ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία

δεν-επικυρώθηκε-η-βαθμολογία-429381

Δεν επικυρώθηκε τελικά η βαθμολογία της Football League 2, κάτι που σημαίνει ότι η αγωνία για τις ομάδες, για τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους της τελευταίας τη τάξει εθνικής κατηγορίας παρατείνεται. Κάτι τέτοιο ισχύει και για τη Νίκη, που περίμενε το χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής για να ξεκαθαρίσει το «τοπίο» αλλά κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε.
 
Η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να περιμένει τις υποθέσεις και τις αποφάσεις που εκκρεμούν για την Γ’ Εθνική. Υπάρχουν ομάδες οι οποίες εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα Πλαστά και προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμωρίες τους. Παράλληλα οι περισσότερες που παρουσιάζονται νόμιμες, αν δεν υπάρξουν οι ανάλογες κυρώσεις κι αν χθες γινόταν επικύρωση της βαθμολογίας, απειλούσαν με ασφαλιστικά μέτρα. Έτσι η διοργανώτρια αρχή προχώρησε μόνο στην επικύρωση της βαθμολογίας της Β’ Εθνικής και αυτή μέχρι την 12η (!) θέση.
Μάλιστα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν τα πλέι οφ χωρίς την παρουσία των Τρικάλων! Αυτό σίγουρα δείχνει ότι οι υποθέσεις και οι αποφάσεις θα τραβήξουν αρκετά…
Για την Football League 2 πάντως δεν υπήρξε η παραμικρή απόφαση μέχρι αργά χθες το βράδυ, όταν και ανακοινώθηκε η κλήρωση των πλέι οφ. Αυτό που έγινε γνωστό ήταν ότι η βαθμολογία δεν επικυρώθηκε και έτσι μένουν ζωντανές οι ελπίδες της Νίκης για δικαίωση. Αν επικυρώνονταν η βαθμολογία τότε θα πήγαινε αυτόματα στράφι το αίτημα επανορισμού του αγώνα με τους Πόντιους Κατερίνης, ενώ επιπλέον θα επικυρώνονταν με τους μείον τέσσερις βαθμούς από τις προσφυγές για τους κυανόλευκους, κάτι που σημαίνει ότι θα παρέμεναν στην 10η θέση και ουσιαστικά οι όποιες ελπίδες τους για όλα αυτά που διεκδικούν θα είχαν σβηστεί. Επειδή όμως υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες, όχι μόνο για τη Νίκη αλλά και για άλλες ομάδες, τελικά η βαθμολογία δεν επικυρώθηκε.
Άλλωστε η κυανόλευκη ΠΑΕ, δεν είναι η μόνη που απειλεί με προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια και η όλη αναστάτωση που έχει προκληθεί έχει αναγκάσει την διοργανώτρια αρχή να περιμένει.
Πάντως από την άλλη και καμία απόφαση που να δίνει ταυτόχρονα πιθανότητες αισιοδοξίας στη Νίκη δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής. Ούτε για το αίτημα του επανορισμού του παιχνιδιού με τους Πόντιους Κατερίνης, αλλά ούτε και για το εξώδικο και για τις επιστολές – αιτήματα προς την ΕΠΟ και την Ενωση Ποδοσφαίρου έχουν προς το παρόν συζητηθεί.
Έτσι όλα παραμένουν στον αέρα για την κυανόλευκη ομάδα, αλλά δεν αναμένεται να περιμένουν για πολύ ακόμα οι ποδοσφαιριστές, οι φίλαθλοι και η Ερασιτεχνική. Ο Στράτος Γιδόπουλος δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση, η Πολιτεία δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο, η διοργανώτρια αρχή φοβήθηκε να πάρει αποφάσεις και η στασιμότητα στη Νίκη φαίνεται πως καλύπτεται καλά από όλο αυτό το σενάριο και κανείς δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Δεν μπορεί όμως να συνεχιστεί αυτό το σκηνικό γιατί η ομάδα θα βρεθεί ξαφνικά τον Αυγουστο να «ψάχνεται» και να μην ξέρει καν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται.
Αν ο Γιδόπουλος δεν ξεκαθαρίσει το μπαλάκι θα πέσει πάλι για πρωτοβουλίες που θα βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο σε Ερασιτεχνική και οργανωμένους. Οι δεύτεροι θα αναγκαστούν να πιέσουν τις καταστάσεις και η Ερασιτεχνική να πάρει μέτρα και να αναλάβει πρωτοβουλίες για να γίνει κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα καλοκαίρια. Το θέμα όμως είναι υπάρχει το χρονικό περιθώριο; Έτσι όπως κύλησε ο τελευταίος μήνας, φαίνεται πώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος για να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους οι οργανωμένοι. Η κατάσταση μάλλον ευνόησε όλους όσοι ήθελαν να παραταθεί η αναμονή, αν και οι φίλαθλοι δεν αναμένεται να εγκαταλείψουν τόσο εύκολα την προσπάθεια για την αλλαγή και τη νέα αρχή που επιθυμούν.
Από την άλλη εβδομάδα αναμένονται αντιδράσεις, είτε η διοργανώτρια αρχή και η Πολιτεία βγάλει αποφάσεις για τα θέματα που αφορούν και στη Νίκη, είτε όχι…
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου