ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε»

δεν-έχουμε-τίποτα-να-χάσουμε-429770

Ετοιμη να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια είναι η Νίκη σε περίπτωση που στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής, την Τρίτη, δεν παρθούν ανάλογες αποφάσεις για τις παραβάσεις που υπήρξαν και επικυρωθούν οι βαθμολογίες χωρίς να υπάρξουν τιμωρίες σε ΠΑΕ και ΤΑΠ, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα Πλαστά.
 
Ο Στράτος Γιδόπουλος τη Δευτέρα το πρωί έχει ένα πάρα πολύ σημαντικό ραντεβού στην Αθήνα, από το οποίο θα καθοριστούν οι εξελίξεις και θα πάρει αποφάσεις για το πώς θα κινηθεί η κυανόλευκη ΠΑΕ στη συνέχεια για να διεκδικήσει τα συμφέροντά της.
Να θυμίσουμε ότι την Τρίτη το απόγευμα (5 μ.μ.) συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής με θέμα την τροποποίηση Προκήρυξης Πρωταθλήματος Football League (Β’ Εθνικής Κατηγορίας) αγωνιστικής περιόδου 2010-2011, 2. Επικύρωση πρωταθλημάτων Football League και Football League 2 (Β’ και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας), 3. Ορισμός αγώνων διαβάθμισης, 4. Διάφορα Θέματα.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει καμία ένδειξη προθέσεων από την Πολιτεία όσον αφορά στις αποφάσεις που θα παρθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής. Το μόνο που έχει διαφανεί από προηγούμενες αποφάσεις είναι δισταγμός για βαριές τιμωρίες που θα αλλάξουν άρδην τους χάρτες των πρωταθλημάτων. Από την άλλη όμως αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές αντιδράσεις από τις ομάδες που νιώσουν ότι θίγονται τα συμφέροντά τους… Εκτός της Νίκης είναι κι άλλες εκείνες που θεωρούνται ότι αδικούνται και ίσως λάβουν περαιτέρω μέτρα για να πιέσουν τα αρμόδια αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα.
 
«Ασφαλιστικά μέτρα»
Ο Στράτος Γιδόπουλος σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν δεν θέλησε να δηλώσει ούτε αισιόδοξος αλλά ούτε και απαισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης. Δεν γνωρίζει ακόμα σε τι πλαίσιο θα κινηθεί η διοργανώτρια αρχή, ωστόσο εμφανίζεται έτοιμος να προσφύγει ακόμα και στα Πολιτικά Δικαστήρια. Το έχει δηλώσει δημοσίως αρκετές φορές, αλλά αυτή την φορά το διεμήνυσε και στους ανθρώπους της Ένωσης Ποδοσφαίρου. Πάντως θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να καταφέρει η Νίκη να δικαιωθεί σε όλα όσα διεκδικεί.
Μιλώντας στην Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ο έμπειρος παράγοντας δήλωσε τα εξείς: «Δεν έχουν αποφασίσει τίποτα ακόμα. Αν δεν εξετάσουν ποιες ομάδες πρέπει να φύγουν δεν θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις, αλλά προς το παρόν δεν έχει διαρρεύσει κάτι. Πιστεύω να μην υπάρξουν «μαγειρέματα». Η Νίκη αν δεν δικαιωθεί θα πάει στα πολιτικά δικαστήρια. Θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και θα μπλοκάρει το πρωτάθλημα. Δεν έχει να χάσει τίποτα άλλο η Νίκη. Μήπως τώρα δεν φλερτάρει με την Δ’; Έτσι από τη στιγμή που δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, θα το κυνηγήσουμε μέχρι τέλους κι ας την αποβάλλουν από το πρωτάθλημα. Θα διεκδικήσουμε όμως μέχρι τέλους το δίκαιο μας».  
Να θυμίσουμε ότι ήδη με παρεμβάσεις της η Νίκη έχει ζητήσει επίσημα από την ΕΠΟ και το νέο νομικό σύμβουλο της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών να απονείμει δικαιοσύνη σύμφωνα με τις παραβάσεις, ενώ είχε προηγηθεί εξώδικο προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, όπως επίσης και μια πρώτη επιστολή στον Σοφοκλή Πιλάβιο, αλλά και επιστολή και αίτημα επανορισμού της αναμέτρησης με τους Πόντιους Κατερίνης στην Ενωση Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής.
 
Τα αιτήματά της
Τα αιτήματα της Νίκης είναι συγκεκριμένα όπως και οι προσδοκίες της για τα αποτελέσματα των αποφάσεων. Για το σκάνδαλο με τα «Πλαστά» ο Στράτος Γιδόπουλος επιζητά υποβιβασμούς και αφαίρεση βαθμών των ΤΑΠ ή ΠΑΕ οι οποίες χρησιμοποίησαν ποδοσφαιριστές χωρίς να έχουν γνήσιες ενημερότητες ή χωρίς να τις έχουν καταθέσει στις ημερομηνίες που έπρεπε. Ακόμα και για αυτές που κατέθεσαν καθυστερημένα τις ασφαλιστικές και φορολογικές τους ενημερότητες, θεωρεί ότι υπήρξε κακή συμμετοχή ποδοσφαιριστών που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής σε συγκεκριμένους αγώνες και θα πρέπει να τους αφαιρεθούν βαθμοί. Αυτές οι ομάδες είναι η Επανωμή, η Καλλονή, οι Πόντιοι Κατερίνης και ο Εθνικός Φιλιππιάδας από τον Βόρειο Ομιλο της Football League 2. Επιπλέον στην Ένωση Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής κατατέθηκε αίτημα επανορισμού της αναμέτρησης με τους Πόντιους Κατερίνης, καθώς υπάρχει βεβαίωση για αναβολή του ματς από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού  μια ημέρα νωρίτερα από την απόφαση της διοργανώτριας Αρχής για κατακύρωση του αγώνα υπέρ του αντιπάλου με 0-3 και αφαίρεση βαθμών από τη Νίκη. Με όλα αυτά οι κυανόλευκοι διεκδικούν να βρεθούν ψηλότερα στην βαθμολογία και σε συνδυασμό με τις τιμωρίες των ομάδων και τους υποβιβασμούς από την Β’ Εθνική να βρεθούν σε θέση που ίσως μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω. Υπεραισιόδοξο σενάριο πάντως, που δεν φαίνεται να έχει εφαρμογή στην πράξη και στη νέα πραγματικότητα που πάει να δημιουργηθεί.
Από κει και πέρα περιμένει παράλληλα υποβιβασμούς για τις ομάδες που εμπλέκονται στα στημένα, αφού και η ίδια έπεσε θύμα του κυκλώματος, καθώς ο πιο κρίσιμος εκτός έδρας αγώνας της σεζόν στα Γιαννιτσά ήταν στημένος για να χάσει η Νίκη όπως και έγινε με την βοήθεια του διαιτητή… 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου