ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Μεγάλο βήμα για την πρόκριση!»

μεγάλο-βήμα-για-την-πρόκριση-430116

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Ευρωπαίο Olimpiako Volou, καθώς στην πρώτη του παρουσία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, επικράτησε 1-0 της Ραντ και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League ενόψει της ρεβάνς του Πανθεσσαλικού. Το ιστορικό τέρμα σημείωσε ο Μαρτίν τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση με κεφαλιά, ενώ απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Χάβι Γκράθια στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το ματς Ραντ – Ολυμπιακός Βόλου.

Ο Ισπανός τεχνικός εξήρε την απόδοση του παικτών του, ενώ αφιέρωσε τη νίκη στους φιλάθλους της ομάδας που ταξίδεψαν στο Βελιγράδι αλλά και στον Αχιλλέα Μπέο!

«Κάναμε ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση με μία μεγάλη ομάδα. Θέλω να σας πω ότι έπαιξε πολύ καλά ο αντίπαλος και μας πίεσε αρκετά για να φτάσουμε σήμερα εδώ.

Ήθελα σε αυτόν τον πρώτο αγώνα που είχαμε στην Ευρώπη και βάλαμε όλα τα δυνατά μας για να φτάσουμε ως εδώ, να χαρίσουμε αυτή τη νίκη στους φιλάθλους της ομάδας που μας ακολούθησαν μέχρι εδώ και σε όλη την Ελλάδα.

Και σίγουρα στον πρόεδρό μας αφιερώνουμε αυτή τη νίκη και τον περιμένουμε γρήγορα μαζί μας», ήταν τα λόγια του Χάβι Γκράθια.

Για το γκολ στα τελευταία λεπτά…

«Ναι, είναι αλήθεια ότι μπορέσαμε να φτάσουμε στο γκολ στα τελευταία λεπτά από σέντρα του Ουμπίντες και κεφάλια του Μαρτίν. Είναι από τις πιο καθαρές φάσεις και φτάσαμε στο γκολ. Όπως είχαμε πει η ομάδα ήταν έτοιμη για αυτό το παιχνίδι, αλλά δεν είμαστε ακόμη 100% έτοιμοι».

Για το αν φτάνει το 1-0 για την πρόκριση…

«Έχουμε κάνει ένα βήμα, ξέρουμε ότι θα μας στοιχίσει αρκετά για να φτάσουμε στην πρόκριση».

Για τη βελτίωση του Ολυμπιακού Βόλου…

«Αυτή είναι η δουλειά μου, να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα».

«Κέρδισε η εμπειρία»

Παρά την (πιθανότατα) καταδικαστική ήττα για την ομάδα του, ο προπονητής της Ραντ, Σλάβκο Πέτροβιτς ξακαθάρισε πως η ομάδα του «θα παίξει τα ρέστα της» στη ρεβάνς του Πανθεσσαλικού, αφού «δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε»!

Ο κ. Πέτροβιτς, πάντως, απέδωσε στην εμπειρία των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου το αποτέλεσμα, που χαρίζει το απόλυτο πλεονέκτημα στους «ερυθρόλευκους».

«Περίμενα το παιχνίδι να είναι σκληρό. Είχαμε πρώτοι την μεγάλη ευκαιρία για να βάλουμε γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι. Ο Ολυμπιακός Βόλου ήρθε με πολλούς ξένους παίκτες, οι οποίοι είναι πολύ καλοί.

Φοβόμασταν την κόντρα επίθεση από τον Ολυμπιακό Βόλου και έτσι προήλθε το γκολ. Βλέπουμε ότι οι ξένοι παίκτες παίζανε στην εθνική ομάδα της χώρας τους και ξέρουμε ότι είναι πολύ καλοί παίκτες.

Και η δική μας ομάδα δεν είναι μεγάλη, είναι μικρή διότι δεν έχουμε παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια, αλλά κέρδισαν οι έμπειροι παίκτες που έχει ο Ολυμπιακός Βόλου. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στο 87′ δεχθήκαμε το γκολ.

Νομίζω ότι έπρεπε να λήξει ισόπαλο το παιχνίδι. Σίγουρα αν ήταν 0-0 θα μας βόλευε πιο πολύ και θα μπορούσαμε να παίξουμε με κόντρα το παιχνίδι στο Βόλο και να προκριθούμε εμείς.

Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και σας δηλώνω τώρα ότι θα παίξουμε πολύ επιθετικά στο Βόλο. Πιστεύω ότι θα έχουμε και εμείς λίγη τύχη στο δεύτερο παιχνίδι. Συγχαρητήρια και στους διαιτητές που ήταν άψογοι και στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου που ήταν πολύ σωστή. Καλό ταξίδι και θα βρεθούμε σε μία βδομάδα», ήταν οι δηλώσεις του Σλάβκο Πέτροβιτς.

Συγχαρητήρια

Τα πρώτα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό ήταν από τον Δήμαρχο Βόλου

“Θερμά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού για τη σημερινή πανάξια νίκη της ομάδας στην πρώτη ευρωπαϊκή της συμμετοχή. Η σπουδαία αυτή επιτυχία επιβεβαιώνει ότι ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει ένα υψηλό επίπεδο αγωνιστικής παρουσίας, που του επιτρέπει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία ανεξάρτητα από πρόσωπα και να κερδίζει τις νίκες καθαρά, μέσα στο γήπεδο” ήταν το συγχαρητήριο του Πάνου Σκοτινιώτη.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου