ξεκινήσει φέτος το καλοκαίρι. Το εμπόδιο της Ντίφερνταντζ αποδείχτηκε για δεύτερη φορά πολύ εύκολο να ξεπεραστεί. Οι παίκτες του Χαβιέ Γκράθια την φιλοδώρησαν με άλλα τρία γκολ χθες στο Πανθεσσαλικό για τον 3ο Προκριματικό Γύρο της διοργάνωσης. Το τελικό 3-0 δείχνει πώς όλα αυτά έγιναν με τις μηχανές των γηπεδούχων στο ρελαντί, μπροστά στον κόσμο του που πανηγύριζε μεν, αλά δεν ξέχασε ότι έπρεπε για άλλη μια φορά να στείλει τα μηνύματα του.

Με αλλαγές και διάθεση

Η Ντίφερνταντζ παρουσιάστηκε όπως ήταν αναμενόμενο κατώτερη των περιστάσεων για μία Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε διάθεση από το πρώτο λεπτό, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο, κινδύνεψε μόνο σε δύο περιπτώσεις, ενώ η υπεροχή του ήρθε να σφραγιστεί με το γκολ του Μαρτίν στο 30’ που τον έβαλε μπροστά στο σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι αναπτύσσονταν περισσότερο με ψηλές σέντρες και γιόμες που ήταν βούτυρο στο ψωμί για τον Ρόκα, ο οποίος πήρε θέση βασικού στην ενδεκάδα αντί του Γιακούποβιτς. Η άμυνα με τους Ντολεζάι και Σανκαρέ στο κεντρικό δίδυμο και τους Ζαραδούκα και Σέλεζι αριστερά και δεξιά αντίστοιχα δεν είχε δύσκολο έργο. Μπροστά τους ο Άλβαρεζ ως μοναδικό αμυντικό χαφ έκανε περίφημη δουλειά, ενώ ο Νταρμπιόν αγωνίστηκε στον άξονα έχοντας από τα αριστερά του τον Μόνχε και δεξιά τον Ακόστα. Αυτός που δεν φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Ακόστα από πλευράς Ολυμπιακού.

Στην άμυνά τους οι Λουξεμβούργιοι με διπλή ζώνη και με σκληρά φάουλ αντιστέκονταν και προσπαθούσαν να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους, τους ερυθρόλευκους. Όμως ο Σκέμπρι ήταν σε μεγάλα κέφια, ο Μόνχε έκανε πάρτι από την δεξιά πλευρά, ενώ ο Μαρτίν που αγωνίστηκε πιο προωθημένος βρισκόταν σε ετοιμότητα για την μεγάλη ευκαιρία. Τελικά αυτή παρουσιάστηκε από μια στημένη φάση, σε ένα από τα πολλά φάουλ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος με τον Μαρτίν να πετυχαίνει ίσως το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του.

Ιδιο μοτίβο

Η επανάληψη ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τους ερυθρόλευκους. Ο Μπρέσκα πέρασε στη θέση του Ακόστα, που δεν βρισκόταν σε καλή μέρα, ενώ ο Σκέμπρι επίσης πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια παρότι ήταν ο κορυφαίος του πρώτου μέρους και τον αντικατέστησε ο Σολάκης. Οι αλλαγές πάντως αφορούσαν σε πρόσωπα και όχι σε τακτική στον αγωνιστικό χώρο. Αλλωστε ο Ολυμπιακός Βόλου είχε καλή απόδοση και δεν χρειαζόταν να αλλάξει κάτι.

Οι ερυθρόλευκοι δεν κατέβασαν ταχύτητα. Εξακολούθησαν να πιέζουν ψηλά θέλοντας το γκολ που θα «κλείδωνε» τη νίκη. Η Ντίφερνταντζ συνέχισε στο ρόλο του κομπάρσου, όμως η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στους φιλοξενούμενους, που είχαν δοκάρι με τον Μπέτμερ. Η ισοφάριση στα δοκάρια ήρθε λίγο αργότερα για τον Ολυμπιακό από τον Λεόνι που παρολίγο να πετύχει αυτογκόλ. Το τέρμα που έδιωξε παντελώς το λιγοστό άγχος για να κλειδώσουν το ματς οι γηπεδούχοι, ήρθε με σκόρερ τον Σέλεζι, σε μια φάση και ανάπτυξη, με εξαιρετικό συνδυασμό, που θύμισε πολύ περσινό Ολυμπιακό Βόλου.

Κι ενώ το αποτέλεσμα είχε ήδη κριθεί, η πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League είχε ήδη πάρει επίσημο χαρακτήρα και οι παίκτες περίμεναν να περάσουν τα λεπτά, ο Ολυμπιακός Βόλου βρήκε την ευκαιρία να πετύχει και τρίτο τέρμα. Όπως και στο Λουξεμβούργο το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ηλίας Σολάκης!

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου