ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θετικός… ο απολογισμός

θετικός-ο-απολογισμός-430314

Αλλη μια σεζόν ολοκληρώθηκε για το γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, το οποίο πραγματοποιεί τη δική του αξιόλογη πορεία ανάμεσα στα πολυπληθή τμήματα της Ερασιτεχνικής Νίκης.

Μπορεί η Νίκη Βόλου να έχει στις τάξεις της μια ισχυρή ανδρική ομάδα που φέτος κέρδισε την άνοδο στη Β’ Εθνική, αλλά και το γυναικείο τμήμα του συλλόγου προσπαθεί μέσα από τα τμήματα υποδομής του να βάλει γερές βάσεις και να δημιουργήσει ξανά μια ομάδα με τη δυναμική που είχε στο πρόσφατο παρελθόν.

Τα κορίτσια της Νίκης έφεραν εις πέρας με επιτυχία μια δύσκολη χρονιά με πολλούς αγώνες και αυξημένες μαθητικές υποχρεώσεις, αλλά βγήκαν κερδισμένες από τις πολύτιμες εμπειρίες που κέρδισαν για την μελλοντική αθλητική τους πορεία.

Η Νίκη Βόλου υπό τις οδηγίες του Λευτέρη Κατσαλή, συμμετείχε και στα τρία πρωταθλήματα που διοργάνωσε η ΕΣΚΑΘ, δηλαδή σε αυτά των κορασίδων, νεανίδων και γυναικών. Η παρουσία τους κρίνεται ικανοποιητική καθώς οι κορασίδες τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους, ενώ οι νεανίδες κατέλαβαν την τέταρτη θέση στην Θεσσαλία. Στο πρωτάθλημα γυναικών, η Νίκη ως νεανική ομάδα, συμμετείχε για να αποκομίσει εμπειρίες από δύσκολα παιχνίδια με δυνατούς αντιπάλους.

Πολύ σημαντικό θεωρείται επίσης το γεγονός ότι από την περσινή χρονιά, δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό τμήμα υποδομής για τα μικρότερα κορίτσια που ξεκίνησαν για πρώτη φορά την ενασχόλησή τους με το μπάσκετ. Η Νίκη στοχεύει να φέρει περισσότερα κορίτσια κοντά στο άθλημα και να τους διδάξει τα βασικά από μικρή ηλικία.

Οι συνθέσεις των αγωνιστικών ομάδων της Νίκης:

Η ομάδα Κορασίδων: Μπράχου Ευαγγελία, Πασσιά Αποστολία, Μυριντζή Κωνσταντίνα, Στρίγκου Κατερίνα, Νιαώτη Στέλλα, Δρογγίτη Ευαγγελία, Μπισκανάτα Σοφία, Τέλλου Πανωραία.

Η ομάδα Νεανίδων – Γυναικών: Σκρέτα Αγγέλα, Χρήστου Βιργινία, Ρηγάκη Κωνσταντίνα, Παπαβαΐτση Βασιλική, Ζιώγα Παναγιώτα, Φεφλέ Αιμιλία, Μπράχου Ευαγγελία, Πασσιά Αποστολία, Μυριντζή Κωνσταντίνα, Στρίγκου Κατερίνα.

Η έφορος του τμήματος Ζωή Διαμαντή, ο προπονητής Λευτέρης Κατσαλής και η αρχηγός της ομάδας Αγγέλα Σκρέτα, μίλησαν για την πορεία της ομάδας:

Ζωή Διαμαντή (έφορος): «Ως φίλαθλος της Νίκης Βόλου ήθελα να βοηθήσω την Ερασιτεχνική Νίκη και αυτό που μου ανατέθηκε να κάνω, είναι να προσφέρω ως εξωδιοικητική έφορος στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ. Χωρίς βέβαια να έχω κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις, αλλά από την αρχή το είδα με ενδιαφέρον και έμαθα αρκετά στην πορεία. Περάσαμε πολλά μαζί με τα κορίτσια, γευτήκαμε χαρές, λύπες, ταξιδέψαμε για τους εκτός έδρας αγώνες και συμμετείχαμε σε τουρνουά εντός και εκτός Βόλου. Ο τελικός απολογισμός πιστεύω ότι είναι θετικός, αφού τα κορίτσια ασχολούνται με το άθλημα που τους αρέσει και προσπαθούν για το καλύτερο.

Ο στόχος του τμήματος θα πρέπει να είναι να δουλέψει περισσότερο στο ερασιτεχνικό κομμάτι, δηλαδή να μαζέψει κι άλλα κορίτσια να μάθουν μπάσκετ και με την ανάλογη δουλειά μπορούν να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. Γενικά το γυναικείο μπάσκετ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, πάντα είχε αλλά τώρα ειδικά με την οικονομική κρίση η κατάσταση έγινε εντονότερη. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε στην ομάδα, στις αθλήτριες και στους προπονητές, ώστε να μπορούν να χαίρονται αυτό που κάνουν με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα».

Λευτέρης Κατσαλής (προπονητής): «Κατ’ αρχήν ήταν μεγάλη μου χαρά που επέστρεψα στον σύλλογο από τον οποίο ξεκίνησα το μπάσκετ και αγωνίστηκα αρκετά χρόνια. Είναι η πρώτη χρονιά που δούλεψα προπονητικά με κορίτσια, όμως είχα πολύ καλή συνεργασία μαζί τους.

Στην ομάδα μας είχαμε να αντιμετωπίσουμε αρκετά προβλήματα, κυρίως λόγω φόρτου μαθημάτων που είχαν αρκετές από τις αθλήτριές μας, οι οποίες από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσαν να συμμετέχουν στις προπονήσεις και στους αγώνες. Επίσης, τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ διεξήχθησαν παράλληλα και πολλές φορές είχαμε να παίξουμε δύο αγώνες το σαββατοκύριακο και φυσικό ήταν να υπάρχει μεγάλη κούραση.

Παρόλα τα προβλήματα τα κορίτσια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο γήπεδο και καταφέραμε να κοντράρουμε ομάδες θεωρητικά καλύτερες από τη δική μας. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την συνολική παρουσία της ομάδας μου στους αγώνες και θεωρώ ότι ήταν μεγάλο κατόρθωμα αυτά που έχει πετύχει.

Σε αρκετούς αγώνες είχαμε την στήριξη από οργανωμένους και μη φιλάθλους της Νίκης, που τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό και τους θέλουμε πάντα δίπλα μας».

Αγγέλα Σκρέτα (αρχηγός): «Ασχολούμαι με το μπάσκετ τα τελευταία 8 χρόνια και είναι το άθλημα που μου αρέσει πολύ και έχω αγαπήσει. Η περσινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για εμένα, γιατί ως μαθήτρια της Γ’ τάξης του Λυκείου είχα μπροστά μου τις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά δεν ήθελα να σταματήσω το μπάσκετ. Τελικά κατάφερα να τα συνδυάσω και τα δύο με πολλές θυσίες βέβαια, γιατί δεν μου έμενε σχεδόν καθόλου ελεύθερος χρόνος.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά και πιστεύω πως πετύχαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, αν αναλογιστούμε τα προβλήματα και τον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας που είχε η ομάδα μας.

Κάτι άλλο που θα ήθελα να επισημάνω, είναι ότι η διοίκηση του συλλόγου πρέπει να δείξει λίγο μεγαλύτερη προσοχή στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ. Αν και η μεγαλύτερη βαρύτητα πηγαίνει στην ανδρική ομάδα κάτι που είναι απολύτως λογικό, πιστεύω ότι μερικά πράγματα θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν για να οργανωθεί καλύτερα το τμήμα. Όλοι μας έχουμε όνειρα και θέλουμε να κάνουμε καλύτερη πορεία την επόμενη χρονιά. Αυτή η ομάδα αξίζει κάτι παραπάνω».

* Το γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου ευχαριστεί θερμά την εταιρία MARKS & SPENCER για την πολύτιμη βοήθειά της, με την χορηγία όλου του αθλητικού υλικού στην ομάδα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου