ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη «μάχη» των ημιτελικών Καλαμποκά – Παπαχρήστος

στη-μάχη-των-ημιτελικών-καλαμποκά-428969

Στη μάχη των ημιτελικών ρίχνονται σήμερα τα Βολιώτικα κουπιά της κωπηλασίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών που διεξάγεται στο Αμστερνταμ της Ολλανδίας. Η πρόκριση της Τριανταφυλλιάς Καλαμποκά στο διπλό σκιφ με συναθλήτρια της την Γιαζιτζίδου είχε κριθεί από την Πέμπτη, ενώ χθες πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά και ο Στέργιος Παπαχρήστος στο σκιφ.

Σήμερα λοιπόν οι δύο Βολιώτες κωπηλάτες του ΟΕΑ/ΝΑΒ που εκπροσωπούν τη χώρα μας με την εθνική στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα για νέους αθλητές θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν την πρόκριση τους στους τελικούς των αγωνισμάτων τους. Η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά είναι το απόλυτο φαβορί. Η Βολιώτισσα με την συναθλήτρια της Χριστίνα Γιαζιτζίδου φαίνεται πώς θα έχουν εύκολο έργο. Αλλωστε στόχος τους είναι το βάθρο και το χρυσό μετάλλιο για τρίτη φορά. Μέχρι σήμερα η Καλαμποκά έχει κατακτήσει δύο χρυσά και ένα ασημένιο στην ίδια διοργάνωση και θέλει για τρίτη φορά να ανεβεί στην κορυφή του κόσμου. Ετσι για ένα πλήρωμα που θέτει τόσο υψηλά τον πήχη φαίνεται πως η πρόκριση στον αυριανό τελικό αποτελεί μονόδρομο.

Για το Στέργιο Παπαχρήστο τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Ο Παπαχρήστος προπονείται με την εθνική ανδρών για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που είναι η βασική του προτεραιότητα και αυτό το καλοκαίρι. Στη διοργάνωση κάτω των 23 ετών στην Ολλανδία αγωνίζεται στο σκιφ, περισσότερο για τη συμμετοχή της χώρας μας. Η αξία του είναι δεδομένη, αλλά χωρίς προετοιμασία για το συγκεκριμένο αγώνισμα τα πράγματα είναι δύσκολα ακόμα και για έναν αργυρό Παγκόσμιο πρωταθλητή στο Παγκόσμιο των ανδρών, όπως ο Παπαχρήστος. Ετσι σήμερα θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό για την πρόκριση του στον τελικό της Κυριακής κι αν αυτή τελικά έρθει θα θεωρηθεί επιτυχία. Χθες πάντως ο Παπαχρήστος ήταν πρώτος στη σειρά του και πήρε την πρόκριση χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Η σημερινή μέρα για την αποστολή της ελληνικής κωπηλασίας στο Αμστερνταμ περιλαμβάνει έναν τελικό για την τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου με τους Χρήστο Κουτσιάφτη-Διονύση Αγγελόπουλο-Μιχάλη Ναστόπουλο- Απόστολο Λαμπρίδη και πέντε σημαντικούς ημιτελικούς. Εκτός του πληρώματος του διπλού σκιφ με την Καλαμποκά και του Παπαχρήστου, θα αγωνιστούν επίσης ο Παναγιώτης Μαγδανής, η Κατερίνα Νικολαϊδου και το διπλό σκιφ των αγοριών με τους Γ. Κόνσολα-Ν. Αφεντούλη.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου