ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σφραγίζει την πρόκριση

σφραγίζει-την-πρόκριση-429200

Έτοιμος να σφραγίσει την πρώτη του ευρωπαϊκή πρόκριση είναι ο Ολυμπιακός Βόλου που απόψε στις 9 μμ στο Πανθεσσαλικό παίζει το δεύτερο αγώνα με τη Ραντ την οποία κέρδισε 0-1 στο Βελιγράδι την περασμένη Πέμπτη με γκολ του Μαρτίν…
Με τον κόσμο στο πλευρό του ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πανέτοιμος για την πρόκριση στον Γ’ γύρο του Europa League και αυτό τόνισε και ο προπονητής του, Χάβι Γκράθια.
Ο Ισπανός τεχνικός μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου στο «Πανθεσσαλικό» εν όψει της σημερινής ρεβάνς με τη Ραντ Βελιγραδίου (21:00), δήλωσε πως οι παίκτες του θα παίξουν για τη νίκη, παρά το 0-1 που κέρδισαν στον πρώτο αγώνα και τόνισε πως δεν θα πρέπει να υποτιμήσουν τη σερβική ομάδα.
«Θεωρώ ότι η ομάδα είναι πανέτοιμη. Μετά το τέλος του πρώτου αγώνα στο Βελιγράδι, είχα πει ότι κάναμε ένα μεγάλο βήμα, όχι όμως το τελικό. Το τελικό βήμα θα γίνει στο σημερινό αγώνα και νομίζω ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε και θα προκριθούμε. Όμως δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε τη Ραντ. Είναι όπως διαπιστώσαμε στον πρώτο αγώνα αλλά και μέσω από βίντεο μια πολύ καλή ομάδα με καλή κυκλοφορία της μπάλας».
Ο 41χρόνος προπονητής χαρακτήρισε απώλεια την απουσία του τραυματία Χαβιέ Ουμπίντες ωστόσο εξέφρασε ουσιαστικά την πεποίθησή του πως θα καλυφτεί το κενό του.
«Δεν θα τον έχουμε και σίγουρα είναι απώλεια για την ομάδα. Αν λέγαμε ότι θα χάναμε ένα παίκτη και παραπονιόμασταν ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε στο στόχο μας κάτι δεν θα πήγαινε καλά, είτε με τους υπόλοιπους παίκτες, είτε με τον προγραμματισμό, είτε με τις προπονήσεις».
Εν συνεχεία ο τεχνικός ηγέτης των «ερυθρολεύκων» ευχαρίστησε τον κόσμο για τη δυναμική υποστήριξη του στο Βελιγράδι ενώ ζήτησε την συμπαράσταση τους και στο ματς του Πανθεσσαλικού.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας οι οποίοι ήταν μαζί μας στο Βελιγράδι. Θέλω να ζητήσω την συμπαράσταση τους και στο δεύτερο σημαντικό αγώνα. Η ομάδα πάει πολύ καλά και θα προσπαθήσει να τους ανταμείψει».
 
Ακόστα ο αντί-Ουμπίντες!
 Με το ίδιο σύστημα, αλλά με ορισμένες αλλαγές και βασικό τον Νοέ Ακόστα στη θέση του Χαβιέ Ουμπίντες αναμένεται να ξεκινήσει ο Ολυμπιακός Βόλου στην ρεβάνς με αντίπαλο τη Ραντ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.
Ο Χάβι Γκράθια πρόκειται να παρατάξει την θεσσαλική ομάδα με σύστημα 4-2-3-1 και με τους Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια, Σέλεζι, Τομάς, Σανκαρέ, Ρόκα από το δεξί προς το αριστερό άκρο της άμυνας, Αλβάρεζ και Νταρμπιόν Μητρόπουλο αμυντικά χαφ, Μπρέσκα ,Ακόστα και Μόνχε στη μεσαία γραμμή με μοναδικό κλασικό προωθημένο τον Μαρτίν.
Η αποστολή για τον σημερινό επαναληπτικό αγώνα με τη Ραντ που θα ξεκινήσει στις 21.00 αποτελείται από δεκαεννιά παίκτες. Πρόκειται για τους: Ρόκα, Γιακούποβιτς, Στάθη Ρόκα, Ζαραδούκα, Σέλεσι, Τομάς, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Αλβάρεζ, Μητρόπουλος, Κάσκιο, Νταρμπιόν, Ακόστα, Μόνχε, Μπρέσκα, Μάρτιν, Σκέμπρι, Ανδρίκο και Σολάκη.
Οι «ερυθρόλευκοι» θα συγκεντρωθούν στο ξενοδοχείο το πρωί και αργότερα θα αναχωρήσουν για το στάδιο! Η τακτική να μην καταλύουν οι αποστολές των ομάδων σε ξενοδοχείο παραμονές των ματς συνηθίζεται στην Ισπανία και ίσως δούμε να την ακολουθεί αρκετά συχνά φέτος ο 41 ετών Ισπανός τεχνικός.
 
«Όλα ανοιχτά για την πρόκριση…»
 
 Ανοιχτή χαρακτήρισε την υπόθεση της πρόκρισης ο προπονητής της Ραντ Ζλάβκο Πέτροβιτς, στην συνέντευξη Τύπου .
Παρά την ήττα του πρώτου αγώνα στο Βελιγράδι έδωσε τις ίδιες πιθανότητες (50-50) πρόκρισης στις δύο ομάδες και επεσήμανε πως θα κατέβουν στο γήπεδο με άκρως επιθετικούς προσανατολισμούς στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα από την πρώτη… μάχη με τον Ολυμπιακό Βόλου.
 
«Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα μέχρι να φτάσουμε οδικώς στο Βόλο. Ξεκινήσαμε την Τρίτη στις επτά το απόγευμα και φτάσαμε Τετάρτη . Αντίπαλος μας ήταν ο καιρός, αλλά ευτυχώς είμαστε εδώ και είμαστε ζωντανοί» ανέφερε αρχικά ο τεχνικός της Ραντ και πρόσθεσε:
 
«Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε. Μοναδική μας επιλογή είναι να παίξουμε φουλ επίθεση. Έχουμε αρκετές ελλείψεις καθώς απουσιάζει ο καλύτερος μας παίκτης ο Γιοβάνοβιτς ο οποίος είναι με την Εθνική Σερβίας, και οι Πάντιτς, Μρκέλα οι οποίοι βρίσκονται με την Εθνική Under 19. Είμαστε μια νεαρή ομάδα που ήρθαμε στο Βόλο να παίξουμε κόντρα σε μια έμπειρη και δυνατή ομάδα. Θα επιδιώξουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και εάν έχουμε λίγη τύχη να προκριθούμε…».
 
Εν συνεχεία, ο κ.Πέτροβιτς υποστήριξε ότι αδικούνται από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στην Σερβία. «Ημασταν λίγο καλύτεροι στον πρώτο αγώνα και θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Τώρα θα πρέπει να ρισκάρουμε περισσότερο. Ο αντίπαλος μας έχει γρήγορους και καλούς παίκτες ωστόσο οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50. Εάν βάλουμε εμείς πρώτοι γκολ θα έχει πρόβλημα ο Βόλος, ενώ εάν σκοράρει πρώτος ο αντίπαλος θα είναι δύσκολα μετά τα πράγματα για εμάς…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου