ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αύριο …κρίνονται οι “μικροί”

αύριο-κρίνονται-οι-μικροί-429190

Αύριο τελικά κρίνονται οι μικροί της Δ΄ εθνικής αφού αν και αρχικά υπήρχε απόφαση για μείωση από 4 σε 3 τελικά για το θέμα θα αποφασίσει πιθανότατα θετικά η αυριανή γενική Συνέλευση της ΕΠΣΘ .

Σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος που συνέταξε η Επιτροπή της Δ’ Εθνικής και αφού η ιδέα του προβιβασμού πέντε ομάδων (με μπαράζ των πρώτων των 10 ομίλων) εγκαταλείφθηκε και έτσι την άνοδο θα παίρνει κανονικά η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου, κι ενώ

οι «μικροί» (κάτω των 20 ετών) που υποχρεωτικά πρέπει να βρίσκονται στην ενδεκάδα είναι τρεις με διορθωτικο κείμενο επισημαίνεται ότι θα είναι 4 ώστε την απόφαση να πάρει η αυριανή ΓΣ τής ΕΠΟ για να είναι καθ’ όλα νόμιμη ….Σε ό,τι αφορά τον υποβιβασμό θα υπάρξει συμπληρωματική διάταξη (όπως και πέρυσι) που θα προστεθεί στην προκήρυξη πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, η οποία ορίστηκε για τις 25 Σεπτέμβρη.

Στην αρχική προκήρυξη του πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 μετάξι άλλων, αναφέρονται τα εξής:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ: Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων (δελτίο ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή και Κατάσταση Υγείας). Απαγορεύεται η συμμετοχή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών σε αγώνες της Δ΄ Εθνικής.

Κατ΄ εξαίρεση, σωματεία που υποβιβάσθηκαν από την Γ΄ στην Δ΄ Εθνική Κατηγορία έχουν το δικαίωμα να διατηρούν στη δύναμή τους και να χρησιμοποιούν για ένα (1) έτος στους αγώνες τους, μέχρι δύο (2) κοινοτικούς ποδοσφαιριστές, των οποίων τα υφιστάμενα κατά τον υποβιβασμό συμβόλαια εξακολουθούν να έχουν συμβατική διάρκεια και με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι συναινεί προς τούτο και ο ποδοσφαιριστής, αποδεχόμενος εγγράφως την αλλαγή ιδιότητάς του (επαγγελματία) σε ερασιτέχνη. Όμοια, κατ΄ εξαίρεση, επιτρέπεται σε Σωματεία, που ανέρχονται στην Δ΄ Εθνική, να διατηρούν στη δύναμή τους, με δικαίωμα να αγωνίζονται, μέχρι δύο (2) αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, εφόσον ανήκαν στη δύναμή τους την τελευταία τριετία.

Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τριών (3) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι (20) ετών, οι οποίοι θα συμμετέχουν υποχρεωτικά στον διεξαγόμενο αγώνα, συνεχώς και καθ΄ όλη την διάρκεια αυτού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 19 παρ. 9α, β, γ και δ του Κ.Α.Π.

Για τον υπολογισμό της ηλικίας τον ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γεννήσεως τους. Για το Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012 εντάσσονται σε αυτήν την Κατηγορία οι γεννηθέντες από 01.01.1991 και εντεύθεν, οι οποίοι και έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως το τέλος του Πρωταθλήματος. Επίσης, τα Σωματεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως δύο (2) ποδοσφαιριστές ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών. Για το Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012 εντάσσονται σε αυτήν την Κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από 01.01.1978.

Ζ) Όλα τα Σωματεία της Δ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας υποχρεούνται να συμμετάσχουν, με τα τμήματα υποδομής (Νέων – Παίδων) που διαθέτουν, στα Πρωταθλήματα υποδομής των τοπικών Ε.Π.Σ. από τις οποίες προέρχονται, με την υποχρέωση του Σωματείου να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση, πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος της ΄ Εθνικής και αντίγραφο της δήλωσης Συμμετοχής τους κατά την έναρξη των αντίστοιχων Πρωταθλημάτων των οικείων Ε.Π.Σ., εφόσον διοργανώνει τέτοια Πρωταθλήματα.

Σε περίπτωση που δεν συμμετάσχει, ενώ έχει δηλώσει συμμετοχή στα τοπικά Πρωταθλήματα εφόσον έχουν αρχίσει, απαγορεύεται η συμμετοχή του (με όλες τις προβλεπόμενες εκ του Κ.Α.Π. κυρώσεις) στους αγώνες Πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής, έως την συμμόρφωσή του με την παραπάνω υποχρέωσή του.

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ- Ο προβιβασμός των ομάδων καθορίζεται ως κάτωθι: Μετά την τελική βαθμολογική κατάταξη των Σωματείων, στους 10 Ομίλους του Πρωταθλήματος της περιόδου 2011 – 2012, οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση κάθε Ομίλου, θα προβιβαστούν στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία. 2.- Ο υποβιβασμός των ομάδων καθορίζεται ως κάτωθι: Ο αριθμός των Σωματείων, που θα υποβιβασθούν θα προσδιορισθεί μετά την οριστική κατάρτιση των Ομίλων. 3.- Ο προβιβασμός των ομάδων στην Δ΄ Εθνική για την περίοδο 2012 – 2013, θα γίνει ως ακολούθως: Οι (53) Πρωταθλητές των Ενώσεων και οι δευτεραθλήτριες ομάδες (3) των ιδρυτριών Ενώσεων (συνολικός πενήντα έξι -56 –ομάδες θα συγκροτήσουν δεκατέσσερις (14) ομίλους των τεσσάρων (4) Ομάδων έκαστος και θα αγωνιστούν, ανά όμιλο, σε διπλούς (εντός – εκτός έδρας) αγώνες. Οι δύο πρώτες στη βαθμολογία ομάδες κάθε ομίλου, θα προβιβαστούν στη Δ΄ Εθνική Κατηγορία. Όλες οι Ενώσεις οφείλουν να έχουν δηλώσει τις Πρωταθλήτριες ομάδες τους ( οι ιδρύτριες και τις δευτεραθλήτριες ) έως 23/04/2012.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου